Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lemondhatok-e a gyerekről?...

Lemondhatok-e a gyerekről? Vagy ilyenkor egyáltalán mi van?

Figyelt kérdés

Volt egy laza, pár alkalmas kapcsolatom egy lánnyal. A többedik együttlét során, váltig állította, hogy fogamzásgátlót szed, nyugodtan hagyjuk el a gumit, ne aggódjak nem lesz gond... Hát lett! Terhes és azt mondja tőlem. Igen, tudom, nem kellett volna belemennem, de basszus azt mondta ő védekezik!!!

Most gyerektartást akar, meg hogy ismerjem el a gyereket. De én nem akarom se a gyereket, se őt! Arról hallani sem akart hogy elvetesse. Igazából már nem is lehetne. Nem is szólt időben. Már lassan öt hónapos terhes, és csak most keresett meg! Én nem akarok gyereket, soha nem is akartam!

2015. aug. 18. 17:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/85 anonim ***** válasza:
70%

#50, ez így igaz... a tablettának IS, meg a gumi óvszernek IS megvan a hibaszázaléka... mondjuk:

[link]

2015. aug. 19. 15:52
 52/85 anonim ***** válasza:
51%

" biztos én vagyok lemaradva valamiről, de nem egészen értem, miért lenne az a Kérdezőnek jobb, ha még kapcsolatban is kellene maradnia ezzel az őt becsapó és megalázó nővel... legyen az párkapcsolat vagy baráti kapcsolat..."

Gondolom, nem annyira a kérdező, hanem a születendő gyerek érdekében írták ezt. Én sem tartanám hülyeségnek.

Tényleg nem érdemes már tovább savazni a történet szereplőit, ez van és kész. Viszont meg fog születni egy gyerek, akinek a szülei utálják egymást, nem akarták őt (az apa biztosan nem), de mégiscsak mindketten felelősek érte, és jó lenne, ha nem lelki nyomorékká nőne fel. Ezért kéne túllépni a drámán és a sérelmeken, ha képesek rá.

2015. aug. 19. 16:04
 53/85 anonim ***** válasza:
24%
gumit huzni ki fog helyeted
2015. aug. 19. 21:47
 54/85 anonim ***** válasza:
41%

"Gondolom, nem annyira a kérdező, hanem a születendő gyerek érdekében írták ezt."- igen, én is ettől tartok, hogy ez inkább már arról szól, hogy az amúgy is megszívatott Kérdező hogyan szívjon még nagyobbat...

"Ezért kéne túllépni a drámán és a sérelmeken, ha képesek rá." - mondjuk a nőnek nem igazán értem min kellene túllépni, azok után, hogy az ő akarata érvényesült...

Nálunk is van a tág családban egy nő, akinek - magát (gyógyszeres előkészítés nélkül) meddőnek tudván sikerült teherbe esnie egy férfitól, és akkor már meg akarta tartani... a férfi mindvégig tartotta magát ahhoz, hogy neki nem kell gyerek, a rokon meg ebből a helyes következtetést levonva keresett magának olyan párt, aki gyerekestül fogadta el önként, és a gyereket örökbe fogadta... ilyen módon a vér szerinti apának olyan 4 évig kellett összesen tartásdíjat fizetnie... amíg, ha erőszakot téve önmagán "csak a gyerek érdekében" benne ragadt volna ebben a kényszerkapcsolatban, akkor ő is minimum 18 évig szívott volna, meg a gyereknek sem lett volna olyan apja, aki önként fogadja el, nem ráerőszakolták... valójában mindhármójuk érdekét az képviselte, ami így történt, hogy a férfi nem ment bele semmilyen szinten se egy kényszerkapcsolatba se az anyával, se a gyerekkel ... akármit is magyaráztak mások, akárhogy is szidták mások...

2015. aug. 19. 22:22
 55/85 anonim ***** válasza:
55%

54-es, félreérted. Nem arról van szó, hogy vegye feleségül a csajt, ilyet senki sem kívánhat. Pusztán annyi, hogy ha már így alakult, próbáljanak meg legalább higgadtan beszélni a gyerek jövőjéről, ne zárkózzon el tőle teljesen az apa sem.

