Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hallgatja el előlem a...

Miért hallgatja el előlem a fiam, hogy van valakije?

Figyelt kérdés

A héten láttam a fiam az utcán egy lánnyal.

A leányzó arcából semmit sem láttam, mert kapucni volt rajta, és háttal állt.

Hosszú percekig ölelték egymást és csókolóztak, az iskolához közel, útban hazafelé.

Mit tegyek? Kérdezzek rá? De megbántani se akarok a fiam.

Mi legyen?

N/46, f/16

2015. nov. 29. 14:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
94%

Lehet csak 1-2 hetes kapcsolat és ennyire frissről még nem akar beszélni, ilyenkor ki tudja még mennyire komoly.

Szerintem ne kérdezz rá, várj, amíg magától el nem mondja.

2015. nov. 29. 14:11
 2/81 A kérdező kommentje:
Lehet, de még annyit sem mondott, hogy tetszik neki valaki. Azért csodálkozom.
2015. nov. 29. 14:15
 3/81 anonim ***** válasza:
89%

nyilván nem túl jó a viszonyotok, még ha te úgy is érzed hogy minden oké, attól még a fiad lehet másképp érzi ezt.

sok szülő képes abba az álom világba ringatni magát, hogy minden rendben van a gyerekével, közben meg sehol semmi, és ilyenkor van az, hogy a gyerek titkolózik.

előbb nézz magadba, gondold át hogy minden oké e veletek, aztán ha úgy érzed kérdezz rá, bár én megvárnám hogy magától mondja el.

ilyen korban a fiúk lelkivilága mindenhez hasonlítható, csak a kiegyensúlyozotthoz nem...

2015. nov. 29. 14:15
 4/81 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként milyen a viszony köztetek? Szokott ilyen bensőségesebb témákról beszélni veled? Mert ha nem, akkor ne várd, hogy majd most igen.

Egy idő után biztosan megnyílik, de valószínűleg ezek még az első próbálkozásai a csajozás terén, illetve kezd felnőni - szokd meg, hogy nem fog mindennel egyből hozzád rohanni.

2015. nov. 29. 14:16
 5/81 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne hogy elmondja?Ha akarja elmondja, egyébként pedig ne állj elő vele mert nincs idegesítőbb egy fiatal fiúnak ha azt érzi az anyja kémkedik utána.Inkább légy türelmes amíg Ő maga áll elő vele, így megtarthatod a bizalmát és megkíméled magad egy kellemetlen "Anyu Te követsz engem??" típusú kérdéstől.16 évesen kavarog minden egy fiatal srác fejében, főleg a mai világban ahol sokkal több inger éri őt mint téged anno.Türelem rózsát terem.
2015. nov. 29. 14:20
 6/81 A kérdező kommentje:

Rákérdezni én sem merek…

Szerintem a lehető legjobb viszonyunk van: sosem voltam túl kemény, mindig megbeszélünk mindent, jó suliba jár, ott sem hiszem, hogy problémák lennének. Családi körülményeink is rendben vannak, anyagi problémáink sincsenek.

Bármi esetleges problémája, öröme, van, vagy épp néhány okos szóra van szüksége, mellette állok.

Vidám, jólelkű gyerek.

Ez az első, amikor egy ilyen (szerintem fontos) dolgot elhallgat előlem.

De vajon miért?

2015. nov. 29. 14:21
 7/81 anonim ***** válasza:
100%
Mert kamaszfiú. Szokj hozzá, hogy lassan leszakad a szoknyádról. Ne dramatizáld túl, főleg, hogy a leírásod alapján minden rendben otthon, tehát gond nem lesz vele. Ha komolyra fordul a dolog, úgyis hazaviszi.
2015. nov. 29. 14:23
 8/81 anonim ***** válasza:
100%
Nem épült ki köztetek olyan bizalom gyerekkorában. Meg már úgy van vele, hogy ő már nagyfiú, nem köteles mindenről beszámolni, ez az ő élete. Meg nem akar kioktatást talán, hogy védekezzenek, meg ilyesmi. Meg nem akar már mindent az orrodra kötni, önállósodni akar. Meg lehet, hogy fél, hogy azzal nyaggatnád, hogy jaj, mikor mutatod már be, amikor még nem is biztos, hogy ő az igazi, vagy még fél neked őt bemutatni, és vár megfelelő alkalmat. Meg lehet, hogy fél, hogy a lány nem is lenne neked szimpatikus-bár ezt nem hinném, csak eszembe jutott; de azért leírtam; meg hát lehet, hogy már le is feküdtek pl, nem akarja, hogy eltiltás legyen, mert nem félnél, hogy hamar lesz unokád. Szerintem ilyenek lehetnek benne.
2015. nov. 29. 14:24
 9/81 anonim válasza:
100%

Több variáció is lehetséges, de biztosat csak ő tud mondani.

-Lehet, hogy nem lánnyal csókolózott hanem fiúval, és talán ezért nem meri elmondani.

-Lehet, hogy úgy érzi mindent tudni akarsz, és inkább nem mond el semmit, mert utána nem hagynád abba a kérdezgetést

-Lehet, hogy még nem jöttek össze csak alakul, és ezért nem akarja elmondani.

2015. nov. 29. 14:27
 10/81 anonim ***** válasza:
92%
*gyerekkorában-t úgyértem kiskorában.
2015. nov. 29. 14:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!