Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom mit tegyek? Apu nem...

Nem tudom mit tegyek? Apu nem enged elköltözni itthonról felnőtt létemre.

Figyelt kérdés
Már 3 éve van barátom, de még soha nem aludhattunk együtt. Apu állandóan a pénzével zsarolt míg tanultam, ha olyat tettem ami neki nem tetszett (nem támogatja a tanulmányaimat). Mióta van munkahelyem, azóta a fejemhez vágja, hogy mennyi pénzt költött a taníttatásomra, fizessem neki vissza. Szeretnék elköltözni, mert nem bírom, hogy rám akarja kényszeríteni az akaratát folyton. Mondtam neki ezt, erre olyan agresszív lett, hogy megijedtem tőle, azt mondta kiveri az összes fogamat ha ezt megteszem, mert biztos a barátommal akarok összeköltözni. Ő nagyon régimódi gondolkodású, szerinte a lány akkor normális ha a házasság után költözik el otthonról stb. Van pénzem, hogy eltartsam magam, ő az első barátom, diplomám van, nyelvvizsgám, nem iszom, nem dohányzom. Adjatok kérlek tanácsot, hogy lehet így elmenni itthonról? Ha meglátná, hogy pakolok agyon verne. 26/N
2016. márc. 14. 16:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 A kérdező kommentje:
Viszont elköltözni nem enged...
2016. márc. 14. 17:27
 12/73 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem 26évesen nem azon kell agyalni hogy bàrmi bajod lessz ide gyere vissza. Mennyire komoly a kapcsolatod a baràtoddal? Szàmithatsz rà?
2016. márc. 14. 17:29
 13/73 Költőnő? ***** válasza:
95%
Tanácsot kaptál. Te döntesz.
2016. márc. 14. 17:32
 14/73 anonim ***** válasza:
95%
Pénzed vagy a pénzed egy részét le kell neki adni? Ha igen, lehet hogy csak ezért nem enged el a háztól. Azt a helyzet hogy nincs mire várnod. 26 vagy, munkád van, szerelmed van. Nyitva áll a nagybetűs élet. Más úgy költözik el hogy nincs szerelme, vagy biztos munkahelye. Neked se biztos semmi hosszú távon, de most ott van a munka és a pasi aki vár. Lépj! Ha vársz harminc éves korodban is a megfelelő időpontot fogod várni a dobbantásra, 35 évesen is. Negyven évesen pedig már úgy megszokod hogy ki sem akarsz onnan költözni. Írd meg apukádnak hogy nagyon szereted, és tudod hogy félt téged a tévedésektől, de engedje meg neked hogy ha tévedsz is az a saját tapasztalatod legyen. Lehet hogy félelmetesen hangzik hogy kiveri a fogaid, de még ennél is félelmetesebb a gondolat hogy harminc évesen is otthon aggódva fogsz ülni, mikor látod hogy a korosztályod boldog életet teremtett magának.
2016. márc. 14. 17:36
 15/73 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt embernek nem kell engedélyt kérnie a költözésre. Összepakolod a cuccod, és mész. Ő meg majd megbékél a helyzettel. Mást úgysem tud csinálni. Erővel visszarángatni nem fog, nem is tudna. Ha mégis megpróbálná, ki kell rá hívni a rendőrséget.
2016. márc. 14. 17:40
 16/73 A kérdező kommentje:
Nem kell leadnom semennyit a fizumból, csak a saját kiadásaimat kell magamnak fizetnem, ami nagyon jó, mert így a keresetem nagy részét félre tudtam tenni. Viszont engem nem érdekel annyira a pénz, mint aput. Igen, az jó ha van, de nem minden. Teljesen igazad van, hogy ha most nem lépek, akkor később se fogok, de nem akarom azt se, hogy megszakadjon velük a kapcsolatom, mégis csak a szüleim. De ismerem aput, haza nem jöhetnék, hogy meglátogassam őket.
2016. márc. 14. 17:45
 17/73 anonim ***** válasza:
98%

Apád betegesen féltékeny rád!

"De ismerem aput, haza nem jöhetnék, hogy meglátogassam őket."

1-2 hét után ő fog könyörögi, hogy találkozzatok! De csak semleges területen találkozz vele, ne tudja hol laksz, és ne otthon, nehogy bezárjon.

2016. márc. 14. 17:50
 18/73 anonim ***** válasza:
100%
35 évesen pedig majd visszagondolsz hogy milyen kár hogy nem most léptél, amikor még egy szerelmes férfi is várt. Nagyon szépen kell kikommunikáli feléjük hogy mit és mért szeretnél. Csak magadról beszélj, hogy te így és így érzed! Vele ne személyeskedj! Köszönj meg neki mindent és mondd el neki hogy felnőtt vagy, ha zsákutcába futsz az a saját tapasztalatod lesz. Nem a szülői ház védőhálója mögül fogod nézegetni a világot és írígykedni a boldog emberekre.
2016. márc. 14. 17:54
 19/73 anonim ***** válasza:
100%

Barátod kísérjen el szépen, mikor összepakolsz. Ha apád esetleg neked akarna támadni, akkor majd lerendezitek. Jogos önvédelem. De igazából nem hinném, hogy ilyenre vetemedne, inkább csak agyilag hülye szegény. Azt sem hiszem, hogy komolyan gondolná, hogy többet nem mehetnél hozzájuk, ha alapjáraton jó a viszonyotok. Csak szimplán zsarol, mert látja, hogy megteheti.

De döntened kell, márpedig azt szerintem te is tudod, hogy örökké ez nem mehet így, és csak egy kiút van...

2016. márc. 14. 18:16
 20/73 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Sokat segítettetek, hiszen mindannyian megerősítettetek abban, hogy ez nem normális szülői viselkedés. Sajnos én eddig ebben éltem, és nekem már szinte természetes is volt ez...idáig. De elegem lett, beszéltem velük az előbb is, de ugyanott vagyok ahol a part szakad. Nem értik meg mi a problémám, hogy ne ők akarják irányítani az életemet, és csak azt hajtogatják anno 30 éve mi volt, hogy volt és az a normális.
2016. márc. 14. 18:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!