Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Iskolaválasztásnál kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Iskolaválasztásnál kell mindkét szülő aláírsa?

Figyelt kérdés

A volt feleségem 6 osztályos gimnáziumba szeretné íratni a lányunkat. Én viszont nem szeretném, mert korainak találom. Beszéltem a lányom osztályfőnökével, aki szintn nem ajánlja az iskolaváltást.

Nekem alá kell írnom a felvételi jelentkezési lapot, mint szülőnek? VAgy az anya a válási papírokkal egyedül is intázheti a jelentkezést? A szülői felügyeleti jog szerint ez közös döntésünk kellene hogy legyen.

2014. jan. 23. 12:58
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Lányom jó tanuló, az anyja hogy hogyn ismeri... otthon sincs vele... az osztályfőnök nem ajánlja a lányomnak a 6 osztályos gimnáziumot. Szerintem érzelmileg sem szellemileg nem áll erre készen. Jó tanuló, de a társas kapcsolatai nem stabilak. Éles váltás lenne neki bekerülni olyan közegbe, ahol 12-18 - 20 éves korosztályig mindenféle gyerek megfordul! Köszönöm a tértivevényesnek a választ!
2014. jan. 23. 13:34
 12/31 anonim ***** válasza:
86%
A lányod mit szeretne? Megkérdezted?
2014. jan. 23. 16:29
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt a lányod véleménye a döntő. Mert valljuk be nem nagy cucc a gimi ilyenkor. Ugyanazt tanulják, gyakran ugyanazokból a könyvekből mint az általános suliban. A legnagyobb különbség, hogy idősebb diákok is járnak a suliba és a tanár a hetedikes németóra után tizenkettedikbe megy nyelvtant tanítani...
2014. jan. 23. 20:07
 14/31 A kérdező kommentje:
A lányom azért szeretne menni, mert csúfolják az általánosba, mert vörös a haja. Ez az egyetlen indok, amit felhozott.
2014. jan. 23. 22:18
 15/31 kovpet ***** válasza:
100%
És neked mi az indokod?
2014. jan. 23. 23:37
 16/31 anonim ***** válasza:
0%

Ha közös a felügyeleti jog, akkor mindkét szülő aláírása kell.

egy 8-os ofő :)

2014. jan. 24. 00:30
 17/31 anonim ***** válasza:
84%

?

Ezt a koros dolgot nem értem.

Nekünk egy épületben volt minden gyerek 6-19 éves korig, függetlenül attól, hogy melyik képzési rendszerben tanult valaki... volt általános iskola is, 6 és 4 osztályos gimi is az épületben.

Te tisztában vagy vele, hogy mi a más a 6osztályos gimiben? Utánajártál, érdeklődtél a kiszemelt iskolában, beszéltél a tanárokkal, jársz a fogadóórákra?

Ahogy nézem, Neked is csak egy indokod van, hogy miért nem támogatod.

Az pedig biztos, hogy egy magasabb követelményű iskolában intelligensebb emberek vannak és nem fognak csúfolkodni külső miatt.

Te hetente hány órát beszélgetsz a lányoddal?

Mert nem mindegy, hogy többtucat óra alatt mondott egy indokot, vagy egy 20 mp-es beszélgetés alatt...

2014. jan. 24. 00:45
 18/31 anonim ***** válasza:
73%
Mit teszel az ellen,hogy ne csúfolják? Azon kívül,hogy arra kényszeríted,hogy maradjon.
2014. jan. 24. 06:40
 19/31 anonim ***** válasza:
0%

Megis mit kellene tennie a csufolas ellen??? Könyörgöm, nem az óvodában vagyunk...En is vörös hajú vagyok, sot, szemüveges is voltam, ráadásul hatalmas laptfuleim vannak, gondolatod, hogy mindig volt, aki csúfolt. Na es? Nem kell vele foglalkozni. Pláne nem apukanak, mert azzal csak azt érne el, hogy amiatt is csúfolnak a gyereket.

Mellesleg ennek semmi koze nincs ahhoz, hogy nem akarja masik iskolába vinni a gyereket.

2014. jan. 24. 06:45
 20/31 anonim ***** válasza:
77%
Mondjuk beszél a tanárjával,hogy figyeljenek rá oda.Az egy dolog,hogy téged hagytak a szüleid,hogy szétszedjenek az osztálytársaid,az még nem jelenti azt,hogy másnak is ezt kell.Az iskolaváltás pedig jó megoldás lehet,ha a gyerek nem érzi jól magát abban a környezetben,ahova nap,mint nap járnia kell.Ez elég nagy stressz egy gyereknek és soha az életben nem fogja elfelejteni,ahogy te sem.
2014. jan. 24. 06:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!