Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit jelent az egészen pontosan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent az egészen pontosan hogy "közös felügyelet"?

Figyelt kérdés

Nem igazán értem ezt a meghatározást, hiába hallom, meg olvasom itt is sokszor.

Egy hét egyik szülőnél, egy hét a másiknál, és folyamatosan csomagol, vándorol a gyerek? Vagy hétvégén van az apukával, vagy anyukával, de akkor az meg miért közös felügyelet?

Előre is köszönöm a felvilágosítást!

2013. ápr. 23. 15:00
 1/4 marcsi1978 ***** válasza:
énis pár éve úgy váltam el hogy közös felügyelet alatt van a gyerek! bár mi egy faluban lakunk a volt párommal és a páromnál maradt a gyerek.de ide is bármikor jöhet nincs meghatározva h csak hétvégén vagy mikor akkor jön amikor akar de hál istennek minden nap jön és ha az apukája éjszakás akkor itt alszik:)ezért nem is viselte meg a gyermeket a válás de mi nem haragosan váltunk el leültünk megbeszéltük és közös megegyezéssel elváltunk!
2013. ápr. 23. 15:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez az egy hét- itt, a másik ott nagyon ritka, és nem is jó.

Akik normálisan válnak és a közös felügyeletben állapodnak meg, ott a gyerek akkor találkozik a másik szülővel, amikor akar. Természetesen megbeszélve azzal a szülővel, akivel állandóan lakik a gyerek. Azon kívül a két szülő közösen beszél meg minden, gyereket érintő fontosabb dolgot. Óvoda, iskola, külön órák, nyaralás, stb.

Ez nem csak a gyereknek jó, mert nem sérül a lelkivilága, hanem a szülőknek is. Nem nevelik a másik ellen a gyereket, egyik sem fizet tartásdíjat, és egyik sem kényezteti el a gyereket.

Egy rokonom 10 éve vált el a feleségétől. Az akkor 11 éves kislány kijelentette, hogy ő mindkét szülőjével akar lakni. Ebben a szülők is megegyeztek és a Bíróság is jóváhagyta.

Mindkét szülőnél van a lánynak szobája, legfontosabb ruhája stb. Akkor és annál a szülőnél van, akinél akar.

Néha két-háromhetenként cserél "szülőt", de néha pár naponként. A szülők minden fontosabb dologban közösen döntenek, és ez a rendszer tökéletesen bevált.

2013. ápr. 23. 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:
48%

Nálunk úgy van, hogy a férjem első feleségénél van elvileg a gyerek, de gyakorlatilag fele időt itt van. Kezdetben alkalmazkodtam a gyerek igényeihez, de ebből az lett, hogy nem tudtak tervezni. Így leültek megbeszélni, és kipróbálták az egy hetet az egyiknél, egy hetet a másiknál módszert. És ez működött. A gyerkőc ekkor volt 5 éves (1 évvel korábban váltak el). Most 19 éves, még mindig így van. Neki is, nekünk is így jó. Azóta párszor átbeszélték a gyerekkel is, nem e megterhelő, ő döntött így. Nem kell csomagolni mindkét helyen vannak holmijai, persze 1-2 kedvenc ruhát vándoroltat. És az iskolaszereket.

Döntéseket együtt hoznak(hozunk). Ez sem olyan vészes. Szerencsére hasonlóan gondolkodnak. A pénzügyekben is meg tudunk mindig egyezni, mi most picit jobban kivesszük a részünket, mert náluk gondok vannak, de előtte meg ő értette meg hogy nálunk kicsik vannak, sok a kiadás. Akkor szerencsére még nem voltak problémáik. Gyerektartás természetesen így nincs.

Nagyvonalakban ennyi. Biztos szépen hangzik, az is, de azt azért hozzátenném, hogy a gyakorlatban azért kell hozzá mindkét részről kompromisszum. De ennyit megér egy gyerek szerintem. Még nekem is, nekik főleg :)

2013. ápr. 23. 17:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy gyerekünk van, közös felügyelet.

Van mindenhol szobája, de egyenlőre nálam alszik hétközben és innen megy oviba. Van, hogy én viszem, van hogy az apja. Ahogy az is változó, hogy mikor ki hozza. Általában vasárnap felhívom az exem (ha nem nála van a lányunk és nem találkozunk) hogy kedden értekezlet, pénteken programon van, ezeken a napokon tud-e menni a gyerekért. Ilyenkor 7 felé hozza haza.

Hétvége szintén megállapodás kérdése.

2013. ápr. 23. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!