Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom mit tegyek? Apu nem...

Nem tudom mit tegyek? Apu nem enged elköltözni itthonról felnőtt létemre.

Figyelt kérdés
Már 3 éve van barátom, de még soha nem aludhattunk együtt. Apu állandóan a pénzével zsarolt míg tanultam, ha olyat tettem ami neki nem tetszett (nem támogatja a tanulmányaimat). Mióta van munkahelyem, azóta a fejemhez vágja, hogy mennyi pénzt költött a taníttatásomra, fizessem neki vissza. Szeretnék elköltözni, mert nem bírom, hogy rám akarja kényszeríteni az akaratát folyton. Mondtam neki ezt, erre olyan agresszív lett, hogy megijedtem tőle, azt mondta kiveri az összes fogamat ha ezt megteszem, mert biztos a barátommal akarok összeköltözni. Ő nagyon régimódi gondolkodású, szerinte a lány akkor normális ha a házasság után költözik el otthonról stb. Van pénzem, hogy eltartsam magam, ő az első barátom, diplomám van, nyelvvizsgám, nem iszom, nem dohányzom. Adjatok kérlek tanácsot, hogy lehet így elmenni itthonról? Ha meglátná, hogy pakolok agyon verne. 26/N
2016. márc. 14. 16:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, fogod magad, és elköltözöl, ennyi. Mondjuk szerintem bőven túl sokáig tűrted a terrorját, az ilyen "és akkor a barátomnál alszom" dolgokat az ember 16-17 évesen meccseli, és nem 10 évvel később... én mondjuk 17 évesen közöltem először, hogy "reggel jövök" majd betettem az ajtót, és az nem tegnap volt, hanem 35 éve... a párom detto, ő 18 éve...
2016. márc. 15. 00:46
 42/73 A kérdező kommentje:
Anyunak elmondtam hova megyek, de azt nem gondoltam volna, hogy ő meg elmondja apunak. Tudom nagyon jól, hogy ezek a dolgok úgy 15-17 éves korban normàlisak, de félek tőle, hogyha lelépek míg nincsenek itthon az csak olaj lesz a tüzre náluk. Azt mondják, hogy ribi leszek ha így most elköltözök és a rokonság előtt majd szégyenkezhetnek miattam. Remélem lesz bátorságom megtenni, mert ezt nem bírom tovább.
2016. márc. 15. 07:08
 43/73 A kérdező kommentje:
Öcsém is egyszer lelépett itthonról, de ő csak buliba akart menni. Apuék megtiltották neki, hogy aznap este elmenjen, ő mégis elment, erre kizárták. Hajnalban nem tudott bejönni, pedig hideg volt kint.18-19 éves volt akkor öcsém mikor ez történt.
2016. márc. 15. 07:19
 44/73 anonim ***** válasza:
100%

" Anyu pedig gyenge jellem, befolyásolható, issza apu szavait" - nem értem, enenk tükrében minek mondtad el édesanyádnak, hova akarsz menni...

" Anyunak elmondtam hova megyek, de azt nem gondoltam volna, hogy ő meg elmondja apunak."

Tanácsot kaptál, vagy megfogadod, vagy örökre ebben fogsz élni. Sose értettem az ilyen szülőket...

A barátod előtt le a kalappal, hogy még kitart melletted.

