Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lemondhatok-e a gyerekről?...

Lemondhatok-e a gyerekről? Vagy ilyenkor egyáltalán mi van?

Figyelt kérdés

Volt egy laza, pár alkalmas kapcsolatom egy lánnyal. A többedik együttlét során, váltig állította, hogy fogamzásgátlót szed, nyugodtan hagyjuk el a gumit, ne aggódjak nem lesz gond... Hát lett! Terhes és azt mondja tőlem. Igen, tudom, nem kellett volna belemennem, de basszus azt mondta ő védekezik!!!

Most gyerektartást akar, meg hogy ismerjem el a gyereket. De én nem akarom se a gyereket, se őt! Arról hallani sem akart hogy elvetesse. Igazából már nem is lehetne. Nem is szólt időben. Már lassan öt hónapos terhes, és csak most keresett meg! Én nem akarok gyereket, soha nem is akartam!

2015. aug. 18. 17:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/85 anonim ***** válasza:
30%

persze mint a mesékben az önfeláldozó apuci...

ugyanmár az egész kamu a férfiak nem vállalják az apaságot ez a kökemény valóság nem kell ez az össznépi férfi sitűrató korus

2016. febr. 11. 01:18
 82/85 anonim ***** válasza:
65%

en elhiszem gond nelkul. En nem otthon elek es sajnos mindennapos jelenseg hogy a no lelep a gyerek/ek mellol sokszor meg egy karacsonyi lapot se kuld nekik evekig.

csak az ismeretsegi korunkben van 3 ferfi aki pici koruktol maga nevelte a gyerekeket.

az egyiket akkor hagyta ott az anyja amikor a gyerek meg nem volt 3 honapos. most az a lany 35 eves es azota se latta az anyjat.

ugy latszik a nagy feminizmusban mar siman otthagyjak a gyereket. ha a kerdezo neveli akkor igazan rendes dolog tole, intezetbe is adhatta volna vagy otthagyja a korhazban.

2016. febr. 11. 11:07
 83/85 anonim válasza:
37%
En is igy vagyok terhes maradtam a parom elhagyott egy kedves emberke a nevere vette mar 7 eve azota a dolgok megvaltoztak es a csalad nevet vissza igenyli amit a birosagon kert a biro azt mondta apasagi nyilatkozatot irt es az o gyereke! Nem ugy mukodik ma kel egy gyerek holnap nem! Ha a neveden van az mar a tied jogilag. Orokolhet a verszerinti apukatol is idovel.
2016. nov. 2. 07:42
 84/85 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Nem tolakodásból, de jó lenne tudni miként alakult a gyerekeddel a sorsotok? :-)
2020. szept. 24. 20:44
 85/85 anonim ***** válasza:

OFF: "Ha a neveden van az mar a tied jogilag. Orokolhet a verszerinti apukatol is idovel." - ne legyen már itt ilyen hamis infó, természetesen a magyar jog sem védi a tudatosan kakukkfióka-neveltető szemetet. A valóság úgy szól, hogy egyfelől a névviselésnek semmi köze az apasághoz, másfelől az apasági vélelem perrel megdönthető 1 éven belül, vagy az új tény felmerülésétől számított 1 éven belül. Úgyhogy #83 nálatok egyszerűen az volt, hogy ha az apa tudta eleve, hogy a gyerek nem tőle származik, akkor csak a nyilatkozat aláírása után 1 éven belül hivatkozhatott volna erre, na ezért hajtották el 7 év után. Ha akkor tudta volna meg egy friss apaságitesztből, akkor simán törölték volna az apaságát, minden kötelességgel és joggal egyetemben. Ez a "nevére vesz" meg már végre kipusztulhatna a közgondolkodásból, más az apaság és más a névviselés. Simán lehet egy gyerek apasága rendezett úgy is, hogy az anyja családnevét viseli. A családnévről házasságon belül is, meg azon kívül is a két szülő közösen szabadon dönt (az egyik családneve, a másik családneve, vagy a két név együtt kötöjellel). Ha nem tudnak dönteni, akkor a gyámhatóság dönti el. Ugye az alapsztori a témában:

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

ON: Kérdező, én a helyedben biztos, hogy azonnal bepereltem volna a tetüláda anyucit tartásdíjért - nehogy már azt higyje, hogy ő szellenti a passzátszelet...

2020. szept. 25. 15:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!