Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nehéz felfogni,...

Miért olyan nehéz felfogni, hogy a kötelező olvasmányt hangoskönyvön halgatom? 13L

Figyelt kérdés
Találtam tabletre egy alkalmazást amin rajta van több kötelezőolvasmány e-book és hangoskönyv verzióba.Én az utóbbit halgatom fülhalgatón,erre anyám odaugrik mögém az ágyra és elkezd kiabálni,hogy mért nem olvasom.Mit csináljak végre hogy felfogja?Vagy ez normális egyáltalán?13L
2016. jan. 10. 11:20
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
47%

azert erted jobban hallas utan, mert nem gyakorlod az olvasast, nagy valoszinuseggel te is funkcionalis analfabeta vagy mint a kortarsaid tobbsege.

Nem veletlenul kotelezo olvasni, az olvasasnak elengedhetetlen szerepe van a tanulasban, iskolaban.

Ha nem akarsz kozmunkas utcasepro lenni, aki meg leerettsegizni sem birt, akkor nagyon gyorsan visszaveszel az arcodbol es elkezdesz olvasni.

2016. jan. 10. 11:58
 22/68 anonim ***** válasza:
30%
Ok,olvastál Rejtő Jenőt? Olvastál Mikszáthot! Stephen Kinget?
2016. jan. 10. 12:01
 23/68 anonim ***** válasza:
85%

Ha nem tetszik a kötelező olvasmány, akkor ne olvasd.

Ha meghallgatod, ugyanúgy megfelel az iskolában.

A kérdésekre tudsz válaszolni, hátrányban nem leszel az osztálytársaiddal szemben.

De akkor tényleg olvass mást helyette!

Én sem olvasok el olyan könyvet ami nem tetszik, 50 oldal után leteszem és választok másikat.

Túl sok jó könyv van és túl kevés idő, így nem pazarlom az időt olyanra ami nem tetszik!

2016. jan. 10. 12:03
 24/68 anonim ***** válasza:
78%
Én totál megértelek. Nem a kötelező olvasmányoktól szereted meg az olvasást. Nagyon sokáig utáltam olvasni pont a kötelezők miatt. Mióta elkezdtem más könyveket olvasni azóta imádok.... Szerintem még így is jobb, hogy időt szánsz a kötelezőre, mintha egyáltalán nem foglalkoznál vele.
2016. jan. 10. 12:06
 25/68 anonim ***** válasza:
70%

"Harry Potter,Szent Johanna gimi,Trónok harca"

Nem mondom, hogy ezeket nem lehet elolvasni, de azért ne ragadj le ennél a műfajnál.

Egyik ismerősöm nemrég azzal dicskedett, hogy az iskolai kötelező olvasmányok kb. 10%-án kívül nem olvasott szinte semmit, maximum magazinokat (meg is látszott a kommunikációján, szövegértésén, érzelmi intelligenciáján), de a Harry Potterrel olvasóversenyt nyert.

Hidd el, az igényes, szépirodalmi művek olvasásának (és nem hallgatásának) nagyon nagy szerepe van.

2016. jan. 10. 12:06
 26/68 A kérdező kommentje:
Meg néha Agatha Christie regényeket is olvasok.
2016. jan. 10. 12:20
 27/68 anonim ***** válasza:
53%

szia! A többséggel ellentétben szerintem semmi baj sincs azzal, ha nem olvasod, hanem hallgatod a könyvet.

Igaz, az emberek döntő többsége vizuális típus, (én is, és képtelen lennék odafigyelni, ha hallgatnom kéne egy könyvet), de te valószínűleg auditív típus vagy, vagyis halláson keresztül érted meg legjobban a dolgokat. Fontos kihangsúlyozni, hogy ezzel SEMMI baj sincs. Inkább erősíts rá erre, és tanulj zenét.

Amiben érdemes lenne fejlődnöd, az az ízlésvilágod, mert sajnos szennyirodalmat olvasol, ami szintén nem olyan nagy baj, csak tudjál róla, hogy nem értékes dolog, amit teszel. 13 évesen még én is sok ponyvát olvastam, (igaz, sok mást is). Szóval semmi sincs veszve :D de Stephen King féle szemetet semmiképp se kezdj el olvasni, annak ellenére, hogy valaki korábban javasolta.

A lényeg, hogy felkészült legyél az iskolában, és szerintem az leszel! Akkor is, ha hallgatod a könyvet.

2016. jan. 10. 12:31
 28/68 anonim ***** válasza:
21%
Olvas el az olvasónaplót a neten, esetleg jegyzeteld le, és kész is vagy. 15f
2016. jan. 10. 12:33
 29/68 anonim ***** válasza:
59%

#7.-nél a pont!

Mind a fogalmazásod, mind a helyesírásod tragikus. És ez nem fog javulni, ha csak "halgatsz".

Ha olvasol, arra koncentrálni kell, és közben rögzülnek a helyesírási szabályok, a fogalmazási stílusok, fejleszti a képzelőerőt, a beleélési készséget.

"Halgatás" közben a figyelmed el-el kalandozik, a képi ingerek is elvonják a figyelmed, észre sem veszed, és szavak, mondatok "esnek ki" a szövegből egy - egy pillanatnyi másfelé koncentrálás miatt.

2016. jan. 10. 12:34
 30/68 anonim ***** válasza:
0%
Olvasd***
2016. jan. 10. 12:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!