Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hallgatja el előlem a...

Miért hallgatja el előlem a fiam, hogy van valakije?

Figyelt kérdés

A héten láttam a fiam az utcán egy lánnyal.

A leányzó arcából semmit sem láttam, mert kapucni volt rajta, és háttal állt.

Hosszú percekig ölelték egymást és csókolóztak, az iskolához közel, útban hazafelé.

Mit tegyek? Kérdezzek rá? De megbántani se akarok a fiam.

Mi legyen?

N/46, f/16

2015. nov. 29. 14:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 A kérdező kommentje:
(46) Jó ötletnek tűnt az, hogy rákérdezek, de a (50) válasz elbizonytalanított… Arra a döntésre jutottam, hogy még egy kicsit várakozom, de ha ez a helyzet sokáig elhúzódik, akkor finoman érdeklődni kezdek…
2015. dec. 10. 21:30
 52/81 anonim ***** válasza:
100%
Vagy talán akadj már le erről és ne mássz ezzel bele az életébe, nagyon gáz már, amit művelsz.
2015. dec. 10. 21:44
 53/81 anonim ***** válasza:

Annyit tudsz, hogy az iksolatársa a kislény, és azt mondod, nagyon jó iskola.

Akkor a kislány művelt, illedelmes.

Az esetleges jellemhibáitól pedig nem tiszted megvédeni a fiadat, joga van tévedni, tapasztalni, sérülni.

2015. dec. 11. 03:41
 54/81 anonim ***** válasza:

honnan veszed, hogy az első kapcsolata? lehet az előzőkről semmit nem tudsz...

16 éves már nem gyerek, szóval ha akarja elmondja, ha nem akkor nem...

lehet még ő sem tudja, hogy pontosan mit akar a lánytól ezért nem mutatja be neked...

22F

2015. dec. 11. 09:15
 55/81 anonim ***** válasza:
szerintem ne szólj semmit. majd ha eljön az ideje hogy megismerd a lányt, majd be fogja mutatni. Még nincs a kapcsolatuk olyan szinten, hogy közölje veled. A magán élet az magán élet, benne van a nevében.
2015. dec. 11. 10:20
 56/81 anonim ***** válasza:
Mire rákérdeznél, lehet, hogy már nem is érdekes a dolog.Az osztályfönöktöl ne kérdezz semmit. Nőjél fel és hagyd a gyereket békében, adj neki teret és ne mássz a nyakára. A felvilágosítást már lekésted, és szerintem ezt az apának kell megtenni, és nem neked.
2015. dec. 11. 10:27
 57/81 anonim válasza:
45%

Szerintem nyíltan ne kérdezz rá, hogy van-e valakije, csak hogy pl. mi újság a lányokkal? Tetszik-e neki valaki? Nem gondolkodott-e egy komoly kapcsolaton? stb.

Szerintem teljesen normális hogy így reagálsz. :) Ő a legnagyobb/egyetlen gyereked igaz? ;)

Szerintem teljesen normális hogy valamilyen szinten kíváncsi vagy a fiad életére, de VIGYÁZZ!! Ne lépd túl azt a bizonyos határt!!! Nem szabad túlságosan nyomakodónak lenned. Elégedj meg a nagy vonalakkal.

2015. dec. 11. 12:16
 58/81 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz ötletnek tartom, hogy rákérdezz, vagy akár csak puhatolódz.

Amikor a kesztyű kapcsán nem jött ki a farbával, annak egyértelmű volt az üzenete: nem akar ezügyben SEMMIT mondani.

Megmondom őszintén, ha 16 évesen anyukám ilyenekről faggatott volna, nagyon keresetlen stílusban rendeztem volna le.

Még egy óvodásnak is lehetnek titkai, nemhogy egy kamasznak! Nem kocsmából láttad kijönni, nem részeg/drogos emberekkel láttad egy társaságban.

Engedtessék meg egy vélemény: bár van férjed, az életviteletek gyakorlatilag olyan, mint mikor egyedülálló anya neveli egyetlen fiát. És ebből sokszor vannak ilyen helyzetek. Jó esetben anyuka előbb-utóbb észreveszi, hogy a fia felnőtt; rosszabb esetben a fia messzire megy tőle, hogy felnőtté válhasson; legrosszabb esetben anyukája pici fia marad örökké és minden párkapcsolata zátonyra fut emiatt.

Csak remélni tudom, hogy te idejében meg tudsz változni!

2015. dec. 11. 13:11
 59/81 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat! Tapogatózni arról, hogy van-e vkije, vagy utalni egy esetleges párkapcsolatra nincs bátorságom, azzal csak erőltetem a dolgot, kényelmetlen helyzet mindkettőnknek. Viszont azt sem akarom, h a fiam esetleg mástól tudja meg, hogy én és a kolleganőim láttuk őt és a kislányt, mert az megint árthat a bizalomnak.

Igaz, hogy 16 éves, de ez még az a kor szerintem, amikor még jó, ha egy szülő nyomon követi a gyerek életét, (persze ésszel, azon a bizonyos határon belül), tudja, mi történik vele, merre jár, kivel van. (57) Te tapintottál rá a lényegre! Örülök, hogy egyetértesz velem ebben a témában. Tényleg egyedüli gyerek, nyomakodó sem szeretnék lenni, azt akarom, hogy egészséges felnőtté váljon. És persze sosem faggatnám a privát dolgairól, de annyit legalább mondjon nekem, hogy tetszik neki valaki, kapcsolatban van, s tudjak róla, ha elmennek valahová, merre vannak.

2015. dec. 11. 14:50
 60/81 anonim ***** válasza:
100%

12. 01. 23:20

"Másrészt munka után, a boltba mentem, és útba ejtettem az iskolát."

Te komolyan arra hajtasz, hogy mikor lesheted ki őket?! Bocs, de ez beteges... A helyedben én se mondanék neked egy büdös kukkot se, és marha szarul érezném magam, mikor kiderül, hogy anyám végig tudott róla, mert rendszeresen követett és lenyomoztatta a csajt a tanár havernőivel... Ez ultra gáz... Meg mi az az indoklás, amit egy helyen írtál, hogy nincs-e rá rossz hatással a csaj? Ha a fiad nem változott, nincs rá rossz hatással, és pont!

Még most kéne bevallanod, hogy tudsz a kapcsolatáról, aztán nem követni a szerencsétlent... Nézzél inkább romantikus filmeket, és pityeregj azokra a jelenetekre, ne arra, mikor őket nézed...!

2015. dec. 11. 15:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!