Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan nő aki nem akar...

Van olyan nő aki nem akar gyereket? és miért?

Figyelt kérdés
2015. okt. 2. 11:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim válasza:
10%
Én nem akartam soha! Karrierépítés stb. Most meg lassan 41 évesen kapkodok hogy legyen, mert nagyon hiányzik.
2015. okt. 2. 14:30
 32/76 anonim ***** válasza:
83%

Én azért nem, mert nincs hozzájuk türelmem. Ennek meg úgyis a gyerek inná meg a levét.

19/L

2015. okt. 2. 15:18
 33/76 anonim ***** válasza:
70%

30-asnak nagyon igaza van.

Eddig nagyon szerettem volna, alig vártam hogy dolgozzak suli után hogy lehessen...de már nem...mert nincs miből...

Apolom más családtagját , de saját gyereket pelenkazni soha nem fogok..ekkora fizetésből még magamat sem kell eltartani..lerakni pénzt nem tudok..egyedül is ki vagyok szolgáltatva a lakással rendelkező paromnak és bár nem készülünk szakítani , de kiszámíthatatlan hová jutunk évek múlva, gyerekkel nem akarok utcára kerülni..

2015. okt. 2. 15:20
 34/76 anonim ***** válasza:
33%
Én 28 évesen utáltam a gyerekeket, idegesítettek. Egyáltalán nem vágytam rá, úgy gondoltam sosem lesz. Nem akartam alkalmazkodni senkihez.Rengeteg pénzt elszórtam utazásra, szórakozásra. Imádtam a szabad életet és a jó pasikat... Teherbe estem egy nem éppen stabilnak mondható kapcsolatba. Totál kétségbeestem. Előtte azt vártam volna magamtól, hogy rohanjak abortuszra főleg, hogy az apa nem állt mellettem. De őrült természetemből fakadóan valahogy egyik-pillanatról a másikra bekattantam és csakazértse vetettem el. Ha egyedül akkor egyedül...az élet egy nagy kaland, jöjjön aminek jönnie kell. Most van egy 3 éves lányom és fogalmam sincs, hogy lehet e ennél jobban szeretni valakit?! Nem tudom leírni...Angyalka és ajándékba kaptam. Olyan mély anyai érzések alakultak ki bennem, hogy magam is elcsodálkozom. Nem baj, hogy így alakult. A házasságban nem hiszek, a monogámiában sem. Anyagi gondom nincs. Ez csak egy történet a sok közül, nagyon nehéz ügy a gyermekvállalás manapság mint anyagi mint erkölcsi értelemben.
2015. okt. 2. 16:25
 35/76 anonim ***** válasza:
22%

Namarmost...elolvastam par kommentet. Azt latom, h akiknek nem lenne turelme a gyerekekhez, vagy nem szeretik oket, azok meg inkabb fiatalabbak. En sem akartam huszonevesen, m baromira elveztem az eletemet, h csak magammal foglalkozhatok, addig aludhatok, ameddig akarok, utazhatok, szabadon elhetek stb. Ugy neztem az ismeroseimre, akik huszon 1-2 evesen szultek, mint az idiotakra, h "elcseszik" az eletuket.

Aztan 25 folott elgondolkodtam azon, h mi lenne, ha lenne es el tudnam-e kepzelni magam anyakent. Akkor mar konnyebben ment, de a szabadsagot meg mindig nem adtam volna fel. Arrol nem beszelve, h annyira nem rajongtam en sem a gyerekekert...Aztan 29 evesen lett egy parom, akinek van gyereke, akkor volt 9 eves, most 13. A kissrac baromi neveletlen, szemtelen es elkenyeztetett, ugyh miutan ot megismertem, meginkabb nem akartam gyereket, pedig a parommal boldogok voltunk egyutt....

Aztan gyogyszer mellett terhes lettem - amit sosem ertettem, m pontosan szedtem, ugyanazt a gyogyszert evek ota es soha elotte semmi gaz nem volt. Raadasul ikrekkel :D Ez am a sors fintora, gondoltam. 32 evesen szultem. Az eleje kegyetlen nehez volt es a mai napig sem ertem, hogy voltam kepes vegigcsinalni amellett, h a parom mintaerteku apa es rengeteget segitett...

Most 14 honaposak es el nem tudnam kepzelni az eletemet nelkuluk!! Olyan erzeseket hoztak ki belolem anyakent, amikrol nem is gondoltam, h leteznek.

