Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldjuk meg a gyerekelhehyezést és a láthatást? Az exem szeretné, ha közös felügyelet lenne, én viszont tudom, hogy nem menne neki.
Nagyon rendes ember imádja a gyermekeinket is, de se nevelni se fegyelmezni nem tudja őket. Részben pont ezért válunk, mert úgy érzem, nem 3 gyermekem van hanem 4. Játszani, ökörködni, szabadidőt eltölteni szuperül tudnak, de ez nem elég. Az apjuk szeretné, ha fele-fele arányban lennének nála és nálam, de félek, hogy ez a gyerekekre nem gyakorolna jó hatást. Én úgy gondoltam, hogy a gyerekek nálam lennének és ő akkor jöhetne hozzájuk, amikor csak akarna/tudna, de a napi fix feladatok maradnának nekem. Eddig mindent meg tudtunk beszélni normálisan, hogyan oldhatnánk meg, hogy ebből se legyen veszekedés?
Már próbáltam a kapcsolatunk alatt is orvosolni ezt a problémát, de lassacskán feladtam.
"én viszont tudom, hogy nem menne neki"
O viszont tudja, hogy menne neki.
Ugyhogy akkor marad a birosag.
"Nagyon rendes ember imádja a gyermekeinket is" Ez aztán egy komoly válóok.
Esetleg elgondolkoztál már rajta, hogy neked vannak irreális elvárásaid? A leírásod alapján ez inkább bosszúnak tűnik, és itt akarsz megerősítést.
Mit jelent ez a szó, hogy gyereket nevelni? Miben nyilvánul meg az, hogy nevelek? 4-6 gyermeket nevelek, vagy mi ez a szó maga, mit foglal magába? Az, hogy ellátom, szülői kötelességem, az nem nevelés.
Szvsz. nevelni valakit annyit tesz, hogy szeretni és megtanítani neki, hogyan maradjon ember minden körülmények között. Megtanítani neki, mik a fontos emberi értékek, mire figyeljen, mit keressen és mit utasítson el, talán valahol ezt jeleni.
A gyerekeimmel való játék, önfeledt szórakozás nem ezt jelenti talán? Ez rossz hatást gyakorol rájuk, ha megtanulják, mi a szeretet? Attól lesz valaki jó szülő, hogy egy olyan általa alkotott szabályrendszer közé szorítja a gyereket, amiből állandóan ki akar törni? Persze, az életben vannak írott és íratlan szabályok, de ezt szeretet útján is lehet közvetíteni.
Milyen férjet szerettél volna magadnak? Aki annyit foglalkozik csak a gyerekekkel, hogy állandóan bünteti őket és balta arccal nézi őket, ahogy tanulnak?
Ennél hülyébb válóokot még nem hallottam.
Igen, akkor valóban csak a bíróság marad, ha nem tudunk megegyezni, de én ezt szeretném elkerülni. Az exemen kívül senki nem tartja jó ötletnek, hogy a gyerekek huzamosabb ideig nála legyenek.
Természetesen nem azért válunk, pontosabban szakítunk (nem vagyunk házasok), mert rendes ember és szereti a gyermekeinket, hanem azért mert ezzel párhuzamosan egy tizenéves kamasszá változott, aki mindenkinek segít, mindenkinek mindent megvesz, utána majd "anyu", azaz én megoldja, hogy miből éljünk. A kapcsolatunk elején nem volt ilyen, csak a gyerekek születése után változott meg ennyire, talán pont azért, mert az ő szülei alkoholisták voltak és nem törődtek velük.
Nagyon rendes és kedves dolog a részéről, hogy a gyerekeket elhalmozza ajándékokkal, de abból a pénzből, amiből a számlákat kellene kifizetni. Az is rendes dolog, hogy kisegíti a barátját, ha az rászorul, de egy 2,5 milliós hitelt felvenni ezért, az már túl megy egy határon.
Amikor a két nagyobbb gyerek nála volt néhány napig, se oviba se iskolába nem vitte őket, mert nem akartak menni. Megtanította őket arra, hogy nem lesz ebből gond, csak nekem ne szóljanak róla. Enni csak édességet ettek, mert mást nem akartak, harmadik nap este jött a kétségbeesett telefon, hogy menjek, mert hánynak, fáj a hasuk, már büdös az egész lakás és nem tud mit csinálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!