Miért kötelező karácsonyozni?
A családunk nem hívő, mégis minden évben kötelező jelleggel karácsonyozunk, mintha muszáj lenne. Nem tudom megérteni, hogy minek.
Tök fölösleges az egész felhajtás, mindenki ideges, mert hiába mondják szüleim is, hogy a nagy felhajtás marhaság, azért legyen kitakarítva, legyen nagy vacsora, legyen ajándék, legyen fa.
Az idegeimre megy az egész, ráadásul ők se élvezik, akkor MIÉRT?
Mások is vannak, akik ilyen "kényszerből" ünneplik?
A karacsony mar nem vallasi unnep, csak vallasi gyokeru.
Nem kotelezo, de ok nyilvan ugy erzik hogy kell.
Igazad van baromsag Jezus szuleteset unnepelni annak aki nem hisz benne kepmutato dolog
Masik ha a ,,szeretet unnepe,, mi a fenenek pont dec 25 unneplik es miert kiabal mindenki
szeretni minden nap kell es lehet
Mi örülünk, ha össze tud jönni a família, ez jó alkalom. Ha van anyák napja, nőnap stb, miért lenne baj, ha két napig a szeretetet ünnepeljük?
A tennivalókat pedig el szoktuk osztani, a szüleim nyugdíjasok, én 19-20-a körül már szabadságon vagyok minden évben, úgyhogy van idő készülődni, nem kell rohanvást intézni mindent. aki közel van, sütit készít, az egyik fogást általában én főzöm, vagy együtt főzünk anyuval, náluk van a nagy összetartás hagyományosan. Itthon meg a gyerekekkel osztjuk el a teendőket, nem kell senkinek beleszakadni.
Nem kötelező.
Az sajnálatos, hogy ti nem tudtok normálisan ünnepelni, hanem idegeskedtek.
Nálunk a karácsony egy nyugodt, békés időszak, ilyenkor itthon vagyunk együtt, pihenünk. Még soha nem vesztünk össze semmit sem.
Nem is értem az idegeskedést. Takarítani máskor is szoktunk és enni is. Nem csak karácsonykor :) Ez nem valami extra vagy plusz dolog, amit a karácsony miatt kell csinálni :)
Egyedül a fa, ami máskor nincs, de én azt szeretem feldíszíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!