Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldjuk meg a gyerekelhehyezést és a láthatást? Az exem szeretné, ha közös felügyelet lenne, én viszont tudom, hogy nem menne neki.
Nagyon rendes ember imádja a gyermekeinket is, de se nevelni se fegyelmezni nem tudja őket. Részben pont ezért válunk, mert úgy érzem, nem 3 gyermekem van hanem 4. Játszani, ökörködni, szabadidőt eltölteni szuperül tudnak, de ez nem elég. Az apjuk szeretné, ha fele-fele arányban lennének nála és nálam, de félek, hogy ez a gyerekekre nem gyakorolna jó hatást. Én úgy gondoltam, hogy a gyerekek nálam lennének és ő akkor jöhetne hozzájuk, amikor csak akarna/tudna, de a napi fix feladatok maradnának nekem. Eddig mindent meg tudtunk beszélni normálisan, hogyan oldhatnánk meg, hogy ebből se legyen veszekedés?
Már próbáltam a kapcsolatunk alatt is orvosolni ezt a problémát, de lassacskán feladtam.
Teljesen megértem a kérdező problémáját, ez sajnos egy olyan helyzet, ami nem tud átérezni az, aki testközelből még nem látott ilyet.
Én igen.
Anyám a válás után újra férjhez ment, az új házasságból született egy kislány, a féltestvérem. Hihetetlenül értelmes és okos gyerek, de máris nagyon pimasz és akaratos, pedig még csak négy éves. Látszik, hogy miért. Anyám az egyetlen, aki neveli (vagy próbálja), az apja csak a játszótársa, a barátja. Aztán nyilván hozzá húzódik mindig, mert anya csak parancsolgat, apa meg megenged mindent. Sajnos az apja erre még rá is játszik, és egy-egy vita során anyám ellen hangolja a gyereket erre alapozva. A gyomrom forog tőle de beleszólásom nincs.
A kérdezőnek azt javasolnám, hogy próbálja meg elérni, hogy nála maradjanak a gyerekek, és hétvégéken pedig meglátogathassák az apjukat.
Nem tudom, hány évesek, de ha még kisebbek, akkor hihetetlen módon el tudja cs*szni a későbbi viselkedésüket az, ha egy olyan ember felügyelete alatt vannak, aki nem neveli őket az ésszerű keretek közt, hanem a gyerekek rajongásáért mindent megtesz, és lemegy közéjük gyerekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!