Nem tudom mit tegyek? Apu nem enged elköltözni itthonról felnőtt létemre.
Figyelt kérdés
Már 3 éve van barátom, de még soha nem aludhattunk együtt. Apu állandóan a pénzével zsarolt míg tanultam, ha olyat tettem ami neki nem tetszett (nem támogatja a tanulmányaimat). Mióta van munkahelyem, azóta a fejemhez vágja, hogy mennyi pénzt költött a taníttatásomra, fizessem neki vissza. Szeretnék elköltözni, mert nem bírom, hogy rám akarja kényszeríteni az akaratát folyton. Mondtam neki ezt, erre olyan agresszív lett, hogy megijedtem tőle, azt mondta kiveri az összes fogamat ha ezt megteszem, mert biztos a barátommal akarok összeköltözni. Ő nagyon régimódi gondolkodású, szerinte a lány akkor normális ha a házasság után költözik el otthonról stb. Van pénzem, hogy eltartsam magam, ő az első barátom, diplomám van, nyelvvizsgám, nem iszom, nem dohányzom. Adjatok kérlek tanácsot, hogy lehet így elmenni itthonról? Ha meglátná, hogy pakolok agyon verne. 26/N2016. márc. 14. 16:26
31/73 Wendolyn válasza:
Én a helyedben nem gondolkoznék sokáig,hanem még ma lelépnék. Engem anyu féltett túlságosan, mostohaapám meg már 18 évesen utcára akart rakni. 1éve költöztem külön,1hete pedig újdonsült háztulajdonos vagyok és soha nem voltam még ilyen boldog. Ja és most már a viszonyom is jobb a szüleimmel.😊 24\N
32/73 anonim válasza:
Szüleim 30 éve házasodtak. Apám városi, anyám vidéki volt mikor jártak. Anyám szülei nagyon egyszerű katolikus emberek, de már akkoriban anyu apuméknál aludt hétvégente és nem volt itthon világvége, csak egy kis morgás eleinte. Szóval szerintem szüleid kicsit ferdítenek, 1986 azért nem kőkorszak, most meg 2016 van, basszus! Világosítsd fel őket, hogy manapság senki nem fog úgy elvenni, hogy nem éltetek együtt, max valami hitgyülis, vagy jehova. Fenyegesd meg őket, hogy belépsz közéjük férjet találni, hátha elengednek 😁
33/73 anonim válasza:
Nem bírom felfogni: Egy szülő,hogy kérheti,hogy visszafizesse neki a gyere azt apénzt,amit a taníttatására költött....
34/73 anonim válasza:
30 évvel ezelőtt rendszeresen a barátomnál aludtam 18 évesen, elmentünk együtt nyaralni, holott engem viszonylag szigorúan fogtak az átlaghoz képest. A szüleid, pontosabban apád valami nagyon beteg családban nőhetett fel, ez nemhogy 30, 60 éve sem volt már divat, amit ő megkövetel.
35/73 A kérdező kommentje:
Én sem, pedig nem a fizetősre jártam, mindig jól tanultam. Rosszul is esik, hogyha neki ekkora teher volt, hogy állja az anyagiakat, akkor miért nem azt mondta, hogy oldjam meg. Egyébként anyagi téren nem szűkölködünk, ezért nem értem ezt az egészet. Bezzeg a diplomaosztóra nagy büszkén mentek.
2016. márc. 14. 20:10
36/73 anonim válasza:
Nincs szüksége igazán a pénzre, szerintem ez csak a lelki terror része. Az kell hogy érezd, tartozol neki, és mivel tartozol neki, azt kell, hogy csináld, amit ő akar.
26 éves felnőtt nő vagy. A saját életedet kell, hogy éld, nem másét. Szerintem is pakolj minél hamarabb, a szülők meg majd idővel megbékülnek.
Két verzió van:
1. most lépsz, és normális életet élsz
2. 50 évesen is a szüleiddel fogsz élni vénlányként. Valljuk be, azért senki nem fog feleségül venni egy 30-35 éves nőt, úgy, hogy még csak egy éjszakát sem tölthetett el vele kettesben. Ilyen a világon nincs. Ha pedig apukád arra vár, hogy férjhez menj ilyen feltételekkel, akkor nem fogja megérni a lagzidat.
37/73 anonim válasza:
Csak egyetlen egy dolgot tanácsolnék: Menekülj!!! Mélységesen Egyetértek az előttem szólókkal. Lépned kell, de nagyon nagyon gyorsan.
38/73 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, hogy ennek a lépésnek a megtételéhez megerősítést adtatok nekem!! Beszélek a párommal is és remélem sikerül ezt meglépni.
2016. márc. 14. 20:48
39/73 A kérdező kommentje:
Egyébként délután el akartam menni lakást nézni de mikor apu megtudta, ekkor lett teljesen agresszív és azt hiszem ha még ott tovább magyaráztam volna a magamét, tuti megütött volna.
2016. márc. 14. 21:41
40/73 anonim válasza:
Minek mondtad meg neki, hogy hová mész? Ne haragudj, de 26 éves létedre elég buta vagy. Pontozz le, de ez az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!