Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tartanád olyan apával a...

Tartanád olyan apával a kapcsolatot a gyerek érdekében aki semmit nem fizet, nelkülözésben sem segít, gyereknek gyógyszert sem vesz?

Figyelt kérdés
Olyan alapon, hogy költözzünk vissza hozzá, akkor segít csak, különben sarkítva, szoszerint hagyna akár éhenhalni is.A biroság tehetetlen külföldi kérdések miatt, ebbe bele se menjünk! Csak a kérdésre várok választ
2016. márc. 25. 12:49
 21/97 A kérdező kommentje:
Pont köszönt neki a gyerek a maga kis hangjàn, hogy hahó :)
2016. márc. 25. 13:46
 22/97 A kérdező kommentje:
19 azert kell hogy tudatában legyen a gyerek hogy ne csalodjon majd az apjában hogy semmiben nem számithat rá
2016. márc. 25. 13:48
 23/97 anonim ***** válasza:
61%

Ugye már írtál ki kérdést ezzel kapcsolatban máskor is?

Ő az a német apuka, aki az anyjával él, nem dolgozik, és azt várja, hogy a semmire kiköltözöl hozzá?

Egyébként szerintem valaki vagy akar segíteni a gyerekének, vagy nem. Olyan nincs, hogy segítek ha...

Ha simán hagyná éhen halni, szerintem akkor se törődne vele többet, ha ott lakna vele.

Szerintem tedd túl magad ezen a kérdéskörön, már jó ideje kiderült, hogy nem számíthatsz rá, egyedül kell gondoskodnod a kisfiadról. Zárd ki a pasit az életedből.

2016. márc. 25. 13:49
 24/97 anonim ***** válasza:
89%

Kezdetnek azt kellene tudatositanod magadban kerdezo, hogy ez NEM a te dontesed, ugyanis ilyen dontest nincs jogod meghozni. A gyerek nem a tulajdonod, es semmivel sincs tobb jogod felette mint az apjanak.

Majd ha o felnove ugy dont hogy nem akar vele beszelni, az az o dolga, de te ezt nem dontheted el helyette, es ellene nevelni is aljas dolog.

2016. márc. 25. 13:51
 25/97 anonim ***** válasza:
91%

Egy kis történet az én és fiam életéből.

5 éves volt a fiam amikor az apja úgy döntött, hogy neki egy másik nő kell. bevallom nem bántam, hogy elhagyott, mert a testi agresszióját egyre nehezebben tudtam kivédeni, és féltem, hogy a verekedése egy idő után a fiam hátán is csattani fog. Lelépett, így elváltunk. A bíróság bár kiszabott gyerektartást, ami akkor havi 8000 forint volt, és ezt sem fizette. Próbálkoztam a letiltással, de ennek az eredménye az lett, hogy feketén kezdett dolgozni. Sosem támogatta a fiát, sosem fizetett a gyógyszerekért ha beteg volt, sosem vett neki nem hogy ruhát de játékot sem. Én ennek ellenére úgy neveltem a fiam, hogy soha nem mondtam rosszat az apjáról, és sosem elleneztem ha az apja időnként meglátogatta. Felneveltem így is a fiamat. Ma már a fiam felnőtt ember. Külföldön dolgozik, jól keres, jól boldogul. Még ma is tartja az apjával a kapcsolatot, az apja csakis jó fej ember lehet. Szemrebbenés nélkül veszi neki a 100 ezres háztartási gépeket mint mosogatógép, Mosógép stb. Mindezt úgy, hogy az apja sír neki, hogy nincs rá pénze, és a fia rögtön megveszi. Én meg csendben morgok, mert én támogattam, az apja sosem, mégis őt támogatja. Én nem várom el a támogatását, csak a lelkem mélyén nem tartom fair dolognak sem a fiam sem az apja részéről, hogy még ma is én úgy próbálok meg a fiamon segíteni, hogy velem lakik( én is kint élek, dolgozom), nem kérek sem a rezsibe, sem a kajára pénzt, mondván spóroljon, egyszer hátha lakást akar majd venni. Erre az apja kihasználja.

Ha újra kezdhetném, akkor már kiskorától kezdve tudatosítanám a fiam eszébe, hogy tudja az apja egy nagy lúzer, sosem támogatta, sosem segített neki. Nem az apjának köszönheti, hogy úgy tanulhatott, hogy nem kellett dolgoznia közben, hanem én dolgoztam 2 helyen..

Lehet a gyerekeknek szükségük van az apára, de nem árt ha a gyerek tudja milyen az apja. Mit köszönhet neki..

2016. márc. 25. 13:52
 26/97 anonim ***** válasza:
92%

"Legutóbb hogy hivott az apja, odaadtam a 1, 5 éves gyerek kezébe a telefont kihangositva és kértem hogy neki mondja a gyerek "szemébe" hogy gyogyszert sem küld ne engem zsaroljon a költözéssel "

Aki itt konkretan "zsarolt" az nem o volt...

27/97 anonim ***** válasza:
89%
Én tartanám. Az is a gyerek érdekes, hogy megismerje, milyen az apja. Ráadásul a gyerek még nem tud dönteni ilyen helyzetben, az apjának meg joga van hozzá. Később majd eldönti a gyereked, hogy mit gondol róla.
 28/97 A kérdező kommentje:

24 de erről irtam hogy aztàn én vigasztalhatom folyton a gyereket.

Amig nem ismeri hianyozni se tud es nincs fajdalom.

Igen, lattam már gyereket ugy örulni a apjának hogy könnyekig hatott mennyire vágyik rá egy gyermek akkor míg az apa nem kegyeskedik látogatàst tenni.

Ez az öröm illuzio.

Illuzio pl örülünk ha leveszünk egy szűk cipőt holott a normalis az lenne ha nem járnánk szűk cipoben. Ergo jobb ha felnove ismeri meg.

2016. márc. 25. 13:58
 29/97 A kérdező kommentje:

26

De ő zsarol hogy nem segit semmit ha nem költözöm ki. Azt akartam hogy értse hogy a gyerek akarhol el akkor is ennie kell. Ahogy 23 irta ilyen nincs hogy segitek, ha...

2016. márc. 25. 14:03
 30/97 A kérdező kommentje:

25 ott meg látszik hiába nőnek fel, akkorbis simán megvezethetők.

Gyermekem kicsi korában is folyamatosan csalodna hogy apa nem jön felnőve meg hogy nem lehet rá számitani sem.a gyerekekben még olyan önzetlen szeretet van," kigyot is melengetnek a keblükön"

2016. márc. 25. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!