Nem tudom mit tegyek? Apu nem enged elköltözni itthonról felnőtt létemre.
Látom már elhatároztad magad! Gratulálok, nem sok mindenki merne szembeszállni a szüleivel.
A költözésröl: Mennyi időt szoktak távol lenni a szüleid?
Szerintem várd meg még mondjuk 3-5 óráig távol lesznek a szüleid.
Előtte pakolj össze, de úgy, hogy ne legyen feltünő ( összébbkészíted az elektronikus eszközöket, megjegyzed mi hol van, megnézed, hol találsz 1 táskát és azt elrejted. A többi dolog se legyen feltünően egyberakva, csak tudd, hol van, mintha használat után leraktad volna. Ne feledkezz el semmiröl!)
Amikor már elmentek akkor hívd oda a barátod (vagy aki tud segíteni) és gyorsan rakjatok el mindent a csomagokba, majd az autoba. (Ha nincs kocsi akkor egyszerüen tomegközlekedés, de inkább taxi.) Amikor elmennek a szüleid akkor hívd oda a barátod! Ne hamarabb! Amig a házatok felé tart a kocsijával addig Te elkezdesz cuccolni.
UI.: Ugye dolgoznak a szüleid? Ha igen akkor vegyél ki szabadnapot, de ezt ne mondd el a szüleidnek! Tégy úgy, mintha elmennél a munkahelyedre és ha ők ks leléptek gyorsan surranj vissza a házba!
Ne legyél feltünő!
Remélem segitettem;)
Szia!
Én 22 évesen költöztem el otthonról és külföldre ráadásul :)
Az én szüleim is uralkodó, diktatórikus emberek voltak mindig is, féltem az aggressziótól (nagykorú voltam, anyám mégis nekemjött), a képembe volt vágva, hogy ott lakom meg hogy eltartanak, ha meg menni akartam, az volt a baj.
Sokkal jobb, amióta nem vagyok ott, érzelmileg is minimálisan kötődök hozzájuk, pszichológusok is megerősítették, hogy miattuk nem vagyok a mai napig lelkileg teljesen oké.
Ne hagyd magad lelkileg megnyomorítani 26 évesen, mert ha maradsz, ennek 50 éves korodban sem lesz vége
Figyelj, szerintem nagyon jól döntesz, ha mész, még ha egy jó ideig nem is fognak békülni.
Most a házassággal zsarolnak, de hidd el, az sem lenne egyszerű, mert a vőlegényt is ők akarnák neked kiválasztani. Aztán jönne, hogy hová költözhettek, és hová nem, hogy vállalhatsz-e már gyereket. Ha gyereked születne, azt meg már le sem írom. A nevelési elveknél nagyobb vitatéma nincs a világon.
Összefoglalva, ennek SOHA nem lesz vége, csak ha te leállítod. A pasidat megértem, 3 év után nem csoda, hogy elbizonytalanította ez a helyzet.
De pasi ide vagy oda, neked ebből a környezetből ki kellene törnöd. Menj, amíg nem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!