Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy szulo-gyermek...

Szerintetek egy szulo-gyermek kapcsolatnak milyennek kell lenni? Mint nevelo vagy legjobb barat? Indokot is legyszi

Figyelt kérdés

2016. máj. 27. 09:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem akkor lesz egy szülő-gyermek kapcsolat harmonikus, ha a szülő egyszerre nevelő és legjobb barát is. Olyan személy, akire a gyermek felnézhet, megbízhat benne ugyan akkor a szülő is megadja a tiszteletet a gyermeknek, nem csak elvárja.
2016. máj. 27. 09:59
 2/23 anonim ***** válasza:
96%

szerintem ez a barátság dolog felnőttkorra alakul ki, ha jól csinálta az ember. De amíg gyerek valaki, pl kisiskolás, vagy kamasz, nagyon nem egészséges a szülőnek a legjobb barátnak lenni. Barátoknak más a szerepük.

felnőttként már más, ha kinőtte a kamaszkor valaki és levátl, akkor szerintem barátsággá alakul egy jó szülő ygerek kapcsolat. onnantól pedig az a fura, ha valaki nevelő...

mindennek megvan az ideje. így ez is az is,c sak máskor :)

2016. máj. 27. 10:41
 3/23 anonim ***** válasza:
59%

Kisgyerekként - kb 8-10 éves korig - a nevelö szerepnek kell elötérben lennie, utána fokozatosan egyre inkább a barát kategória az, amire törekedni kell.

A kamaszkor ilyen szempontból kicsit problémásabb, mert ott is alapesetben barátként kell viselkednie a szülönek, de néha - indokolt esetben - nem vitatkozni, hanem nevelni, meghatározónak lenni kell egy-egy helyzetben. Ugyanis van olyan, ami nem vitatéma, de ha az esetlek 90%-ában meg lehet beszélni az adott helyzeteket, akkor az a 10ß% efogadható a kamasz számára, mégha nem is egyböl.

Nálam ez a módszer bevált, a már felnött gyerekeim egyértelmüen barátként kezelnek, és szerintem ez így jó.

2016. máj. 27. 11:23
 4/23 anonim ***** válasza:
67%
A szülő neveljen és utat mutasson. Ne barát legyen.
2016. máj. 27. 11:24
 5/23 anonim ***** válasza:
35%
3-asal értek egyet bár még csak kicsi gyerekem van, sajnos a szüleim nem lettek a barátaim és irigylem azokat a felnőtteket akiknek ilyen szülei vannak.
2016. máj. 27. 11:52
 6/23 anonim ***** válasza:
78%

11:24

Igazad van!Miért kellene egy szülõnek baráttá válnia, ez nem egyértelmü.

A szülõ az maradjon mindig szülõ nem barát.A barátok jönnek-mennek és a barátok ismeretlen emberekbõl alakulnak ki.En nem akarok barát lenni a gyerekeimnek,hanem anya és apa akire mindig számithatnak.

2016. máj. 27. 12:29
 7/23 anonim ***** válasza:
58%

6 os, a haverok, ismerősök jönnek mennek. A barátok nem. A barátok a halállal érnek véget, attól barátságok.

egy barátom mondta annó (azóta is az) amikor már 10 éve barátok voltunk, hogy hú, ez már házasságból is sok :) és együtt nevettünk :)

2016. máj. 27. 12:37
 8/23 anonim ***** válasza:
Nem csak ez a két lehetőség van. Létezik egészséges középút is.
2016. máj. 27. 12:44
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim nem a haverjaim. Mindig számíthatok rájuk, bármit elmondhatok, de nem lehetek szemtelen. Vannak szabályok is nálunk és ezeket be kell tartani. Következetesek. Ha kell, akkor megbüntetnek. És nem tv, gép elé ültetnek mindig minket. Foglalkoznak velünk. Játszanak, kirándulni vagy programokra visznek. Szerintem ők nagyon jó szülők. Nem szeretnék másikat.
2016. máj. 27. 12:52
 10/23 anonim ***** válasza:
0%
9-es ha bármit elmondhatsz akkor az már haverság. Én ha bármit elmondok a keresztvizet is leveszik rólam, Apámmal meg intim dolgokat soha nem is beszéltem meg és nem is lehetne...
2016. máj. 27. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!