Anyukám nem engedte, hogy vele karácsonyozzunk, hogy dolgozzam fel?
Kedves 47-es!
Kétgyerekes anya vagyok, és abszolut egyetértek a viselkedéseddel!
Bakker, nem biztos, hogy meg tudnám tenni, pedig ez az egyetlen járható út, amit ti csináltok!
Kérdező, ne haragudj, de anyukáddal komoly gondok vannak.
Nem lenne szabad, hogy 30 éves létedre így manipuláljon, érzelmileg zsaroljon. Állj ki magadért, és ne engedd. Elhiszem, hogy rosszul esik, de ez nem a te hibád, hanem az övé. Nem TE teszed tönkre sem a karácsonyt, sem anyukádat, hanem ő saját maga!
Így kívülállóként nevetséges, szánalmas a viselkedése.
A külső (hogy a párod hogy néz ki) semmit nem jelent. Nem ez a lényeg. És különben sem lehet beleszólása, maximum véleménye, amit vagy figyelembe veszel vagy nem.
Ne edd magad ezen, ha egyébként jól megvagytok a pároddal és rendes ember. Úgy is mondhatnám, hogy sz.rd le. Őt minősíti a viselkedése, nem titeket. Nem veszi észre, hogy ezzel nem éri el a célját, és önző ahhoz, hogy a lánya boldogságát nézze a saját elképzelései helyett. Örülj, hogy legalább apukád normális.
A sírás, a külön asztalhoz ülés stb. stb., minden amit leírsz, az érzelmi zsarolás leggusztustalanabb fajtája. Ne foglalkozz vele, bármilyen nehéz is. Ne menj bele vitákba, mosolyogj kedvesen, és ha szóba kerül (sír, mocskolódik), közöld vele higgadtan és mosolyogva, hogy ez a te életed, te boldog vagy a pároddal és nem fogtok őmiatta szakítani, kár is strapálnia magát. Hadd sírjon. Ez csak színház, zsarolás, hiszti. Gusztustalan, amit csinál. És csak azt fogja elérni, hogy elveszít téged, de úgy látszik, ez sem zavarja. Önző, mártír az anyád. Ne hagyd, hogy tönkretegyen, éld a saját életedet. Sms-ekre sem kell reagálni semmit. Aztán majd vagy észre tér előbb-utóbb, vagy nem.
Nekem is rémlik, egy másik kérdés ebben a témában tőled.
Akkor írtuk mit kellene tenned.
Miért akarod a bolond anyád kegyeit keresni?
A rokonoknak meg írj egy nyugodt hangú levelet, amiben leírod, hogymi történt ténylegesen.
Mindannyian gyerekesek vagytok.
Ha en nekem kulon kell valakinek teriteni az en hazamban, egy osszejovetelen, amit en rendezek, azt meg sem hivnam. Meg ha testver akkor se. Ne nalam paradezzon.
Anyád a tulajdonának tekint és mivel nem azt teszed amit ő szeretne, ezért szeretetmegvonással meg hasonló játszmákat próbál indítani.
Az, hogy másokkal is el tudja hitetni amit szeretne és ha ezek az emberek elhisznek mindent anélkül hogy megkérdeznék tőled a tényállást, akkkor ez róluk is sokat elmond.
Miért őrlődsz fel harmincéves, felnőtt nőként? Anyuka úgy terrorizál téged, mint egy valahai uralkodó a rabszolgáját, és te még sírsz utána?
"Másfél éve élek a párommal,akit ő ki nem állhat. Tavaly még haza tudott rángatni,hogy menjek haza szentestére,szenteste mindenkinek otthon a helye,én meg hazamentem. Párom végigsírta a szentestét."
Döntsél, kedves: vagy kiállsz a párod mellett és végre hajlandó vagy leválni anyádról (kb. már 10 éve kellett volna), vagy anyád agressziója és birtoklási vágya előbb-utóbb szétmarja a kapcsolatotokat.
Anyádnak üzenem: a kutyának van helye, az ólban. Szenteste és egyébként bármikor mindenki úgy ünnepel, ahogyan AKAR. Felnőtt ember vagy, nem?
Úgy dolgozd fel, hogy először is lásd be azt, amit mondtam, hogy igaz, másodszor épp ideje volna anyádat egyszer alaposan helyretenni. Ne ossza be egy felnőtt ember életét.
Valamint: ha anyád halálát az gyorsítja fel, hogy nem hajlandó lemondani a gyereke birtoklásáról, akkor ne sajnáld. És ezt a legkomolyabban mondom, jószándékból és a te érdekedben.
kérdező, döntsd el felnőtt vagy vagy nem. Ha felnőtt vagy, akkor hát ez van. Döntened kell, evvel az emberrel, aki a párod, vállalod e az egy családot, vagy nem? Ha vállalod, akkor ennyi. Vanak szülők, akik ilyenek.
Olvasd a 47 es hszt... Állítólag semmije sincs a pasinak, semmit se tud, csúnya, semmirekellő... de végül úgy, hogy nem is tartják a mindent adó szülőkkel a kapcsolatot, csak összeházasodtak, és azóta is együtt vannak... Segítség nélkül... ez a másik oldal.
Nekem a férjem tagadták ki. Van ilyen. Hidd el, ha a párod találtad meg, a saját életedet úgy éled, ahogy szeretnéd. Mi úgy éljük a miénk... anyósomék sokkal durvábbakat írnának rólam, mint a 47 es a vejéről. Persze úgy, hogy nem is ismernek, mert arra nem vették a fáradtságot. De elképzeltek valakit, és ahhoz a képzelgéshez ragaszkodnak. Mi meg 10 éve, szépen rendben együttálünk, neveljük a ygerekeink, vannak barátaink, akik ezerszeresen bebizonyitották hogy bárminemű vérségi köteléknél többt érnek. (hja, nálunk is az egész rokonsága elveszett a férjemnek. Mert anyósék ráértek körbejárni őket folyamatosan. De letojjuk, akik úgy elhisznek bármit, hogy nem is ismernek, azokért nem kár.)
Szóval nőj fel! anyád birtokolni akar, ennyi.
"De anyámat se hagyhatom úgymond magára,hogy szentestén nincs vele az egyetlen gyereke "
Miert is nem?
Nem ertem. Anyad felnott ember. Te is az vagy. Pont.
Hulye vagy egyebkent hogy reszt veszel ebben a xar jatszmazasban. Soha nem leszel boldog, ezt megmondom elore.
Nem olvastam a válaszokat, de Szaaaaard már le! Hát ki a fenének kell egy ilyen "anya"? Akinek akkor a gyereke a gyerek ha azt csinálja amit ő mond?
Tudod ki rágódna egy ilyen embertelen semmin..ha az anyám ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!