Tartanád olyan apával a kapcsolatot a gyerek érdekében aki semmit nem fizet, nelkülözésben sem segít, gyereknek gyógyszert sem vesz?
Abban nincs vita, hogy gorenyseg tole hogy nem segit, ezzel egyetertek.
De az apasag egy biologiai teny, nem egy jogositvany amit be lehet vonni.
Olyan amilyen, akkor is o az apja, es csak egy van belole.
Nem zarhatod ki a gyerek eletebol (ami persze nem jelenti hogy neked kell teperni a kapcsolattartasert, de ha o keresi/jon, azt nem tilthatod), UGYANUGY AHOGY O SE TEGED.
Apa = anya. Ezt kene mar sok nonek megerteni vegre. Hogy nincs tobbletjoguk a gyerekre az apahoz kepest.
Ugyanebben a cipőben jártam, mint most a gyereked.
Szerinted milyen érzés az neki, amikor oviban/suliban megkérdezik, hogy mivel foglalkozik az apukája, és azt kell mondania, hogy "nem tudom, nem ismerem"? Hidd el hogy szörnyű. Rossz tudni, hogy mindenkinek van anyukája, apukája, csak neki nincs. Ez nem olyan dolog, hogy ha nem ismeri, nem is hiányzik.
Az én szüleim egy éves koromban váltak el, azóta nem láttam az apámat, pedig keresett többször is. Anyám soha nem beszélt róla, hiába kérdeztem. 14 éves voltam, amikor anyu odaadta a leveleit. Ekkor közölte, hogy az apàm előző nap meghalt rákban.
Soha nem tudtam megbocsátani anyunak, hogy miatta nem ismerhettem aput. 20 évesen elköltöztem, azóta sem beszéltünk (ennek 4 éve).
Azon se csodálkozz, ha a gyerekeknek majd 20 évvel idősebb élettársa lesz, mint ahogy nekem. Ez nagyon gyakori azoknál, akik csak az egyik szülőjüket ismerik.
Szerintem ne tolj ki a saját gyerekeddel, az is pont ugyanolyan fájdalmas, ha valaki egyáltalán nem ismeri az apját, mint az, ha rájön hogy egy szemétláda. Az előbbiért ráadásul téged fog hibáztatni.
Kérdező,most komolyan...
Miből gondoltad azt,hogy a másfél éves kisgyerek felfogja telefonon keresztül,hogy az apja nem küld gyógyszert...
A másik,hogy ez már nem az első ilyen jellegű kérdésed és még mindig nem tudjuk,hogy kerültetek Magyarországra...
A harmadik dolog csak annyi,hogy azért,mert itt kitombolod magad és a saját igazadat hajtod,attól a gyermekednek még nem lesz gyógyszere és étele sem. Max annyival jobb neki,hogy talán lenyugszol és nem leszel stresszes. De ha csak felhúzod magad,akkor inkább ne gyakorizz,mert a feszültséget megérzi a kicsi.
Írj rám privit,hova valósi vagy. Ha egy városban élünk,akkor még a mai nap folyamán viszek Neked egy nurofen vagy panadol szirupot,hogy legyen a gyerkőcödnek. Tudom,nem sok,de jelenleg csak ilyen jellegű gyógyszert tudok felajánlani...
Most nem azt szeretném mondani hogy Te egy rossz ember vagy, de gondold végig:
-Leléptél a gyerekkel külföldre
-Akkor tarthatja az apa a gyerekkel a kapcsolatot, ha anyagilag támogat
-Ezt a támogatást nemzetközileg kell eljutni (többletköltség)
-El akarod tiltani az apjától
-Elvárod egy gyerektől hogy felfogja hogy mi a helyzet
-A gyerek érdekei nem érdekelnek
Ettől még NINCS rendben amit az apa csinál.
Én nem tennék se érte se ellene. Max megkérdezném nagynéha hogy nem szeretnéd-e felhívni apádat.
És igazából attól hogy apám olyan amilyen, de legalább van amikor van. Jobb mint ha nem lenne.
szép, a 6-os válasz:
"Minket se nagyon támogat apukám..volt,hogy elvolt törve a lábam dr nem látogatott meg.. Ettől függetlenül jobb,hogy valamennyire van vele kapcsolatom. Ne vond meg az apjàtól. 13/L "
A bosszúmentes, kedves, szelíd kislány szépen megválaszolta a kérdésed.
De erre a kislanyra is ertendő, hogy ugye mennyire hianyzott az apukája?
Én nem akarom ezzel kinozni a gyermekem. A hiányerzessel.
Max ha nagyobb lesz hozzá.
A telefonos dolognál meg az apa volt a lényeg, hogy képes e egy ártatlan gyermeknek azt mondani, hogy nem segítek rajtad, mert Mo-n vagy.
Azt akartam, hogy értse meg az apja, hogy ne a gyereket büntesse.
Legutobb annyit mondtam hogy szerintem ha mennénk sem segítenél semmit, kulonben ha lenne miből, nincs apa aki hagyná a gyermekét nélkülözni ugy hogy segiteni tudna es szándékosan tartja vissza.
Van egy olyan erzesem, szerintem fel se fogja mirol beszélek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!