Miért gondolja a többség itt azt, hogy ha az egyik szülő csalja a másikat, akkor a gyereknek ahhoz az ég világon semmi köze?
Mostanság elég sok olyan kérdéssel találkoztam itt, ahol a kérdező panaszkodik és tanácsot kér, mivel valamelyik szülője félrelép. Már előre tudom, hogy az első pár komment, illetve a hozzászólók többsége azt fogja írni, hogy : Mi közöd hozzá? Nem a te dolgod.., stb stb.
Kérdezem én: miért is?
Szerintem ez nagyonis családi probléma és nem egyéni. Ez MINDEN családtagot érint.
Az ilyen dolgok előbb utóbb úgyis kiderülnek, és elég megalázó mindenkire nézve. Én mondjuk csöppet sem érezném magam kellemesen, ha pl. a fél város arról csámcsogna, hogy Anya csalja Apát, vagy fordítva.
Itt jönne az a komment, hogy: "ha azt akarod, hogy válás legyen a vége akkor mond el..". Ez nem egy gyerek vágya, és aki itt feltesz egy ilyen kérdést, az biztosan azért is teszi mert pont ezért aggódik.
Ahol az egyik csalja a másikat, ott nyílván már nem is úgy működnek a dolgok, ahogy kellene és mint ahogy írtam, előbb utóbb úgyis ki fog derülni. Ha én. pl tudnám, hogy Anya csalja Apát, azt hiszem soha többé nem tudnám tisztelni és akaratlanul is megváltozna a viselkedésem vele szemben. Ez is feltünne, szóval mit kellene tennem? Színészkedjek és mosolyogjak, hogy minden rendben?
Ez nyílván nem egy olyan téma, amelyről a gyerek szívesen beszél a szülővel, sőt hiszem azt, hogy a többség nem is merné felhozni a témát az illetékes előtt. Én szerintem ez megalázó is a másikkal szemben és biztosan nem hagynám, hogy az egyik szülőm ezt tegye a másik háta mögött.
Nem értem azokat, akik szerint ez CSAK a szülők dolga. Családról van szó nem? Válás is lehet a vége, tehát igenis VAN köze a gyereknek is az egészhez.
Az megint más dolog, hogy miként kellene eljárni a helyzetben (gondolom ez is relatív), de hogy semmi köze ez már annyira lerágott csont. Tudnátok ezen kívül esetleg más tanácsot is adni a kérdezőknek? Akinek inge vegye magára.
Valószínű az ilyen mi közöd válaszolók is hasonlóan "intézik" a családi életüket korrektség szempontjából, és nem teljesen kerek nekik, miért akad fent ezen szegény gyerkőc.
Gondolom az ilyeneknek csak a szocpol, meg a szomszédnak is van 3, azért kellett nekik gyerek típusú szülők.
Mert a gyerek nem lát bele a szülei életébe. Még akkor sem, ha ő úgy gondolja.
Nagyon sok olyan kapcsolat van, ahol a szülők tudják, hogy a másik félrelép, és nem akarnak ez ellen tenni semmit. Pl. nem akarnak elválni az anyagiak vagy a gyerekek miatt. Nem akarnak új párt, új családot.
A gyerek erről nem tud.
Ha ilyen helyzetben odaállít a szülei elé, hogy tud a megcsalásról, akkor igen kellemetlen helyzetbe hozza őket.
Ráadásul az nagyon ritka, hogy valaki ne tudná, ne érezné, hogy a párja megcsalja. Ezért nem kell erről külön tájékoztatni.
A családot - az EGÉSZ családot több esemény is befolyásolhatja. Csak két példa:
- apu s anyu között már nem jó a szex, a) mert anyunak csökken a libidója, b) mert apunak merevedési problémái vannak, c) bármilyen egyéb okból, és ez feszültséget generál
- a kamasz gyerek összejön valakivel, aki a) neveletlen, felelőtlen, b) alkalmanként drogozik és/vagy piál, c) 20 évvel idősebb, d) bármilyen egyéb okból nem épp kívánatos partner, tönkreteszi a gyereket.
Érdekelne, hogy első esetben valóban igényled-e, kérdező, hogy a szüleid veled tárgyalják meg a nemi életüket, második esetben pedig azt, hogy beleszóljanak a párválasztásodba, netán eltiltsanak a szerelmedtől. Érvelésedet követve ez lenne a logikus, úgyhogy oszd meg, kérlek, hogyan zajlana ez nálatok.:-)
9: Olyanról még nem hallottál, hogy valaki nem akar szexelni, de nem zavarja, ha a házastársa mással szexel? Pedig sok ilyen van.
Pont, mert a házasság fontosabb, mint a szex.
Már írták a kedvenc mondásomat, a fekete-fehér. Tényleg ezt kéne megtanulni mindenkinek, hogy nem minden fekete-fehér. Sokkal jobban megértenék egymást az emberek.
Most írok egy durva példát, ami nem csak elméleti, sokan élnek így. Nem a nemek a lényegek, dehát ahhoz hogy leírja, nemeket is kell írni.
Nő férjhez akar menni, mert gyereket akar. Kiválasztja a férfit, akibe nem szerelmes, de tudja, hogy feleségül fogja venni és akar majd gyereket. Ez megtörténik és utána a nő nem hajlandó szexelni. A férfi egy idő után máshol keresi a szexet. A feleség tud róla, de eszében sincs elválni, házasságban akar élni, családban, anyagilag is jobban kijönnek, mintha egyedül lenne. Nem mondom,hogy ez ideális és követendő példa. Én nem is tudnék így élni, de ha valaki ezt választja, akkor másoknak nincs joguk ítélkezni felettük.
Másik példa. Megunják egymást. szeretik egymást, de 15-20 év múlva hiányzik már a megismerkedés, az újdonság varázsa. Félrelépnek. Ezért biztosan fel kell adni egy házasságot? El kell dobni mindent?
Ismerek olyan 50-60 éves párokat, akiknél volt megcsalás mindkét fél részéről, mégis túlléptek rajta és most újra boldogan élnek. Sokszor pont ez rázza fel a házasságot és ezután próbálnak meg változtatni és újra közelebb kerülnek egymáshoz.
Na de mindegy, gyerek vagy még. Majd ha neked is lesz 10-20-30 éven át tartó kapcsolatod, akkor átértékeled a dolgokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!