Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nehéz felfogni,...

Miért olyan nehéz felfogni, hogy a kötelező olvasmányt hangoskönyvön halgatom? 13L

Figyelt kérdés
Találtam tabletre egy alkalmazást amin rajta van több kötelezőolvasmány e-book és hangoskönyv verzióba.Én az utóbbit halgatom fülhalgatón,erre anyám odaugrik mögém az ágyra és elkezd kiabálni,hogy mért nem olvasom.Mit csináljak végre hogy felfogja?Vagy ez normális egyáltalán?13L
2016. jan. 10. 11:20
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
60%

Az előttem szólónak igaza van. Mind a két kommentemben kifejtettem, hogy szoktam olvasni, meg a kötelezők listáját kéne megváltoztatni.

A fogalmazást tényleg fejleszti mert fogalmazásból eddig csak 5-öm van. De van aki a helyesírásban menthetetlen... Feliratosan nézek filmet/animét, olvasok könyvet, de egy a helyesírásra érzékeny ember ránéz a füzetemre az orrvérzést kap. Tehát: olvasni jó de akkor ha érdekel, mert amúgy semmi haszna.

Aki a hangoskönyvre nem figyel az a könyvre sem fog jobban hiába azt olvassa. Nekem semmi bajom vele aki inkább hallgatja mint olvassa.

Remélem érthető voltam és nem csak a komment fele jött le.

2016. jan. 10. 15:33
 52/68 anonim ***** válasza:
Mármint a 47-es (mikor írtam ő volt elóttem).
2016. jan. 10. 15:34
 53/68 anonim ***** válasza:
**előttem
2016. jan. 10. 15:34
 54/68 anonim ***** válasza:
60%
Nem azt írta a kérdező, hogy nem érti amit olvas, hanem hogy ezeket a régies nyelvezetű szövegeket nehezebben érti meg. Ne ferdíts! És egyébként ezzel nincs is semmi gond, amihez nem vagyunk hozzászokva, azt nehezebben értjük. A kérdező is megszokja majd, lehet egy idő után mikor már könnyen érti, inkább kézbe veszi a könyvet, mert már azzal gyorsabban halad majd, mintha hallgatná. De így, hogy biztatás helyett csak üvöltözést meg leb_szást kap, tuti nem az fog benne rögződni, hogy milyen szuper ez az Egri csillagok. De tudod mit? Legyen neked igazad, igazából nekem tök mindegy. Csak azokat a gyerekeket sajnálom akiknek ilyen kőagyú, "ha én kibírtam te is kibírod, ha beledöglessz is" szüleik vannak, akik nem megszerettetni akarják az olvasást, csak erőltetni.
2016. jan. 10. 15:38
 55/68 A kérdező kommentje:
Az Egri csillagok hó,de a Szent Péter esernyője....
2016. jan. 10. 15:46
 56/68 anonim ***** válasza:
90%

Úgy látom, mindkét oldalon vannak olyanok, akik szándékosan csak az ellenérvek egyik felét engedik az agyukig, a többit ignorálják vagy kiforgatják.

- Az iskolai olvasmánylistát nagyon ideje lenne update-elni, mert ezek nagyrésze tényleg nem szeretteti meg a tanulók többségével az olvasást. Egyrészt mert nagyon idejétmúltak, régies a nyelvezetük, másrészt a "kötelező" szótól már rögtön menekülnek. Oké, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket akkor is meg kell tennünk, ha nincs kedvünk hozzá, de egy olvasmánylista esetében hatékonyabb lenne több opció közül választani.

- Az olvasás nem helyettesíthető teljes mértékben hangoskönyvvel. Ahogy már sokan írták, bizonyos készségek csak olvasás által fejleszthetőek, hallgatás útján nem, vagy sokkal kevésbé.

- A hangoskönyvekkel (olvasás mellett) semmi gond nincs.

2016. jan. 10. 15:49
 57/68 anonim ***** válasza:
16%

Ja, Agatha Christie-t. Lol.

2016. jan. 10. 15:49
 58/68 anonim ***** válasza:
45%
xD Látom sokan kiálltak a szent kötelezők mellett. Akkor most az írjon, aki tényleg el is olvasta mindet.
2016. jan. 10. 16:45
 59/68 anonim ***** válasza:
46%

én elolvastam az ÖSSZES kötelezőt, mindig igazi stréber voltam :D és én így mondom, hogy tök mindegy, hallgatja-e a gyerek, vagy olvassa, ha amúgy tud és szokott olvasni.A hallgatás ugyanúgy fejleszti a szövegértést (hiszen a hangos szöveg is szöveg!!) és ugyanúgy fejleszti a fantáziát, hiszen a felolvasott dolgokat is el kell képzelni. Az egyetlen, amit nem fejleszt, az a helyesírás, de mivel a kérdező így is nyelvtanversenyekre jár, és olvas elég más szöveget, szerintem nincs ezzel semmi gond.

Különben olvasva is ugyanúgy át lehet siklani oldalakon, el lehet olvasni teljes szövegeket anélkül, hogy értenénk. Tehát az olvasás maga még nem ment meg a szövegértési nehézségektől. A lényeg, hogy értelmezze a gyerek, amit olvas. Ezt viszont megteheti hangoskönyv esetében is ugyanúgy.

2016. jan. 10. 16:57
 60/68 anonim ***** válasza:
50%

"Akkor most az írjon, aki tényleg el is olvasta mindet."

Én tényleg elolvastam. Kötelezőből az összeset, gimiben az ajánlottak közül volt amit kihagytam, de a kötelezőt ott is.

Az Egri csillagokat egyébként magamtól olvastam, talán egy - vagy két évvel korábban, mint amikor feladták kötelezőnek.

Nekem speciel nagyon tetszett, talán az a legjobb az összes kötelező közül.

2016. jan. 10. 17:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!