Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám nem engedte, hogy...

Anyukám nem engedte, hogy vele karácsonyozzunk, hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés
30/N vagyok,az idei az első karácsony,amikor anyukámat nem láttam szenteste. Másfél éve élek a párommal,akit ő ki nem állhat. Tavaly még haza tudott rángatni,hogy menjek haza szentestére,szenteste mindenkinek otthon a helye,én meg hazamentem. Párom végigsírta a szentestét. Akkor megfogadtam,hogy ezt még egyszer nem teszem meg vele. Idén anyukám megüzente a testvérén keresztül,hogy haza kell mennem szentestére,de csak a párom nélkül,és ha ezt nem tudom megtenni,akkor egyáltalán ne menjek. Hát nem mentem. Ma,25-én megyünk anyu testvéréhez,oda meg vagyunk hívva mindnyájan,szüleim is,mi is,de már a testvére hívott,hogy anyunak külön kellett teríteni,másik asztalnál,mert nem ül le egy asztalhoz a párommal a nagy családi asztalnál. Apa külön eljön hozzánk is,de csakis ő,anyu emiatt még erre a családi ebédre is külön autóval megy,mert mi tőlünk indulunk majd apával. Ez nem vicc,nem mese,ilyen van,és főleg karácsonykor fájdalmas nekem ez a gyűlölködés. Én páromat is szeretem,szüleimet is,anyám mégis választásra kényszerített,és most,hogy idén nem őt választottam,tudja előre az egész család,hogy nagyon fog sírni,hogy már nem fog élni,ez felgyorsítja a halálát,mert a stressz emészti az idős szervezetét. Nekem olyan smseket ír,hogy az idő száll,meg nemsokára túl késő lesz,hogy együtt legyünk. Ilyenkor sírógörcsöt kapok. Hétköznapokon sem találkozunk,bár két utcányira lakunk,mert csak ezt hajtja,hogy hagyjam ott a páromat,és vagy mocskolódik,vagy sír. Páromnak is írt már smst,hogy hagyjon el engem,és még megpakolta néhány jelzővel: *arházi,m*ocskos. Nem bírom,felőrlődtem,MIT TEGYEK???
2015. dec. 25. 06:20
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
11%

Ja, ha otthon bőgött, az jobb.

Nőjjetek már fel.

2015. dec. 25. 07:21
 22/67 anonim ***** válasza:
24%
Továbbra is kérdezem: ha tavaly nem akartál menni, megfogadtad, hogy nem is teszed, mi a bajod???
2015. dec. 25. 07:22
 23/67 A kérdező kommentje:

Ja,és az én maradék cuccom ki volt rakva anyámnál egy szatyorba. Ilyeneket is beletett,hogy fogkefe,félig használt szappanom. Tehát korrekt módon elszámolt velem. Nagyon sírtam,mikor megláttam.

Volt párom meg jön anyámhoz 26-án karácsonyozni,vele is körbekarácsonyozzák a rokonságot,már ki vannak neki rakva a drága ajándékok,27-én meg ő viszi színházba anyámat és az egész rokonságot,csak apám nem megy.

2015. dec. 25. 07:25
 24/67 A kérdező kommentje:

Mert szerinted jó ez a helyzet? Ugyan mi bajom is lehetne?!

Az lett volna jó,ha a párommal szenteste átmehetünk anyámhoz kétutcányira!

2015. dec. 25. 07:27
 25/67 anonim ***** válasza:
94%

Miért nem mentek àt a párod szüleihez? Ne foglalkozz anyukáddal, ha neki ennyi esze van, hogy valakit a külseje miatt nem is hajlandó beengedni a házába akkor meg se haragudj de mit eszed te magad? Nekem is akaratos anyám van, soha senki nem volt elég jó, de ha valaki hazudik nekem, átver akkor az én pártomra áll, nem a hazudozóéra.

Miért nem nézed úgy, hogy anyukádnak annyit nem ért a Karácsony veled, hogy félretegye a bogarait legalább egy estére? Akkor már mindjárt neked se lenne kedved hozzá. Én fel se hívnám, amíg le nem nyeli, hogy ez van.

31 N

2015. dec. 25. 07:38
 26/67 A kérdező kommentje:

22-es nem érti az írott szöveget,úgy látszik. DE,tavaly is akartam menni anyámhoz,meg idén is. Mindkétszer a párom nélkül mehettem csak. Tavaly megtettem,idén már nem. Tavaly egyedül hagytam a páromat emiatt,aki sírt,és ezt nem tehetem meg vele,ezért nem mentem idén. De anyámat se hagyhatom úgymond magára,hogy szentestén nincs vele az egyetlen gyereke (nincs testvérem)

Remélem,már értem.

2015. dec. 25. 07:40
 27/67 anonim ***** válasza:
94%

Ha boldog vagy a pároddal, akkor ne törődj senkivel. Anyukád uralkodni akar rajtad. Ez nem normális szeretet. Lépj túl rajta.

Más is él anya, család nélkül, neked is menni fog.

Ha engedsz anyukád érzelmi zsarolásának, akkor azzal csak ő jár jól.

Vedd fel a fapofát, és éld az életedet.

Felnőtt ember vagy, ne hagyd, hogy bárki is irányítson.

Anyukád nem miattad fog belebetegedni a szituba, hanem maga miatt.

Kellemes Karcsonyt, hiszen a szeretteddel töltöd!

2015. dec. 25. 07:41
 28/67 A kérdező kommentje:
Javítom: remélem,már érteD
2015. dec. 25. 07:42
 29/67 A kérdező kommentje:

26-os: azért nem, mert az ő szülei ugyanezt a cirkuszt megcsinálták. Mindkét oldalról ez van.

27-es: köszönöm

2015. dec. 25. 07:45
 30/67 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező!

A gyerek a szülőt nem feltétlenül szereti.

A gyerek úgy ítéli meg a szüleit,amit kap tőlük.

Én is még gyerek voltam feltétlenül szerettem a szüleimet,de amikor felnő az ember,megtudja ítélni,hogy mi is igazán a szeretet,és hogy az ő szülei méltóak e arra igazán.

A te anyád már átment egy olyan határon,ami után én már nem tudnám őt úgy szeretni,mint amikor gyerek voltam/voltál.

a felnőtt ember már a szeretet feltételekhez köti.Ez van.És te túl alacsonyra teszed a mércét,ha még ezután is őt sajnálod.

Az egyedüli feltétlen szeretet az,amit a szülő a gyerek iránt érez.

De az sem mindenkinél sajnos.

A te anyád sem szeret téged,hanem csak olyannak szeretne téged,amilyen neki megfelelő.

2015. dec. 25. 07:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!