Apuka bemehet az óvódába információt szerezni a gyerekről, mikor anyukánál van a felügyeleti jog és áll apuka rendelkezésére és nem akadályozza a kapcsolattartást?
Attól függ, mi van a bírósági végzésben.
De alapvetően mind a két szülőnek jogosult információt kiadni, kivéve ha van jogerős bírósági végzés az ellenkezőjéről. Attól, hogy nálad van a felügyeleti jog, apukának még joga van tudnia a gyereket érintő dolgokról tudnia.
De ez az hogy én mindig tájékoztatom és mindig megkérdezem van-e kérdése.
Erre "hátulróljövősen" bemegy az óvodába. Egy átlagos, problélmamentes gyerekről beszélünk, semmi indítéka nincs arra hogy mögöttem kérdezősködjön. Elvileg úgy tudtam vagyunk olyan viszonyban hogy egyenesek vagyunk :(
Nem ismeritek a körülményeket.
Köszönöm azért a választ!
A felügyeleti jog nem azt jeletni, hogy a másik szülőnek ne lenne joga információt kérni óvónőtől, gyerekorvostól, vagy ha kórházban van, akkor a kórháztól.
Az, hogy az óvodától kér információt az jelentheti azt is, hogy nem élvezet neki a volt feleségével találkozni és beszélgetni. Ezen talán nem kéne meglepődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!