Megérezted azonnal, hogy ki lesz az "igazi" a felnőtt gyereked életében?
Vagy azt hitted először, hogy ez is csak egy lány/fiú a sorban, aztán telt-múlt az idő, de a pár csak maradt?
Nálunk mindkét család meg volt győződve, hogy ez csak párhetes kaland lesz köztünk, mert idősebb vagyok a férjemnél. Idén lesz a 9. házassági évfordulónk... máshol jobbak a megérzések?
Gratulálok nektek.
Mi már a 8. házassági évet tapossuk, szintén van korkülönbség. A család sem akkor nem érezte, hogy "ez az igazi" partner a számomra, sem a mai napig nem ismerik el. A legtöbb esetben a "megérzések" valahogy mindig csak negatív irányban működnek, úgy vettem észre. Még a legszuprebb férj vagy -feleségjelölt is évek küzdelme alapján tudja csak a "szent családnak" bebizonyítani, hogy ő valójában nem olyan rossz, mint amit a család előítéletei mondanak.
De ezeknek 20 év boldog házasság se lenne elég bizonyíték ám. Nem. Bebeszélik, hogy az a harmonikus kapcsolat csak a felszín, valójában ott húzódnak a komoly problémák a háttérben.
Olyan megérzés, amiről beszélsz szerintem szülő részéről nincs. Vagy csak nagyon elvétve, ahol a szülő kivételesen (nem önzőn) szereti és ismeri a gyerekét, és ezáltal van némi fogalma, milyen személy lehetne az igazi számára.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy csak azt látják, ki miért nem felel meg, és nem látnak bele, hogy én mit mennyire tudok tolerálni.
Olyat még nem hallottam, hogy a szülők megérzik az ilyet, de olyat már igen, hogy a gyerek igen.
Anyám is mondta, hogy minden "mostohaapa-jelöltet" elmartam mellőle, de apámmal (tehát a második férjével, aki tényleg olyan, mint a vérszerinti apám) elsőre lepacsiztam, és azt akartam, hogy ott aludjon.
Gyerekeim a válás után szintén ilyenek voltak. Egy-két pasival összefutottunk, de húzták a szájukat. A férjemet haza se akarták engedni. De szerintem nem annyira az ő megérzésükön múlt, hogy ma ő a férjem, inkább sokat nyomott a latban, hogy őt válasszam.
De azért abban van valami, hogy a gyerekek megérzik a jó embereket. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!