Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kötelező betartani a kétheti...

Kötelező betartani a kétheti láthatást a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
2 éve lesz hogy elváltunk a férjemmel. Nála maradt a 12 éves lányom, velem jött a 17 éves fiam. Mindössze 20 kilométerre lakunk egymástól, ez nem lenne gond, hanem az hogy úgy érzem a fiamat úgy rángatják ahogy akarják az apja meg annak az édesanyja. Köztünk a volt anyósommal és a volt férjemmel is nagyon rossz a viszony bizonyos problémák miatt, főleg a váláskor harapóztak el a dolgok. A lányom alig jön ami elég szomorú nekem. Hívom de nem akar jönni, ha jönne mégis alig bír ki 2 napot. Azt mondja unatkozik, pedig itt a nagy kert. A fiam viszont egyből ugrik, betartja a kéthetet, sokszor még sűrűbben is látogatja az apját. Sajnos az apukája és a nagyanyja is eléggé ellenem neveli a gyerekeket, ezért nem szívesen engedem a fiamat sem. Kötelező-e betartani a leírt láthatást, vagy egy 17 éves gyerek eldöntheti-e már hogy szeretne e menni vagy sem?
2014. ápr. 18. 11:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A lányod nem maradt veled, a fiad saját állításod szerin ugrik, ha találkozni szeretne az apjával vagy ő vele és azt kérdezed el kell e engedned láthatásra a 17 éves fiadat. Itt valami nagyon bűzlik!!!
2014. ápr. 18. 11:58
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
17 évesen már eldöntheti, hogy akar menni vagy sem. Te tiltani nem tilthatod,hogy ne menjen. Ha a fiad akar akkor akár minden héten mehet, ha nem akar akkor nem megy. Erőltetni nem lehet.
2014. ápr. 18. 11:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Neked biztosítanod kell..úgy,ond rád kötelező érvényű, hogy a nlad elheyezett gyereknek biztosítsd a lathatást, ha a fiad és az apaj élni akarnak vele A 17 éves eldöntheti akar-e menni..

De ha nem megy, akkor később érdemtelenségre hivatkozva még azörömségtől is eleshet..

Viszont én úgy látom, hogy a fiad szívesen megy..

12 évesen ha te vinni akarod akkor a mennie kell veled..a gyerekkel foglalkozni kell, a" kert " önmagában nem elegendő, énis uatkoznék..

Ha így folytatjátok, akkor a lány majd nem akar hozzád menni amikor annyi idős lesz, hogy ő dönt..

2014. ápr. 18. 11:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha bírósági határozat van a 2 heti láthatásról, akkor "betartatható". Úgy értem ha mondjuk az apa nem akarná elengedni a lányt, akkor a határozat miatt ezt nem teheti meg. Mikor az én szüleim elválltak és apához jártunk 2hetente, akkor volt hogy indulás előtt 10 perccel anyám úgy döntött nem enged el minket, és apa ezzel a határozattal tudott menni a bíróságra. Szóval ez védi a "látogató" szülőt. Viszont ha a gyerek nem külső hatásra, hanem saját döntéséből nem akar menni, akkor szerintem a felnőttnek intelligensen kezelve el kellene ezt fogadnia. Ha annyira unatkozik a lányod elmondása szerint, akkor menjen csak 1 napot. Így mindenki "jól" jár. Egyébként ez az egymás ellen nevelés dolog majd később fog tisztulni, mikor már mindkét gyereknek meg lesz a magához való esze és önálló gondolatai. Hidd el, nem mindig az marad nyeregben aki rábeszél a másikra és elhalmozza a gyereket minden földi jóval.
2014. ápr. 18. 12:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de nekem az jött le, hogy bánt, hogy a lányod nem akar nagyon jönni, és még jobban bánt, hogy a fiad örömmel megy, sőőőt sűrűbben. És inkább nem akarod, hogy ő is menjen.

Ellened nevelni csak úgy lehet, ha a fiad tapasztalja azokat, amiket ellened mondanak.

2014. ápr. 18. 12:03
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 17 évesen már elég nagy, hogy eltudja dönteni el akar-e menni az apjához.Úgyis vissza megy hozzad.Kár ezen izgulnod.
2014. ápr. 18. 12:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! A gond az hogy a fiamat az én meglátásom szerint kihasználják. Csak kutyát sétáltatni kell, bevásárolni az apjának, és egyebek. Én azt mondtam, hogy ha a lányom sem tartja be akkor a fiamnak sem muszáj.
 8/11 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem 17 évesen már elég nagy, hogy eltudja dönteni el akar-e menni az apjához.Úgyis vissza megy hozzad.Kár ezen izgulnod.
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te nagyon el vagy tévedve. Ha így folytatod 18-éves korában a fiad is otthagy téged.
2014. ápr. 18. 12:13
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
17 évesen a törvény szerint is már ő döntheti el, hogy szeretne e menni vagy nem.
2014. ápr. 18. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!