Az, hogy a te ismeretségi körödben mi történt, teljesen irreleváns. Itt egyelőre csak a kérdező által leírtakat tudjuk, azt még ő sem írta, hogy a lány házasságot, együttélést akar.

Nincs mit egymás szemére vetniük, mert mindketten hülyék voltak. Viszont mindketten felelősek a gyerekért, akit közösen hoztak össze, ezt kéne intelligens emberek módjára lerendezni.

2015. aug. 19. 22:34
 56/85 A kérdező kommentje:
A lány csak papíron akar apát a gyereknek... Ezt ma közölte, amikor felhívtam, hogy elmondjam, ha enyém, minden tőlem telhető módon támogatom. A pénz kell, az apa nem.
2015. aug. 19. 23:30
 57/85 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező (#56) most erre mit mondjak? Az "anyukatípusú" nők áfiuma ellen való orvosságot ne az "anyukatípusú" nőktől akard megtudni... sőt, ha ők kórusban szidnak, valószínű, hogy akkor jársz jó úton.

Első és legfontosabb: Ne írj alá a világon semmit addig, amíg nincs meg az apasági vizsgálat... akárhogy édesgetnek vagy épp fenyegetnek... (legalább egy anonim kb 30 ezrét muszájnak tűnik kiköhögnöd...)

Ha akárki, akármilyen ürüggyel jön, hogy az apaság elismerése így meg úgy, meg pláne, hogy "a gyerek érdeke", közöld, hogy "igen, természetesen, MAJD a DNS teszt után, ha tiéd a gyerek"

2015. aug. 19. 23:55
 58/85 anonim ***** válasza:
34%
20 évesen ezt nehéz megérteni, de én is arra biztatlak, hogy tartsd a kapcsolatot a gyerekeddel. Nem tehet róla, és elképzelheted milyen érzés lesz neki, hogy az apja nem kíváncsi rá. Valószínűleg meg fog keresni ha nagyobb lesz, én nem tudom a helyedben, hogy tudnék a szemébe nézni. Ha idősebb leszel, megbánhatod, hogy egyedül hagytad a kislányod vagy kisfiad, és utólag azt már nem lehet jóvátenni. Ha jól csinálod, sok örömet adnak a gyerekek. Attól ne félj, hogy most nem tudnál mit tenni, felnősz majd a feladathoz. Egy darabig amúgy sem kell a látogatáson kívül mit csinálnod, csecsemőt nem lehet elvinni az anyjától. 43f
2015. aug. 20. 00:21
 59/85 anonim ***** válasza:
47%

#58 "20 évesen ezt nehéz megérteni, de én is arra biztatlak, hogy tartsd a kapcsolatot a gyerekeddel." - bocsi, de ez pont olyan, mint amikor az embernek tizenévesen azt magyarázza az anyja - amikor keresztbe tesz neki - hogy "most még nem érted, de ha nagy leszel, akkor majd hálás leszel érte, hogy a te érdekedben..."

És hát, ez vagy így lesz, vagy nem így lesz, vagy hálás lesz, vagy ellenkezőleg... csak az ember utólag már semmit sem tud csinálni... és ez MINDKÉT helyzetre igaz...

Én ezért azt mondom, hogy a Kérdező csak önmagára hallgasson, és aszerint lépjen, vagy ne lépjen meg dolgokat, hogy ő maga mit tart jónak... persze ez sem egy 100%-os út, de így az ember utólag legfeljebb önmagára neheztelhet, ha mégse az az útja, nem az egész körülötte lévő világra, akikre hallgatott...

2015. aug. 20. 00:39
 60/85 anonim ***** válasza:
54%

Tudod, mit, 67%-os, valóban hallgasson csak a kérdező saját magára, teljesen igazad van.

Ezzel eddig is tökéletesen menedzselte az életét, sikerült összehoznia egy gyereket, saját magának meg 99%-os valószínűséggel minimum 18 évig tartó anyagi kötelezettséget. Mindezt minimálbérből, egy érettségivel, mert az egyetemet vagy tudja anyagi háttér híján folytatni, vagy nem.

Igazad van, ilyen érett, felelősségteljes, okos embernek nincs szüksége senki véleményére, tanácsára. Csak a tiédre, aki hasonlóképpen gondolkozik.:DD

2015. aug. 20. 07:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!