Miért olyan nehéz felfogni, hogy a kötelező olvasmányt hangoskönyvön halgatom? 13L
Azért, mert nem kötelező hallgatmány, hanem kötelező olvasmány. :-)
Ha csak hallgatod, egyrészt jó eséllyel nem 100 %-ban szenteled neki a figyelmedet, könnyen átsiklasz olyan részleteken, amin olvasás közben nem, főleg, ha közben időnként más dolgok elvonják a figyelmedet, másrészt a helyesírásodat is fejleszti passzív módon.
Ez azért is jutott eszembe, mert lassan középiskolás leszel, és egy l-lel írtad a hallgat igét, de a jelek szerint nem csak elgépelted, mert kétszer is előfordult, és a fülhallgató szóból is kimaradt egy l betű.
(Én felnőttként szeretem a hangoskönyveket (is), mert praktikusak olyan tevékenységek KÖZBEN, amikor egy könyvet nem vehetnél a kezedbe (pl. vasalás, főzőcskézés stb.), de érzem a különbséget én is.)
Ha már helyesírás, a "kötelező olvasmány" két külön szó, "verzióba" helyett "verzióban", vesszőt sem tettél mindenhová, ahová kellett volna, és a az írásjelek után is lusta vagy szóközt hagyni. Oké, gépelés, de az összes emiatt van?
Milyen könyveket olvasol?
Helyesírásod javulhatna ha olvasnál. Az meg, hogy elgépelted elhihető, ha egyszer rontod el ugyanazt a szót. De te többször is elrontod.
Lásd: halgatom...(hallgatom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!