Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Iskolaválasztásnál kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Iskolaválasztásnál kell mindkét szülő aláírsa?

Figyelt kérdés

A volt feleségem 6 osztályos gimnáziumba szeretné íratni a lányunkat. Én viszont nem szeretném, mert korainak találom. Beszéltem a lányom osztályfőnökével, aki szintn nem ajánlja az iskolaváltást.

Nekem alá kell írnom a felvételi jelentkezési lapot, mint szülőnek? VAgy az anya a válási papírokkal egyedül is intázheti a jelentkezést? A szülői felügyeleti jog szerint ez közös döntésünk kellene hogy legyen.

2014. jan. 23. 12:58
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én nem min den áron akarom megvétőzni a jeléentkezést a másik iskolába. CSak már amikor 4. osztályos volt pont a csúfolás miatt váltottunk iskolát. Csúfolni mindenhol fogják, olyan hely nincs ahol nem piszkálnak más gyerekeket. De vidéken élünk, ha bekerül a 6 osztályos suliba akkor onnan ha ott sem érzi jól magát hová vigyük? Az osztályfőnöke szerint jól érzi magát ebbe a suliba (általánosba). Igen, onnan tudom, mert tartom a tanárokkal a kapcsolatot. Tegnap műsfél órán keresztül beszélgettünk a jelentkezésről, a nyílt napról. És tényleg csak a csúfolás volt a legtöbbször az átjelentkezés indoka. Mit kezdünk vele ha ott sem érzi majd jól magát?
2014. jan. 24. 09:31
 22/31 A kérdező kommentje:
A gimnáziumba rengeteg ilyen-olyan gyerek jár. Lányomnak kellene még az a 2 év általánosba, hogy rendesen fel tudjon készülni. Csak az anyja figyelmen kívül fogja hagyni az én véleményem é s csak azért is át fogja íratni a gimibe. Akkor is meteheti ha én nem írom alá a jelentkezési lapot? Nem kiszúrni akarok a lányommal, de inkább megértem a tanárokat, mint ezt a csöknyösséget amit az anyja akar művelni a lányommal.
2014. jan. 24. 09:34
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
De,van olyan hely,ahol nem kell terrorban élnie.Az én iskolám ilyen volt és egy gimnáziumban nagyobb az esély arra,hogy jó közegbe kerül.A tanára ezek szerint nincs tisztában azzal,hogy mi folyik az osztályában vagy egyszerűen csak vissza akarja tartani a jó képességű diákját,ez is gyakran előfordul.De itt az a döntő,hogy mit szeretne a gyerek.Ha ő menni akar,bármi is legyen az oka és még a tanulmányi eredményei is azt igazolják,hogy oda való,akkor miért tartod vissza? Attól félni,hogy mi lesz később butaság,most van gond,most kell megoldani.
2014. jan. 24. 09:35
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
A gimnáziumba,ahol felvételi van,kevésbé jár "ilyen-olyan" gyerek,mint általánosba,ami mindenkinek kötelező.
2014. jan. 24. 09:36
 25/31 A kérdező kommentje:
az iskola nemcsak gimnázium, hanem szakközpiskola , szakiskola és okj-s képzés helye is. Ezért írom, hogy sokféle gyerek jár oda. Vidéki középiskola.
2014. jan. 24. 11:03
 26/31 A kérdező kommentje:
850-en járnak az iskolába.
2014. jan. 24. 11:07
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha az osztálya és az évfolyama jó,akkor már csak nyerhet vele.Arról nem is beszélve,hogy MOST nem érzi jól magát ott,ahol van,ezen pedig változtatni kell.Ő megteszi,ami a kötelessége,jól tanul,a te kötelességed,hogy boldoggá tedd őt és ha ehhez új iskola kell,akkor azzal.A gyerek menni akar,ráadásul egy erősebb iskolába,az csak a javára válhat.Ez mindenképpen előrelépés.
2014. jan. 24. 11:12
 28/31 anonim ***** válasza:
65%

Kedves Kérdező!

Valóban mindkét szülő aláírása kell az iskolaváltáshoz a jogszabályok szerint. Ennek alapja, hogy a gyermek életét érintő lényeges kérdésekben (neve, lakhelye, életpályája – ideértve az iskolát is) a szülőknek közös szülői felügyelet híján is közösen kell dönteniük.

Amennyiben ez nem sikerül, iskolaválasztás kérdésében bíróság dönt helyettük.

A baj az, hogy ezeknek a szép elveknek a betartatásáról senki nem gondoskodik, ugyanis egyszerűen nem veszik komolyan azok, akiknek tisztük lenne a végrehajtás. Az iskolák elfogadják az egyetlen aláírást, és nincs szankció, ha így tesznek.

Tiltakozhatsz, de hatástalanul, főképp, ha a mostani, tavaszi suliváltásról van szó, ugyanis a Csjt. végrehajtási rendelete szerint előző év október 30-ig volt arra lehetőséged, hogy a közös megegyezés hiánya miatt bírósághoz fordulj. Más nincs.

Egyrészt onnan tudom, hogy viszonylag jól ismerem a jogi szabályozást is, másrészt, 2-3 évvel ezelőtt egy barátunknál is lejátszották ezt. Részképességzavaros, dyslexiás, általánosban nyelvtanulás alól folyamatosan felmentett kislányt, akinek a nyelvtanára úgy nyilatkozott, hogy a gyerek számára fölösleges kínszenvedés a nyelvtanulás, kéttannyelvű gyakorló középiskolába íratott az egyébként pedagógus anyja. Olyanba, ahol nem egy, hanem két nyelvet kellett végül emelt óraszámban tanulnia. Senkit, a bíróságot sem érdekelték a tények, az érvek, megkérdezték a gyereket, aki még az iskola nevét sem tudta jól megjegyezni, mit szeretne, ő persze azt mondta, amit az anyja, és ennyi elég volt. Apát elutasították.

(A gyerek ma egyébként szenved az iskolájában, mindenféle kitalált indokokkal, anyai igazolásokkal hiányzik, az osztálytársai nem barátkoznak vele.)

2014. jan. 24. 13:36
 29/31 anonim ***** válasza:
48%
Nahát, válaszolni akartam, de látom, a 28-as már kimerítően megtette. Bár, látom, hogy ennek ellenére csak 50%-ban érezte hasznosnak a kérdező. Azért kíváncsivá tettél, milyen kiegészítésre vártál volna még (hiszen a kérdéseidre itt minden válasz megvolt)? Hátha tudok segíteni...
2014. jan. 24. 18:08
 30/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Megkaptam a kérdésemre a választ! Nem pontoztam le senkit, nem emiatt jöttem erre az oldalra.
2014. jan. 24. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!