Egy éves gyermekemmel el szeretnék költözni az apjától aki persze hallani sem akar róla. Azzal fenyeget hogy fel fog jelenteni gyermekrablásért és a rendőrökkel fogja visszahozatni a gyereket. Megteheti ezt?
Meg. Ugyanolyan teljes jogú szülő, mint te. Az engedélye nélkül nem viheted el a gyereket. Mit szólnál hozzá, ha ő akarna a kicsivel elkoltozni?
Bíróságra kell menni először és sürgős, ideiglenes gyermekelhelyezest kérni.
2-es! Azert lettel lepontozva, mert mint az 1-es valaszolonak sem ugy masnak sem ugrik be az, hogy mi van, ha bantalmazas van a dologban. Egybol fujjak, hogy az apa is szulo. Persze igazuk van, de ennyi informaciobol azert ne mondjuk mar, hogy akkor is maradni/menni kell.
Egyebkent nem tud feljelenteni, amig nincs hatarozat, hogy kinel van a gyermek. Kulfoldre nem viheted az engedelye nelkul.
Akkor egy igaz tortenet:
En elvittem 2012-ben az akkor 1,5 eves kislanyomat. Megszöktünk amig dolgozott. Persze mikor hazaert es eszrevette, azonnal hivta a rendorseget, hogy elraboltam a gyereket. Mivel nekem nem lehetett telefonom (megtiltotta, mert az volt a maniaja hogy pasizom), anyamat hivtak a rendorok, hogy hova vittem a gyereket es miert es mit tud errol. Aztan anya szepen elmeselte miket muvelt az exem, es hogy biztonsagban vagyunk videken, jobb korulmenyek kozott. A rendor megkoszonte szepen es jol elhajtotta az exemet a francba. Azalatt 2 gyamugyon is voltam egyik Budapesten a lakohelyem szerintibe, meg videken is es mindket helyen azt mondtak, hogy elvihetem, csak biztositanom kell lathatast. Ennyi.
Elöször fordulj a gyámhatósághoz és ott kérj megbízható felvilágosítást.
Tudtom szerint - pár éve így volt, most nem tudom, hogy idöközben változott-e valami - ha bántalmazás vagy hasonló komoly ok miatt akar az anya a gyerekkel elköltözni, akkor a költözéssel egyidöben beadott válókeresetben kérheti az azonnai ideiglenes gyerekelhelyezést az apa ellenében. Ilyen esetben a végleges gyerekelhelyezésig ez az érvényes, és az apa nem tehet ellene jogilag semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!