Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nehéz felfogni,...

Miért olyan nehéz felfogni, hogy a kötelező olvasmányt hangoskönyvön halgatom? 13L

Figyelt kérdés
Találtam tabletre egy alkalmazást amin rajta van több kötelezőolvasmány e-book és hangoskönyv verzióba.Én az utóbbit halgatom fülhalgatón,erre anyám odaugrik mögém az ágyra és elkezd kiabálni,hogy mért nem olvasom.Mit csináljak végre hogy felfogja?Vagy ez normális egyáltalán?13L
2016. jan. 10. 11:20
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
46%
Nem olvastam el a válaszokat, de ha inkább olvasnál, akkor a "halgatás" helyett hallgatnál.
2016. jan. 10. 17:35
 62/68 anonim ***** válasza:
66%

Ha a kötelező olvasmányt olvasnád - sok egyéb más könyv mellett -, akkor a helyesírásod és a fogalmazásod (és ezzel együtt a gondolkodásod is) nagyon-nagyon sokat javulna.

A kérdésedre: ez nem felfogás kérdése. Anyád azt akarja, hogy azt tedd, amit ő akar, te pedig mást. Ez csak síma akaratharc.

2016. jan. 10. 18:02
 63/68 anonim ***** válasza:
47%
Azért, mert neked nehéz felfogni azt, hogy nem hallgatni, hanem olvasni kéne. Lehet, unalmas, de ha ezt kell, akkor ezt kell és kész. Én is elolvastam minden kötelezőt, olvasónaplóm is volt a legtöbből. Nem haltam bele. Egy könyvet tartani a kezedben jobb, mint egy tabletet szerintem. Én is rengeteget olvasok, elmegyek a könyvtárba, kiveszem, elolvasom. Vagy ha épp egy könyvboltba tévedek be, akkor megveszem, és nem letöltöm a telefonomra/tabletemre/gépemre.
2016. jan. 10. 18:25
 64/68 anonim ***** válasza:
46%

Én mondjuk megértem a kérdezőt. Napi 10 órát simán olvasok, majdnem minden nap, a kötelezők közül volt viszont olyan, amit egyszerűen kihagytam. Nem azért, mert taszít a kultúra. Shakespeare-től a Szentivánéji álmot és a Vízkeresztet pl magamtól olvastam el többször is, imádtam őket, a Rómeó és Júliát nem bírtam végigszenvedni.

Lássuk be, sok kötelező olvasmány egyszerűen nem olyan korúaknak való, mint akiknek feladják. Emlékszem mennyire untam az Egri csillagokat anno, később pedig mennyire tetszett. A Jókai művekkel ugyanez a helyzet, nagyon jók, de a nyelvezetük miatt bőven ráérne pár évvel később, mint ahogy most feladják. Shakespeare-t is kicsit meredek 14 éveseknek adni, én 17 évesen szerettem meg a fent említett két művét. Egyszerűen újra kéne gondolni végre a kötelező olvasmányokat, mert a mostaniakkal csak megutáltatják a gyerekekkel az olvasást.

Az olvasás egyébként magában nem biztosítja, hogy jobban odafigyel az ember. Mint írtam, én imádok olvasni, viszont nekem is van, hogy elkalandozok, és vissza kell lapoznom, mert az utolsó 2-3 oldal egyszerűen kiesett, mert olvasom, de rögtön el is felejtem.

Én ebből nem csinálnék nagy ügyet szülőként, ha egyébként nem teljesen műveletlen a csemete, akkor - persze amellett, hogy próbálnék neki jó könyveket ajánlani, hogy szeressen olvasni - felőlem megoldhatja rövidített verzióból, filmből vagy hangoskönyvből a kötelezőket, ha azok épp nem tetszenek neki.

2016. jan. 11. 12:33
 65/68 anonim ***** válasza:
85%

tegnap 18:25

Ugyanazt tudja egy könyv a tableten, mint papírra nyomtatva... Nekem e-book olvasóm van, életem legjobb vétele, annyira vicces a sok sznob, aki minden létező alkalommal elkezdi savazni, hogy AZ NEM IGAZI. Hadd döntse már el mindenki, hogy min szeret olvasni. Nekem fontos, hogy ne legyen nálam 600 kilós vastag könyv, amit nem tudok egy kézben megfogni és bele se fér a táskámba. Plusz nagyon jó volt, hogy nem kellett vizsgaidőszakban bemennem a zsúfolt Szabó Ervinbe, hanem otthon kényelmesen tudtam olvasni a szükséges könyveket a neten.

Mindenkinek más a prioritás. Otthon a kanapén fekve jobb érzés egy igazi könyvet lapozgatni, de nem mindenki otthon a kanapén olvas. Ennyi.

2016. jan. 11. 12:37
 66/68 anonim ***** válasza:

# 65/65 Időpont ma 12:37

Szerintem valamit félreértettél.

Itt senki sem szidta a tabletet, pláne az e-könyv olvasókat. A vita nem a papír kontra e-könyvről szólt, hanem az olvasás kontra hangoskönyv ellentétről, és ebben is csak a kötelező olvasmányokkal kapcsolatban.

2016. jan. 11. 14:51
 67/68 anonim ***** válasza:
56%

Újraolvastam, tényleg félreértelmeztem, elnézést :)

2016. jan. 11. 14:56
 68/68 anonim ***** válasza:

# 67/67 Időpont ma 14:56

Van ilyen. De legalább beismered! :-)

2016. jan. 11. 15:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!