Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolja a többség itt...

Miért gondolja a többség itt azt, hogy ha az egyik szülő csalja a másikat, akkor a gyereknek ahhoz az ég világon semmi köze?

Figyelt kérdés

Mostanság elég sok olyan kérdéssel találkoztam itt, ahol a kérdező panaszkodik és tanácsot kér, mivel valamelyik szülője félrelép. Már előre tudom, hogy az első pár komment, illetve a hozzászólók többsége azt fogja írni, hogy : Mi közöd hozzá? Nem a te dolgod.., stb stb.

Kérdezem én: miért is?

Szerintem ez nagyonis családi probléma és nem egyéni. Ez MINDEN családtagot érint.

Az ilyen dolgok előbb utóbb úgyis kiderülnek, és elég megalázó mindenkire nézve. Én mondjuk csöppet sem érezném magam kellemesen, ha pl. a fél város arról csámcsogna, hogy Anya csalja Apát, vagy fordítva.

Itt jönne az a komment, hogy: "ha azt akarod, hogy válás legyen a vége akkor mond el..". Ez nem egy gyerek vágya, és aki itt feltesz egy ilyen kérdést, az biztosan azért is teszi mert pont ezért aggódik.

Ahol az egyik csalja a másikat, ott nyílván már nem is úgy működnek a dolgok, ahogy kellene és mint ahogy írtam, előbb utóbb úgyis ki fog derülni. Ha én. pl tudnám, hogy Anya csalja Apát, azt hiszem soha többé nem tudnám tisztelni és akaratlanul is megváltozna a viselkedésem vele szemben. Ez is feltünne, szóval mit kellene tennem? Színészkedjek és mosolyogjak, hogy minden rendben?

Ez nyílván nem egy olyan téma, amelyről a gyerek szívesen beszél a szülővel, sőt hiszem azt, hogy a többség nem is merné felhozni a témát az illetékes előtt. Én szerintem ez megalázó is a másikkal szemben és biztosan nem hagynám, hogy az egyik szülőm ezt tegye a másik háta mögött.

Nem értem azokat, akik szerint ez CSAK a szülők dolga. Családról van szó nem? Válás is lehet a vége, tehát igenis VAN köze a gyereknek is az egészhez.

Az megint más dolog, hogy miként kellene eljárni a helyzetben (gondolom ez is relatív), de hogy semmi köze ez már annyira lerágott csont. Tudnátok ezen kívül esetleg más tanácsot is adni a kérdezőknek? Akinek inge vegye magára.

2016. máj. 28. 20:17
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:

Nem tudod, hogy milyen idős vagyok, igazából semmit, szóval ne próbálj analizálgatni légyszíves.

Ha már a gyerek megtudja, hogy az egyik szülő félrelép, akkor már ő is akaratlanul is be van avatva.

Itt fel lett hozva egy csomó érv, hogy miért is kell megérteni azt, ha valaki megcsalja a másikat. Aztán érdekes megint az, ha pl. egy férjes nő írja ki a kérdést, hogy megcsalt a férjem ajaj mit csináljak, akkor egyből mennek a kommentek, hogy csomagold össze a cuccát és mennyen amerre lát. Ilyenkor miért nem írja senki, hogy biztos TE járultál hozzá, meg hogy ettől majd jobb lesz később a házasságotok stb?

2016. máj. 28. 21:14
 12/53 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező, mi lenne, ha inkább a vázolt szitukra válaszolnál? Szeretnéd a szüleiddel megtárgyalni a szexet? Akár az övéket, akár a sajátodat? Mint családtag, akinek köze van a másikhoz?
2016. máj. 28. 21:15
 13/53 anonim ***** válasza:
78%

11: pedig vannak ilyen válaszok is :) Sőt, minden kérdésnél vannak mindenféle válaszok, nem csak egyöntetűek.

Tényleg nem tudjuk hány éves vagy, de biztosan nem volt még 20 éve tartó kapcsolatod, nem igaz?

