Szerintetek egy szulo-gyermek kapcsolatnak milyennek kell lenni? Mint nevelo vagy legjobb barat? Indokot is legyszi
szerintem ez a barátság dolog felnőttkorra alakul ki, ha jól csinálta az ember. De amíg gyerek valaki, pl kisiskolás, vagy kamasz, nagyon nem egészséges a szülőnek a legjobb barátnak lenni. Barátoknak más a szerepük.
felnőttként már más, ha kinőtte a kamaszkor valaki és levátl, akkor szerintem barátsággá alakul egy jó szülő ygerek kapcsolat. onnantól pedig az a fura, ha valaki nevelő...
mindennek megvan az ideje. így ez is az is,c sak máskor :)
Kisgyerekként - kb 8-10 éves korig - a nevelö szerepnek kell elötérben lennie, utána fokozatosan egyre inkább a barát kategória az, amire törekedni kell.
A kamaszkor ilyen szempontból kicsit problémásabb, mert ott is alapesetben barátként kell viselkednie a szülönek, de néha - indokolt esetben - nem vitatkozni, hanem nevelni, meghatározónak lenni kell egy-egy helyzetben. Ugyanis van olyan, ami nem vitatéma, de ha az esetlek 90%-ában meg lehet beszélni az adott helyzeteket, akkor az a 10ß% efogadható a kamasz számára, mégha nem is egyböl.
Nálam ez a módszer bevált, a már felnött gyerekeim egyértelmüen barátként kezelnek, és szerintem ez így jó.
11:24
Igazad van!Miért kellene egy szülõnek baráttá válnia, ez nem egyértelmü.
A szülõ az maradjon mindig szülõ nem barát.A barátok jönnek-mennek és a barátok ismeretlen emberekbõl alakulnak ki.En nem akarok barát lenni a gyerekeimnek,hanem anya és apa akire mindig számithatnak.
6 os, a haverok, ismerősök jönnek mennek. A barátok nem. A barátok a halállal érnek véget, attól barátságok.
egy barátom mondta annó (azóta is az) amikor már 10 éve barátok voltunk, hogy hú, ez már házasságból is sok :) és együtt nevettünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!