Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nehéz felfogni,...

Miért olyan nehéz felfogni, hogy a kötelező olvasmányt hangoskönyvön halgatom? 13L

Figyelt kérdés
Találtam tabletre egy alkalmazást amin rajta van több kötelezőolvasmány e-book és hangoskönyv verzióba.Én az utóbbit halgatom fülhalgatón,erre anyám odaugrik mögém az ágyra és elkezd kiabálni,hogy mért nem olvasom.Mit csináljak végre hogy felfogja?Vagy ez normális egyáltalán?13L
2016. jan. 10. 11:20
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 A kérdező kommentje:
1-es.Füles nélkül nem szeretek hallgatni mert,olyan érzésem van,hogy másokat irritál.
2016. jan. 10. 11:40
 12/68 anonim ***** válasza:
86%

Azért, mert nem kötelező hallgatmány, hanem kötelező olvasmány. :-)

Ha csak hallgatod, egyrészt jó eséllyel nem 100 %-ban szenteled neki a figyelmedet, könnyen átsiklasz olyan részleteken, amin olvasás közben nem, főleg, ha közben időnként más dolgok elvonják a figyelmedet, másrészt a helyesírásodat is fejleszti passzív módon.

Ez azért is jutott eszembe, mert lassan középiskolás leszel, és egy l-lel írtad a hallgat igét, de a jelek szerint nem csak elgépelted, mert kétszer is előfordult, és a fülhallgató szóból is kimaradt egy l betű.

(Én felnőttként szeretem a hangoskönyveket (is), mert praktikusak olyan tevékenységek KÖZBEN, amikor egy könyvet nem vehetnél a kezedbe (pl. vasalás, főzőcskézés stb.), de érzem a különbséget én is.)

2016. jan. 10. 11:43
 13/68 anonim válasza:
80%
Fontos hogy olvasnod kell. a nyelvtanodat javítja
2016. jan. 10. 11:43
 14/68 A kérdező kommentje:
Nyelvtanból versenyekre járok hihetetlen módon.Meg nem csak elgépeltem,hanem néhány billentyű nem érzékeli normálisan ha lenyomom.Amúgy egy hét alatt két három könyvet elolvasok.
2016. jan. 10. 11:46
 15/68 anonim ***** válasza:
41%

Ha már helyesírás, a "kötelező olvasmány" két külön szó, "verzióba" helyett "verzióban", vesszőt sem tettél mindenhová, ahová kellett volna, és a az írásjelek után is lusta vagy szóközt hagyni. Oké, gépelés, de az összes emiatt van?

Milyen könyveket olvasol?

2016. jan. 10. 11:49
 16/68 anonim ***** válasza:
77%
A kérdés kötelezőnél az lehetne, hogy vajon ha hallgatod, akkor legalább ugyanúgy megragad-e?
2016. jan. 10. 11:52
 17/68 spd45 válasza:
43%
Inkább olvasd, mert a tartalom nagyrészét így megjegyzed (akár az egészet) és a cél az, hogy megszerettessék veled az olvassást( én a Pál utcai fiúk óta imádok),mivel segít kialakítani a kritikus gondolkodást és jobb lesz a fantáziád.
2016. jan. 10. 11:53
 18/68 anonim ***** válasza:
75%

Helyesírásod javulhatna ha olvasnál. Az meg, hogy elgépelted elhihető, ha egyszer rontod el ugyanazt a szót. De te többször is elrontod.

Lásd: halgatom...(hallgatom)

2016. jan. 10. 11:54
 19/68 A kérdező kommentje:
Jobban emlékszek meg értem hallás után.Amúgy Harry Potter,Szent Johanna gimi,Trónok harca,meg néha verseket.
2016. jan. 10. 11:55
 20/68 spd45 válasza:
88%
Ja és nálunk az apám állandóan a hangoskönyv erőlteti, de én maradok a normális olvasásnál. 15/F
2016. jan. 10. 11:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!