Tartanád olyan apával a kapcsolatot a gyerek érdekében aki semmit nem fizet, nelkülözésben sem segít, gyereknek gyógyszert sem vesz?
Nem igazán értem, hogy miért tetted fel a kérdést. Mindenki azt tanácsolta, hogy ne tiltsd el az apát a gyerektől, mert a saját gyerekeddel fogsz kitolni. Te csak ellenkezel, és hozod az idióta érveidet.
"De erre a kislanyra is ertendő, hogy ugye mennyire hianyzott az apukája?
Én nem akarom ezzel kinozni a gyermekem. A hiányerzessel."
Már írtam, hogy saját tapasztalatomból tudom, hogy ez nem így működik. A gyereked tudja, hogy nem szűznemzéssel fogant, és valahol a nagyvilágban van egy apja, akit valamiért nem ismerhet. Amíg ezt valaki meg nem tapasztalja, elképzelni sem tudja, hogy mennyire fájdalmas. Ezzel elég durva pszichológia sérüléseket fogsz okozni neki (lásd, az apa/anyakomplexus, amiről beszéltem).
Elhiszem, hogy nehéz így, hogy nem támogat anyagilag, ez nem szép tőle (az nem lehet, hogy nem is tud támogatni?), de te iszonyatosan rosszul kezeled a helyzetet. Szörnyen önző, ahogy viselkedsz, főleg az a telefonos húzásod. Hiába magyarázod, hogy ott az volt a lényeg, hogy az apa értse meg, hogy nem a gyerekét kéne büntetni. Belekeverted szegényt a KETTŐTÖK konfliktusába, ez ízléstelen húzás volt, szülő nem viselkedhet így.
Egyébként pedig nem tilthatod meg az apának a kapcsolattartást, ha van egy csöpp esze, jogi útra fogja vinni a kérdést.
Méghogy belekevertem a gyereket... eleve csak ő a téma...csak ez tart "össze".
Ill szerintem pont ez is volt az apja célja, hogy "megfogjon".de a múltról nincs értelme, nem is beszélünk hál ég.
Nem véletlen jöttem el tőle. Kint is ez lenne, itthon legalább van rokonom.
Egy normális férfi nem a nő kényszerhelyzetét használná ki hogy azert menjek vissza hozzá mert itt nehéz, egy normális férfi megtenne mindent a családjáért hogy visszakapja őket és nem arra várna mikor kerülünk utcára hogy kényszerből vele legyünk.
Szóval nagyon is igazságos a jog hogy az anyának íteli a gyereket.
Tudnék bibliai peldat is ha valaki ismeri amikor két anya marakodik a gyermeken, a valódi anya inkább lemond a gyerekről, csak ne essen baja.
Ez az apa meg arra vár, hogy itt a pokol kenyszeritsen hozzá...ahelyett hogy valodi társkent v apaként állna hozzá...
A gyerek ha ismerné az apját se lenne apja. Nincs szo heti kapcsolattartásrol.
Amugy pont hogy nem vagyok önző.
Mindenem adtam eddig is a gyereknek.
Es nem értem meg hogy az apja a legnagyobb szükségben is miert fordit hátat.
Az ok hogy én nem számìtok de a gyerek is issza a levét.
Nem tudom azt sem megérteni hogy minek adjam oda babusgatni, ha elnézné azt hogy "éhenhal" .
Talán mert az embernek érzelmi szükséglete is van, nem csak fizikai, hát ezért add oda babusgatni. Nem a gyerekkel kéne sakkban tartani egymást, ez enyhén szólva ízléstelen.
Nem jobb az, ha csak a gyerek lelki szükségleteit elégíti ki, mint az, ha se az anyagit, se a lelkit?
Ez itt már csak a te önzőséget, még ha nem is látod be.
Pont hogy nincs lelki szukseglete a gyereknek az apja felé.
Es nem az apját tartom a gyerekkel sakkban hanem a gyereket féltem egy ilyentől.
Engem se ölelgessen olyan, aki részéről fel is fordulhatnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!