Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vizsgálja a bíróság a különélő szülő vagyoni helyzetét? Tartásdíj csökkentés végett érdekelne.
Tartásdíj csökkentési pert adtam be a bíróságra. Munkanélküli vagyok sajnos már 7 hónapja. Állás azóta sincs. Míg volt állásom a bíróság magas tartásdíjat ítélt meg 2 gyermekem után. Fix. 80-80 e ft-ot. Ezt fizettem is rendesen évekig, a mai napig fizetem a magas összeget, családi segítséggel, plusz a tartalékokat élem fel. Közös lakáshitel felét is fizetem, holott nem a lakásban élek, hanem albérletet kell fizetnem.
Beadtam egy csökkentést a bíróságra, kértem a százalékos meghatározást, úgy hogy minimum összeg is legyen megjelölve. Jelenleg munkanélküli segélyt kapok, erről hivatalos papír is van. Kértem, hogy a munkanélküli segélynek vegyék a 40 %-át a 2 gyermekre.
Volt feleségem, bizonyítást szeretne lefolytatni a bíróságon, mert úgy gondolja, hogy nekem eltitkolt vagyonom van. Nincs eltitkolt vagyonom. Ellenben bizonyíthatóan van egy hitellel terhelt autóm, amit a bank követel rajtam, mert nem tudom mar fizetni a törlesztőt, a szerződést felmondta a bank. Van egy közös hitellel terhelt lakásunk volt feleségemmel, aminek szintén véges a határideje, hogy meddig tudom fizetni.
Természetesen semmilyen luxus nyaraláson sem vettem részt stb.
Mit fog vizsgálni a bíróság ilyenkor?
Itt nekem valami nem tiszta... ha te költöztél ki a közös lakásotokból, miért fizetsz bele? Ilyen esetben a volt feleségednek kellene visszafizetnie az eddigi összeg rád eső részét (felét, feltehetőleg), és fizetni a maradékot, annak fejében, hogy a lakás maradéktalanul az övé. Ne legyél ekkora balek, mert csak magadnak ártasz vele.
A bíróság környezettanulmányt fog kérni, amelyet szakértő hajt végre, valamint ha a feleséged eltitkolt vagyonnal vádol, akkor az anyagi helyzetedet is megvizsgálja egy pénzügyi szakértő. De ezektől nem kell tartanod, ha nincs rejtegetnivalód.
pedig nagyon egyszerű, amikor kiderült, hogy megcsalt éveken át, én magam költöztem el, mert azt a légkört már nem bírtam elviselni, és a gyermekek miatt sem akartam állandó veszekedést. ezért eljöttem. Ezt a tettemet a bíróság úgy értelmezte, hogy önként költöztem el a visszatérés szándéka nélkül a közös lakásból, így nem jár nekem semmilyen pénz onnan. És mivel közös tulajdonú a lakás, közös a hitel így fizessem továbbra is a felét ha nem akarom, hogy később a vagyonmegosztáskor hátrányba kerüljek azért mert nem fizetem a rám eső részt.
Hogyan kell elképzelni ezt a környezettanulmányt? Megnézik, hogy milyen tv-m van, milyen kanapém? Semmi értékem nincs, nincsenek festményeim, nincsenek drága étkészleteim stb.
Jézusom kérdező, téged durván palira vettek!
Rohadt gyorsan adj be egy keresetet a lakással kapcsolatos anyagiak rendezésére, mert ilyen a világon nincs, hogy ha önként elköltözöl a közös ingatlanból, akkor neked onnét nem jár semmi! Nem tudom milyen ügyvéddel intézte ezt el a volt nejed, de nem szar volt, az biztos. De még ebben az esetben is, a lakáshitelt neked semmilyen körülmények között nem kellene tovább fizetned.
a környezettanulmány során elmennek, megnézik hol laksz, meghallgatják, hogy kerültél ebbe a helyzetbe. Ha albérletben vagy, mondd el, mi a tied, mi nem (pl. hűtő, mikró, tv..).
Megkérdezik a havi kiadásaidat, nálunk ez bemondás alapján megy, de van, ahol csekkeket is kérnek.
Nyugi, nem fogják leenni a fejedet.
Tapasztalatból mondom, hogy meg is fogod kapni a csökkentés, ha cask nem Hajdúék-féle pucc-albérletben laksz a munkanélküliből.
Csak hangsúlyozd, hogy eddig a tartalékaidból éltél, és a család is sokat segített, valamint, amint sikerül elhelyezkedned, természetesen adsz többet, de most ez nem megy.
egy szociális munkás
mint írtam család segít fizetni az albérletet és a magas tartásdíjat. Albérletből el fogok jönni egy olcsóbba, de mivel határozott idejű a szerződés így nem jöhetek el onnan csak úgy, illetve eljöhetnék, de akkor gondolom rákell fizetnem szerződés szegés miatt, kauciót elbukom stb.
Nevemen van egy autó, amit jelenleg visz el a bank!
90 e ft segélyt kapok 3 hónapig! Ebből 1 már letelt. Egyértelmű, hogy több a kiadásom mint ez a 90 e ft. Miért van olyan amikor a kiadás belefér 90 e ft-ba? Alsó hangon pesten egy albérlet 50 e ft. Plus rezsi, kaja. Ez már elvitte a segélyt! És akkor még nincs benne a tartásdíj fizetés stb.
Amit utolsó írt, nálam biztos, hogy több lesz a kiadás mint a segélyem! Akkor ez már csak azt jelentheti a bíróságon, hogy több a pénzem ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!