Tartanád olyan apával a kapcsolatot a gyerek érdekében aki semmit nem fizet, nelkülözésben sem segít, gyereknek gyógyszert sem vesz?
Ez olyan kérdés hogy pl megízlelteted vele a csokit, aztán nem kaphatja meg.
volt értelme akkor?
Bocsánat, nem láttam azt a hozzászólásodat.
A csokis hasonlatod meg ne haragudj, de baromság (na nem mintha ez lett volna az első ilyen).
Hihetetlen, hogy nem érted, hogy miért nem helyes, amit csinálsz, kár is veled vitatkozni...
Tégy belátásod szerint, de majd amikor a gyerekedet 16 évesen egy nála 20 évvel idősebb férfi/nő fogja *******-ni, vagy a saját neméhez fog vonzódni, mert nem volt előtte tisztességes családmodell, vagy (ahogy az én esetemben történt) megutál amiért nem ismerhette az apját, lelép otthonról és sose látod többet, majd jusson eszedbe, hogy anno 37 válaszban részletezték neked, hogy nem így kéne gyereket nevelni.
"A gyerek nem tudja mi az, apa. A szot se erti. Azt hiszi az egy név. Addig nem is tud hiányozni. Mert olyan dolog, amiről nem tudjuk hogy létezik, nem is hianyzik.
Na ettől a hiánytol féltem őt." 53kérdező
Az APA a felettes én - nem tudja, semmit nem tud az újszülött csak nagyon figyelni, úgy ahogy felnőttek már nem- és az első években alakul ki a gondolkodás képessége, a beszéd. Hogy ez milyen erős intuitív figyelem: onnan tudható, hogy megtanul egy nyelvet- ugye milyen nehéz ez később??
"csak egy név" - a beszélni tanuló kisgyereknél más, mint egy felnőttnél. Azzal a "csak" NÉV-vel indul a megismerési folyamat.
Az Apa a felettes én a folyamatban. HA megkérik a 4-5 éveseket rajzolják le Istent - érdekes rajzok születnek: van, akinek melegítőben edzőcipőben, sörrel a kezében sétál, van akinek szemüveges és az asztal fölé hajolva ír, van akinek frakkban hegedűvel áll, szóval érted, a felettes én fogalmát?
Ha nem bántja, kedves vele, ne uszítsd ellene, engedd, hogy ha ritkán is, láthassa. Meghálálja majd felnőtt korára ezt. Nehéz az apátlan gyerekek sorsa, kamaszkorban nagyon sokat szenved, nehezebben találja meg magát.
Hihetetlen h te nem érted. Hányszor írtam már, h felőlem hívhat az apa. Belenyugodtam.
A màsik, hogy ennyi kapcsolattartástol még nem lesz apja, nem lesz családmodellje, stb. Semmit nem fig kapni tőle lelkileg se. Ezert nem ertettem megis mi érdeke a gyereknek egy nagyon max negyedévente érkező ismeretlenhez.
Szóval önazonosításhoz is fontos...
Köszi, értem utolsó.
Borzasztó hogy ilyen függőség van ettől az embertől. Ha nem anyagilag, akkor meg ìgy.
Másodszorra írod, de a végére azért még odatetted a színvonalas csokis példádat, bizonygatva azt, hogy az a tuti amit te mondasz, de azért egye-fene megengeded, hogy tartsák a kapcsolatot. Ezt teszed most is, bizonygatod hogy nincs értelme. Ebből látszik, hogy fogalmad sincs, hogy hogyan működik a gyerek pszichéje.
Szerintem olvasd el Dr Susan Forward Mérgező szülők című művét, sokat tanulhatnál belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!