Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom mit tegyek? Apu nem...

Nem tudom mit tegyek? Apu nem enged elköltözni itthonról felnőtt létemre.

Figyelt kérdés
Már 3 éve van barátom, de még soha nem aludhattunk együtt. Apu állandóan a pénzével zsarolt míg tanultam, ha olyat tettem ami neki nem tetszett (nem támogatja a tanulmányaimat). Mióta van munkahelyem, azóta a fejemhez vágja, hogy mennyi pénzt költött a taníttatásomra, fizessem neki vissza. Szeretnék elköltözni, mert nem bírom, hogy rám akarja kényszeríteni az akaratát folyton. Mondtam neki ezt, erre olyan agresszív lett, hogy megijedtem tőle, azt mondta kiveri az összes fogamat ha ezt megteszem, mert biztos a barátommal akarok összeköltözni. Ő nagyon régimódi gondolkodású, szerinte a lány akkor normális ha a házasság után költözik el otthonról stb. Van pénzem, hogy eltartsam magam, ő az első barátom, diplomám van, nyelvvizsgám, nem iszom, nem dohányzom. Adjatok kérlek tanácsot, hogy lehet így elmenni itthonról? Ha meglátná, hogy pakolok agyon verne. 26/N
2016. márc. 14. 16:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
100%
Hát kérdező tedd össze a két kezed, hogy olyan párod van, aki kitart melletted annak dacára, hogy 3 év alatt sosem aludtatok együtt. Erre azért tuti volt már igény, és itt nem a szexre gondolok, mert azt megoldja az ember, de az nonszensz, hogy huszonéves párnak beszabályozza bárki, mikor alhatnak együtt. Jól gondold meg miképp döntesz. Ha sosem vállalod fel a konfrontációt, evvel rögzítesz egy nagyon hibás konfliktuskerülő magatartást(bár ezt szerintem már megtetted), ami a későbbi életed során is csak hátrányos helyzeteket teremt. Nem rendeleheted alá magad ilyen mértékben felnőtt, önálló emberként, senki akaratának sem az ég egy adta világon. Hidd el, később is munkában, magánéletben előjön ez a halogatós módszer. jelen esetben avval magyarázod, hogy mégiscsak a szüleid, stb,. de akkor mondok egy szélsőséges példát és evvel nem jósolni akarok, csak szeretném, ha értenéd, kivülállóként mi látszik, miben vagy benne. A példa pedig, hogy a bántalmazó kapcsolatokban élő, azokat sokáig elszenvedő, azokból kilépni kénytelen nők döntő többsége, gyermekként vagy a leválás során elszenved érzelmi zsarolást, lelki terrort stb...valamelyik szülőjétől, megtanulja a végtelenségig kitolni a tolerancia-küszöbét (pont azért, mert családon belül szenvedi el mindezt, olyasvalakitől, akit szeret, ergo számára folyamatosan mentséget keres), ezért az életben később is hajlamosabb lesz alárendeltebb viszonyrendszereket kialakítani maga körül, vagy ha ezt nem is teszi, a valós figyelmeztető jeleket nehezebben ismeri fel a későbbiekben. Hisze egy egészséges kapcsolatrendszerben felnövő egyénnek szálka lehet egyből bármi, ami egy ilyen egyénnél gerenda a szemben, ám mégsem lép. Ne keress mentségeket, mert nincsenek. Pakolj és menj el, költözz el, hagyjál számára időt, aztán ha lenyugodtak a kedélyek, akkor beszéljéták át és meg. Gondolj arra, hogy bármilyen felfogása, elképzelése is van a jövődről, Te nem vagy a tulajdona, akivel rendelkezhet, ha pedig a szeretet megvan, ahogy állítod, akkor nem hoz olyan helyzetbe téged, ami számodra ennyi kínnal és szenvedéssel jár. Aki szeret, az elenged, pláne a gyerekét, a szeme fényét, aki ilyen szinten terrorizál, manipulál, az mindent csinál, de nem őszintén szeret. Ő birtokol és szerepeket kioszt, de semmiképp sem utat egyenget és támogat, márpedig szülőként ez az elsődleges feladata, az önzetlen, feltétel nélküli szeretetről nem is beszélve.
2016. márc. 14. 18:35
 22/73 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod!!! Nagyon jól leírtad a dolgokat és igazad van. Most már csak rajtam a sor, hogy legyen bátorságom kilépni ebből, összepakoljak és menjek. Remélem majd az idő segít utána, hogy normális kapcsolat alakulhasson ki velük.
2016. márc. 14. 18:42
 23/73 anonim ***** válasza:
96%
Apád beteg,te költözhetsz nyugodtan.Én nem elköltöztem hanem konkrétan elköltözött mindenki mellőlem.Szüleim elváltak,nővérem férjhezment.16éves korom óta magam látom el és tartok fent egy házat.Na ez a másik véglet...suli mellett tanultam amíg bírtam.Legalább az érettségi megvan.Diákmelóból fizettem mindent,rezsit,kaját,ruhát,tanszert.Annyi segítségem volt hogy a családi házban maradtam,így legalább albérlet nem volt.Viszont 16évesen jobb szerettem volna kortársaimhoz hasonlóan szórakozni,és nem "felnőttként" talpon maradni és nem éhendögleni. Azóta van férjem nekem is,nem happy az életem,de másnak még ilyen se jutott. 27N
2016. márc. 14. 18:51
 24/73 anonim ***** válasza:
66%

