Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Iskolaválasztásnál kell mindkét szülő aláírsa?
A volt feleségem 6 osztályos gimnáziumba szeretné íratni a lányunkat. Én viszont nem szeretném, mert korainak találom. Beszéltem a lányom osztályfőnökével, aki szintn nem ajánlja az iskolaváltást.
Nekem alá kell írnom a felvételi jelentkezési lapot, mint szülőnek? VAgy az anya a válási papírokkal egyedül is intázheti a jelentkezést? A szülői felügyeleti jog szerint ez közös döntésünk kellene hogy legyen.
Igen, papíron így van, de ez valójában nem életszerű. Ha az apa eltűnt az Amazonas őserdeiben, akkor is várják az aláírását, és ha 12 éve nem is látta a gyereket, akkor is számít a véleménye. Elvileg.
Gyakorlatilag meg a gyerek saját döntése számít és a gondviselőé, amit a tanárai vagy alátámasztanak vagy nem.
Milyen tanuló a lányod? Én nyolcosztályosba jártam és nagyon szerettem, mondjuk volt is követelményszint. Egyébként nem gondolod, hogy a feleséged jobban ismeri a lányotokat, meg a képességeit, ha ő neveli?
Másrészről abban mi a közös döntés, hogy te nem akarod, hogy menjen, ő igen, ezért nem megy???
igaza van a tertivevenyesnek, mindenkeppen jelezd az iskola es a gyamhivatal fele hogy nem jarulsz hozza, hogy nyoma legyen.
Ha ennek ellenere beadnak a jelentkezest, akkor meg fordulj ugyvedhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!