2016. márc. 15. 08:06
 45/73 A kérdező kommentje:
Ezért hezitálok még, nem tudom megbízhatok-e benne. Pár hónapja szakított velem, akkor azt mondta nem érzi azt mint az elején. 2 hónapot voltunk külön, addig más lánnyal ismerkedett, akivel nem jött neki össze (csaj vissza ment az exéhez), aztán találkoztunk egy buliban. Azóta megint beszélünk, találkozgatunk (titokban). Azt mondta velem semmi baja nem volt, csak ezt a családi légkört nem bírta már ami nálunk megy (apu nyíltan utálta őt). Kb 1 hete mondta úgy érzi, hogy szeret, de nem tudom hihetek-e neki ill. bízhatok-e benne.
2016. márc. 15. 08:48
 46/73 anonim ***** válasza:
100%
Annyira hihetetlenül túl van beszélve ez a dolog, hogy teljesen egyértelmű a kimenet. Te húzni fogod a dolgot még hónapokig, évekig bátorsággyűjtés címszó alatt. A barátod megunja ismét - csoda, hogy eddig bírta - majd végül igazad adsz apádnak, hogy nem költöztél össze vele.
2016. márc. 15. 09:00
 47/73 A kérdező kommentje:
Apu azt akarja belém sulykolni, hogy ők oké, hogy ki nem állhatták barátomat, mert szerintük nem hozzám való (mert neki nincs diplomája), de ők nem hibásak semmiben, és a barátom egy másik lány miatt hagyott el. Már közölték is, hogyha meglépek még látogatni se jöhetek majd haza többet, és kizárnak az örökségből is. Az örökség nem érdekel, de az rosszul esik, hogy így ki akarnak zárni.
2016. márc. 15. 09:16
 48/73 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy miért pasi, vagy házasság függvénye a külön élet opció. Én 21 évesen egyedül vettem ki egy kis garzont, mert vágytam az önállóságra. Most ha te esetleg úgy döntenél, hogy nem nagyon akarsz házasodni, sem gyereket, akkor mi van? Soha nem mehetsz el? Vagy majd erőszakkal megházasítanak, vagy mi? Vagy ha lenne egy nagyon jó munka ajánlat másik városban, vagy uram bocsá' külföldön, akkor is maradj a gyerekszobádban bezárva? Egyátalán nem a párkapcsolatodtól kellene függővé tenned ezt a dolgot. Neked kellene hogy legyen igényed saját életre. Ha legközelebb, jön ez"kitagadlak, ha házasság előtt elmész"duma, mondd hogy"apukám, az az igazság, hogy nem szeretnék soha házasodni, úgy érzem nem nekem való". Most erre mégis mit tudnak mondani? Hogy akkor a gyerekszobádból mész nyugdíjba?
2016. márc. 15. 09:28
 49/73 anonim ***** válasza:
79%

26 éves felnőtt nő vagy, saját jövedelemmel, amiből fent tudod magad tartani. Teljesen lényegtelen, van-e a barátod vagy nincs, itt az ideje, hogy a saját lábadra állj, és ne az apád mondja meg, mi merre hány méter. Ha az elköltözés azzal jár, hogy egy darabig, vagy véglegesen kizárnak a családból, akkor is fel kell vállalni - egyébként az öcséddel nem fog megszakadni a kapcsolatod, ebben biztos vagyok. Az a fajta totális zsarnoki légkör, ami nálatok van, tönkre fogja tenni az egész életedet, ha nem lépsz. Igazából még jobbat is tenne neked, ha nem költöznél össze rögtön a barátoddal, félő, hogy vele pont olyan kapcsolatfüggő viszonyba kerülnél, mint az apáddal.

Ha van rá kereted, lehet, hogy segítene egy pszichológus, hogy ki tudj szakadni az ördögi körből.

2016. márc. 15. 09:36
 50/73 A kérdező kommentje:
Én már mondtam ilyet, hogy még pár évig tuti nem akarok férjhez menni, de ez nem érdekli őket. Csak azt hallom most, hogy akkor lesz keserves életem amint itthonról kiteszem végleg a lábam. Pszichológusra már én is gondoltam, lehet segítene feldolgozni ezt az egész hülyeséget ami itthon megy. Egyébként tegnap óta annyi változás történt, hogy kb be is zártak, nem engednek ki a házból, hogy elmenjek bárhova...Pedig holnap mennem kell dolgozni, kíváncsi leszek.
2016. márc. 15. 10:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!