2016. máj. 28. 21:20
 14/53 anonim ***** válasza:
46%
Ezek szerint nem tartozom a többséghez.Minden szavaddal egyetértek kérdező!
2016. máj. 28. 21:22
 15/53 anonim ***** válasza:
68%
Arra én is kíváncsi lennék, hogy mit szólnál, ha pl. anyukád odamenne hozzád, hogy figyi, apukád már 6 hónapja nem akar velem lefeküdni és olyan rideg velem, nekem meg úgy hiányzik, hogy valaki egy kicsit törődjön velem. Közben x meg olyan kedves velem, hogy már múltkor azon kaptam magam, hogy róla álmodozom, miközben apukád csak mindent kritizál, amit csinálok.
2016. máj. 28. 21:23
 16/53 anonim ***** válasza:
80%

Attól, hogy egy család, a gyerek abba sem szólhat bele, hogy melyik szülő milyen munkát vagy másodállást vállaljon el.

Egyszerűen azért, mert gyerek, és így nincs olyan rálátása, hogy tárgyszerűen meg tudja ítélni a helyzetet.

A megcsalásnál sem tudhatja sem azt, hogy mi vezetett odáig, sem azt, hogy a "feltárásának" milyen következményei lesznek.

Sőt: azt sem tudhatja, hogy amit ő megcsalásnak hisz, az valóban az-e.

Más szempont: akár igaz, akár nem amit hisz, az biztos, hogy annak a szülőnek a bizalmát, akit "elárul" szinte törvényszerűen örökre elveszti.

Érdekes, az ilyen öntudatos gyerek persze azon nyilván fel lenne háborodva, ha a szülei meg akarnák neki szabni, hogy kivel barátkozzon.

2016. máj. 28. 21:27
 17/53 anonim ***** válasza:
78%
Sok kapcsolatban 15-20 év házasság után már nem csinálnak ügyet ilyesmiből, mert sokkal kisebb a jelentősége, mint amilyet egy tini/fiatal tulajdonít ennek.
2016. máj. 28. 21:34
 18/53 anonim ***** válasza:
65%
Így igaz, 16-os, pontosan ezért dobtam be ezt a két szitut...Azt, hogy gond van szexuális téren, a megcsalástól teljesen függetlenül írtam. Felnőtt fejjel sem szeretnék a szüleimmel ilyen típusú beszélgetésbe bocsátkozni, és gondolom, nem én vagyok az egyetlen. Ha már ilyen öntudatos a mi kis kérdezőnk, el kéne gondolkodnia a kettős mérce etikátlan mivoltán is, az erkölcs, meg a "van közöm/nincs közöm hozzá" egyetemes módon, nem pedig kiválasztás alapján működik.
2016. máj. 28. 21:36
 19/53 anonim ***** válasza:
87%

Ha már felhoztad. Aki kiírja, hogy csalják és tanácstalan az ügyben, azt tuti zavarja, persze, hogy a többség azt mondja cuccoljon. Viszont, mint előttem is írták, van, hogy némileg komplikáltabb az ügy és még úgy sem akarnak semmit tenni, hogy tudnak róla (ők nem is kérdezgetnek)

Azt azért tényleg megnézném, hogy anyud egy reggel oda ül az ágyadra és elkezdi taglalni, hogy apud már nem kívánja, hiába próbálja akár orálisan is kielégíteni, vagy bármit hagyna neki, akkor sem kell neki. Viszont a szomszéd Pista.. Mindig mondja, hogy ő persze kinyalná alaposan és ezt meg azt csinálná vele.. Neked tényleg egy ilyen beszélgetés hiányzik? Hogy ilyen szinten tisztában legyél a dolgaikkal és megkérdőjelezhesd a döntéseiket? Mert ha igen, akkor beteg vagy!

2016. máj. 28. 21:41
 20/53 anonim ***** válasza:
91%

Mert igazából tényleg semmi köze hozzá. Ahogy mondjuk a nagyszülőknek sincs beleszólásuk ebbe.

Családról van szó, de azon belül ez egy szerelmi/romantikus kapcsolat, amihez viszont már csak a két benne élő embernek van köze.

Mint mondjuk a gyerekvállalás. Az egész családot érinti, de nincs beleszólása a két emberen kívül senkinek, hogy szülessen-e gyerek.

Ha válás is lesz, a gyerek nem tud mit tenni. Nem akadályozhatja meg, hisz ha nem szeretik egymást, akkor legyenek boldogtalanok?

2016. máj. 28. 21:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!