Szoval most ezt tudom mondani:

1. A mas gyereket en sem birom, foleg, ha neveletlen. Elvagyok veluk, de csak par percig. A sajatjaimert viszont elek-halok es hozzajuk vegtelen turelmem van akkor is, ha hulla faradt vagyok

2. Aki azzal jon, h elszurna az eletet a gyerekkel, ott vmi gaz van, az tuti es sajnalom, aki igy gondolja, m valszeg eleg sz@r csaladi hattere lehet. Sosem tudnek ugy tekinteni a gyerekeimre, h elszurtak az eletem....az en szuleim sem tettek. Nekem mar onmagaban az oromet okoz es azert erdemes volt megszuletnem, h lathatom a sajatjamiat felnoni, mosolyogni stb...

3. Az anyagi kifogast meg tudom erteni. Mo-on en is meggondolnam, h szulok-e. En kulfoldon elek, ahol szerencsere tamogatjak a csalados embereket. Nem feltetlenul anyagiakra gondolok, hanem mar pusztan nem alazzak szet a munkahelyen az anyakat, ha bejelentik, h terhesek es nem kell attol parazni, h ezert kirugjak oket, hanem a fonokseg oszinten orul veluk egyutt. A jardan szinte mindenhol van babakocsi szamara lehajto es minden uzletben, ami tobb emeletes, van lift a babakocsisoknak. Ez csak par pelda es az anaygi jobb letet meg nem is emlitettem...

Azert az a biologiai ora megiscsak ott van es kegyet. Aki most 19 evesen azt irja, h soha nem akar gyereket, megneznem 10 ev mulva :)

A nem heterokkal sajnos nem tudok azonosulni, m en hetero vagyok. Viszont tobb nem hetero ismerosom van, akik vallaltak gyereket es boldogok.

Az meg, h "ebbe a vilagba nem szulok gyereket..." sosem lesz tokeletes vilag...

2015. okt. 2. 16:58
 36/76 anonim ***** válasza:
85%

"Az a legnagyobb baj, hogy egy nővel szemben alap elvárás, hogy szüljön, sőt akarjon is szülni, a gyerek legyen a legnagyobb vágya, de a teljes felelősséggel és minden gondjával együtt egyedül marad."

Ez sajnos a legtöbbször igaz.

Ezért nem értem, hogy miért férfiak vonják főleg felelősségre a nőket...eddig az volt a baj, a keserű-vicces tény sok férfinak, hogy a nő "megfogja", a házasság rabigájába dönti a férfit, meg "rátukmálja" a gyereket (gyerekkoromban gyakran volt nagy férfi társaság, vendégség nálunk, állandóan ilyenekről ment a panaszkodás egymás között, két munkahelyemen is szinte csak férfiakkal dolgoztam, volt, aki imádta az apaságot, de a legtöbben csak panaszkodtak és khm...szidták az "zasszonyt").

Most meg az a baja ugyanezen férfiaknak (itt most csak az agresszív megmondóemberekről beszélek), hogy sok nő nem akar gyereket, nem akar házasodni, sőt a legviccesebb, amikor "a nőhöz pénz kell", miközben a legtöbb nő kidolgozza a belét (főleg vicces, amikor ezt olyan tinisrácok szajkózzák pl. közösségi oldalakon, akik anyutól kérnek pénzt).

Én nem tudom még, hogy szeretnék-e gyereket, de nagyon unom már, hogy szinte mindenki bele akar szólni, jönnek gazdaság-társadalmi indokokkal, miközben a saját életük nincsen rendben. De ők megmondják, mit is kell tennie másoknak.

2015. okt. 2. 17:55
 37/76 anonim ***** válasza:
26%
30-as nagyon jól leírta!!!
2015. okt. 2. 18:15
 38/76 anonim ***** válasza:
85%

A kérdés jelen időben van feltéve, mégis megjelent a sok "ej, a te korodban én sem akartam" bölcs. Miért? Nem tudjátok értelmezni a kérdést? Csak unalomból sztorizgatni akartok? Meg akarjátok győzni az idegeneket, hogy szüljenek? Meg akarjátok győzni magatokat, hogy jó ötlet volt szülni?

Komolyan érdekel, mert egyszerűen hihetetlen, hogy meg van címezve a kérdés, és az szól bele, aki minek.

2015. okt. 2. 20:04
 39/76 anonim válasza:
7%
19-esnek teljesen igaza van. Majd mindenki rájön, de akkor már késő lesz.
2015. okt. 2. 20:24
 40/76 anonim válasza:
10%
Még akkor is ha 0%-ot kaptam.
2015. okt. 2. 20:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!