Makd írd meg mi lett veled;)

Ne pontozzatok le!

2016. márc. 14. 19:00
 25/73 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyanez volt a legjobb barátommal ( csak ő 25 éves volt amikor elköltözött és nem a barátnő miatt, hanem a fofva tartás miatt költözött el, fiú ). Éjszaka összepakolta a ruháit, apróságokat ( fényképek, pendrive-ok, fényképezőgép, stb. ), amikor nem figyeltek a szülei, reggel pedig ahogy ment dolgozni, mondta a szüleinek, hogy be kell vinnie a laptopot ( a saját laptopjának a használatában is korlátozták ). A táskákat kidobálta az ablakon, az apróságokkal teli hátizsákkal meg a laptoppal pedig lement. Lent vártam kocsival, elvittem magamhoz ( én egyedül laktam egy albérletben ), kipakoltunk, este pedig írt egy SMS-t a szüleinek, hogy elköltözött ( azt nem mondta meg hogy hova ). Majdnem egy hónap telt el, amikor legközelebb hazament és beszélt a szüleivel. Fél évig lakott velem, azután másik albérletbe ment. Ez kb 7 hónapja volt.

Tedd te is ezt. Biztos van valaki jó barátod / barátnőd / a fiúd, aki segítene.

2016. márc. 14. 19:04
 26/73 anonim ***** válasza:
95%

De mivel példálóznak ilyenkor, hogy mi volt 30 éve, mi a normális?

Mert 30 éve szerintem a 26 éves nők nagy része már anya volt, férjnél volt, és a saját életét élte.

2016. márc. 14. 19:07
 27/73 anonim ***** válasza:
6%
Házasodjatok össze, úgy nem tud belekötni hogy miért költözöl el. Igen, részben ez érdek házasság, ami nem a legromantikusabb dolog a világon, de talán így megúsznád hogy agyonverjenek, kitagadjanak.
2016. márc. 14. 19:14
 28/73 A kérdező kommentje:
Azzal példálóznak, hogy a normális gyerek a házasság után megy el otthonról, addig se együtt alvás, se összeköltözés, hogy az ő idejükben ők meghatározott napokon találkoztak csak: minden kedden, csütörtökön és vasárnap, mi meg minden nap találkoztunk, ezért se vagyunk normálisak stb.
2016. márc. 14. 19:23
 29/73 anonim ***** válasza:
100%

Pf! Hát itt van a kutya elásva...

Hát erre csak annyit bírnék nyögni: 2016 van! :o

Hajrá, költözz, majd megnyugszanak!

2016. márc. 14. 19:26
 30/73 A kérdező kommentje:
Ezt már sokszor mondtam, hogy 2016 van. Technikában fejlődnek, megtanultak netezni, van iphone, led tv minden ami kell, de ebben be vannak gyöpesedve és egyszerűen nem fogják fel, hogy már nem az a világ van. Erre mindig az a válasz, hogy a normális ma is úgy csinálja..
2016. márc. 14. 19:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!