Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hallgatja el előlem a...

Miért hallgatja el előlem a fiam, hogy van valakije?

Figyelt kérdés

A héten láttam a fiam az utcán egy lánnyal.

A leányzó arcából semmit sem láttam, mert kapucni volt rajta, és háttal állt.

Hosszú percekig ölelték egymást és csókolóztak, az iskolához közel, útban hazafelé.

Mit tegyek? Kérdezzek rá? De megbántani se akarok a fiam.

Mi legyen?

N/46, f/16

2015. nov. 29. 14:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem baromi idegesítő lehet a fiad szemében ez az örök nyálasság, azért nem mondja el, hogy utána ne kelljen hallgatnia a kérdéseidet, meg az állandó célzásokat, stb.
2015. nov. 29. 15:26
 22/81 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdésedre az a válasz, amilyen szó még nem hangzott el többszöri kommentedből sem. Az apa, a férfi. Ilyen dolgot egy fiú nem az anyjának mond el először ill. nem az anyjától kér tanácsot, legfeljebb végső esetben.
2015. nov. 29. 15:35
 23/81 anonim ***** válasza:
100%

Nem beszélt még róla, mert ezt a srácok nem az anyjukkal tárgyalják meg. Lehet, hogy szóba hozná, csak nem tudja, hogyan - ez számára is (feltehetőleg:-)) új dolog.

A legrosszabb, amit tehetsz, ha elkezdesz faggatózni. Megértem, hogy kíváncsi vagy (magam is fiús anya vagyok:-)), kérdezni nem szabad, de alkalomadtán mesélhetsz például magatokról (mármint az apjáról és rólad), hogy volt az első randi, hogy mondtad el otthon stb, stb, nyilván nem kell belemenni pikáns részletekbe. A bizalom bizalmat szül, ha tudtok így bensőséges hangulatban beszélgetni, előbb-utóbb megnyílik. Hagyd, hogy csak annyit mondjon el, amennyit ő akar, éreztesd vele, hogy mindenben támogatod, bocs, de nyalás-falás nélkül - ebben a korban ez már piszok idegesítő, hülyén érzi magát tőle a gyerek. Megölelni persze lehet, sőt, néha kötelező.:-)

2015. nov. 29. 15:37
 24/81 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell aggódni, én 17/L vagyok, barátom 18/F, kb. egy hónap után mutatott be az anyukájának, hogy akkor "ez itt a barátnőm", sosem mondta neki, hogy tetszik neki egy lány, vagy hogy alakul valakinek. Ezt csak mi lányok tartjuk fontosnak :-) Én első nap megosztottam már anyukámmal :-) Szerinte felesleges lett volna előre inni a medve bőrére, meg nem akart hazavinni, mert szerinte "fura a család" (amúgy tök normálisak). Szóval ilyenek ezek a mai kamasz fiúk :) Szerintem sehogy se "kémkedj", mert ha lebuksz akkor soha többet nem fog neked se előbb se később elmondani semmit :) Ha komolyabb lesz biztos hazaviszi!:)
2015. nov. 29. 15:55
 25/81 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám is régen olyan volt, hogy mindenre kíváncsi volt. De sikerült leszoktatnom róla, igazásóbl a fontosabb dolgokon kívül semmit nem mondtam el neki. Nem titkoltam, de magamtól nem is kötöttem az orrára. Én nekem egyetemen lett barátom. 2 évig a legjobb barátom volt, aztán kezdtünk el járni. Na én ekkor szóltam anyukámnak (mikor elkezdtünk járni utána 2 hét múlva mondtam el), hogy járunk. Szerencsére nem kérdezősködött semmit, hogy hogy ismertem meg bla bla, mert azzal kikészített volna.
2015. nov. 29. 16:00
 26/81 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan inkább elveszítenéd a bizalmát, csakhogy kipletyizhesd az osztályfőnökkel. Nincs semmi hobbid?
2015. nov. 29. 16:21
 27/81 anonim ***** válasza:
100%

10-15 év múlva belőled lesz az a fajta nemkívánatos anyóspajtás akiről itt szoktak kiírni kérdéseket a feleségek. Tényleg a legjobb úton haladsz!

Nem mindegy neked, 16 éves a fiad. Nem fogja feleségül venni!

2015. nov. 29. 16:31
 28/81 A kérdező kommentje:

Köszönet a sok-sok hasznos válaszért : )

Faggatni semmiképp sem fogom, azt én is úgy gondolom, fölösleges, helytelen lenne.

Az osztályfőnök az egyik legjobb barátnőm, azért (is) gondoltam rá.

Csak olyan szokatlan ez a helyzet, hisz most állok először ilyennel szemben. (23) Te mint fiús anyuka, sejtheted, mit érezhetek: a kicsi fiam, aki néhány éve még kocsikkal játszott most szorosan magához ölelt valakit, és percekig csókolózott vele az utcán.

Célzásokkal sem szeretném terhelni őt, vagy felesleges kérdésekkel zavarni.

A férjem 15 éve külföldön dolgozik, ritkán jár haza, de interneten szoktak beszélni – de a férjem ritkán ér rá. Mindig is ketten voltunk itthon : )

Attól félek, ha elkezdek utalni rám és a férjemre, akkor gyanakodni kezd, és azt hiszi „nyomozok” utána. Esetleg, ha ő hozza fel a témát, megemlítem.

(24) Na épp ez az, én, mikor ilyesmi idős voltam, rögtön elmondtam anyukámnak, hogy van egy fiú, akivel többet beszélgetek, keresem a társaságát, stb.

Hjaj, olyan zavarban vagyok…

(27) Sosem szeretnék „elviselhetetlen anyós” lenni, de szerintem abban, hogy szeretnék tudni vmit erről a rejtélyes valakiről, még semmi rossz sincs.

2015. nov. 29. 16:38
 29/81 anonim ***** válasza:
100%
Biztos el fogja mondani, ha úgy érzi itt az ideje. Addig szerintem csinálj úgy, mint azelött, semmi célozgatás. Ha elmondja, akkor pedig támogasd mindenben, hogy lássa, hogy számíthat rád mindenben és nem kell titkolóznia. Akkor biztosan hozzád fog fordulni, ha esetleg valami probléma lenne. Persze nem olyanokra gondolok, hogy szerelmi tanács vagy ilyesmi, mert attól, hogy jó a viszonyotok még lehet, hogy nem fog veled megbeszélni, inkább valamelyik haverjával, de ez nem a te hibád.
2015. nov. 29. 16:57
 30/81 anonim ***** válasza:
Írj, ha megtudtál valamit!:)
2015. nov. 29. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!