Miért kötelező karácsonyozni?
A családunk nem hívő, mégis minden évben kötelező jelleggel karácsonyozunk, mintha muszáj lenne. Nem tudom megérteni, hogy minek.
Tök fölösleges az egész felhajtás, mindenki ideges, mert hiába mondják szüleim is, hogy a nagy felhajtás marhaság, azért legyen kitakarítva, legyen nagy vacsora, legyen ajándék, legyen fa.
Az idegeimre megy az egész, ráadásul ők se élvezik, akkor MIÉRT?
Mások is vannak, akik ilyen "kényszerből" ünneplik?
Nem a Karácsonnyal van a baj, hanem a hozzáállással, én azt nem értem, miért az ünnepet szidja mindenki :)
Én mindig is imádtam karácsonyozni, és csak fokozódott a dolog, mióta elköltöztem anyuéktól.
A családom is az az igazi, ordítósan-veszekedősen-hisztizősen ünneplő fajta, de onnantól, hogy leülnek az ünnepi vacsi köré, az a három nap tényleg a szeretetről szól.
Én mostanság már a férjemmel kettesben töltöm a Szentestét.
Tavaly én is dolgoztam előtte, a dolog így nézett ki:
- nagytakarítás technikai okokból elmaradt, lett helyette piperetakarítás. Rend volt, tökéletes volt.
- süteményeket kivételesen nem sütöttem. Még a bejglit is vettük, finom volt.
- sikerült lekésnem az ebéd főzéséről, így szendvicset ettünk, az ünnepi vacsi jó lett. Nem éreztük rosszul magunkat tőle.
Teljesen feszültségmentesen, és meghitten telt a Karácsonyunk.
Ha az emberek nem a külsőségekre adnának, meg arra, hogy jajj, mit szól a Mama, ha idén nem sütök, nem lenne semmi baj.
Kérdező: jogos. Három napig kötelező jelleggel szeretni hazugság és álszentség. Nézd csak meg, mennyi családi tragédia törtlnik karácsony körül! Akkor és ott sül ki a sok elfojtott feszültség, ami egy évig vagy évekig gyűlik.
Az más kérdés, hogy ha tényleg szerteitek egymást, akkor miért nincs annyi erő a szüleitekben, hogy a kötelezp karácsonyozást és a képmutatást lerúgják? Miért nem mentek el ez alatt a három nap alatt Auszriába síelni, vagy Mallorcára nyaralni? Vagy a Kékestetőre pihenni?
én meg sajnállak azért mert a 12es válaszoló válasza sajnálatot kelt benned, pedig semmi sajnálni valót nem írt. Sajnálatos.
"De miért kéne a szeretetnek egy kijelölt ünnep? "
Van olyan hogy hagyomány, megszokás.
Leginkább étellel tudnék példálózni. Ha mindennap gyrost ennél akkor egy idő után megutálnád. Viszont ha évente 1x ennél gyrost akkor nagyon várnád a napod mikor újra belekostolhatsz. Na valami ilyesmi a karácsony is.
Az élethez kellenek az ünnepek, kell, hogy néha megálljunk, és fókuszáljunk azokra a dolgokra, amik igazán fontosak, tudjunk örülni annak, ami van. Nem jó egy életet csupa hétköznappal leélni.
Az, hogy a kereskedelemben (és sok családnál) a karácsony más töltetet kapott, nem jó, de ez nem az ünnep hibája.
Akinek képmutatásról szól, legyen olyan tökös, hogy kihúzza magát a kellemetlen részből, és elmegy wellnessezni vagy akárhová csak azokkal, akiket tényleg szeret, az is egy méltó ünneplés. Nem mindenki van így, és ezt is el kell fogadni, nem az a megoldás, hogy fikázzuk az egész karácsonyt, meg azokat, akiknek az ünnep a nagy családi összejövetel öröméről szól.
az évben van így pár nap ami valóban csak a családé.
normál esetben rokonságlátogatás nagy beszélgetések, egymásra való figyelés, stb a lényege
különben akinek nem a család az elős felesleges élnie is, hogy aztán a végét csak annyit mondjon, hogy egész élete a munka volt. ezért meg se éri megszületni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!