Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lemondhatok-e a gyerekről?...

Lemondhatok-e a gyerekről? Vagy ilyenkor egyáltalán mi van?

Figyelt kérdés

Volt egy laza, pár alkalmas kapcsolatom egy lánnyal. A többedik együttlét során, váltig állította, hogy fogamzásgátlót szed, nyugodtan hagyjuk el a gumit, ne aggódjak nem lesz gond... Hát lett! Terhes és azt mondja tőlem. Igen, tudom, nem kellett volna belemennem, de basszus azt mondta ő védekezik!!!

Most gyerektartást akar, meg hogy ismerjem el a gyereket. De én nem akarom se a gyereket, se őt! Arról hallani sem akart hogy elvetesse. Igazából már nem is lehetne. Nem is szólt időben. Már lassan öt hónapos terhes, és csak most keresett meg! Én nem akarok gyereket, soha nem is akartam!

2015. aug. 18. 17:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 A kérdező kommentje:

Én mégis hogy tudnám jobban gondját viselni, mint az anyja? 20 éves vagyok, tanulok, dolgozok, és a gyereknevelésről fogalmam sincs...

Ő 24

2015. aug. 18. 19:15
 32/85 anonim ***** válasza:
71%

"Mert aznap ittunk kicsit"

Ezért nem kéne s..ggrészegen dugni. Persze, jó buli fiatalként, csak tudod, olyankor az ember agya és teste is másképp működik.

"és nem ment úgy ahogy kellett volna, erre azt mondta hogy a gumi miatt és próbáljuk anélkül."

És ha azt mondja, hogy ugorj a kútba, beleugrasz?

Egy valamire való, felelősségteljes férfi inkább hagyja a fenébe az egészet, mintsem védekezés nélkül nekiáll.

"Azt mondta úgy jó lesz, és nem lehet gond..."

Gond nem lett, csak egy kisbaba.

De ezek szerint még azt sem mondta, hogy fogamzásgátlót szed? Csak azt, hogy nem lesz gond?

"Ő volt az első lány, akivel lefeküdtem."

Akkor szüzességed elvesztésének maradandó emléke lesz. :)

Tudom, ez már eső után köpönyeg, de nálunk legalábbis minden nyamvadt felvilágosító órán azt sulykolták, hogy gumi nélkül csak komoly, megbízható kapcsolatban szabad, és akkor is csak úgy, ha van egyéb védekezési módszer, vagy pedig ha nem baj, hogy gyerek lesz belőle. Ilyenkor miért nem lehetett egy kicsit gondolkodni?

Oké, persze, lehet mondani, hogy "a pillanat hevében, felizgultan nehéz gondolkodni". Lehet, hogy nehéz, de lehet. Velem is egyszer le akart feküdni fősulis buli után egy lány. De mondtam, egyrészt mindkettőnk részeg, másrészt meg nincs gumi, így kizárt. Igen, nyaggatott utána, de volt bennem annyi, hogy ne csináljak marhaságot.

2015. aug. 18. 19:22
 33/85 anonim ***** válasza:
75%

azért elég szomorú, hogy egy egyetemistának sincs annyi esze, hogy védekezzen alkalmi kapcsolatban

ráadásul egy dolog a terhesség, egy másik az, hogy bármit összeszedhetsz

2015. aug. 18. 19:24
 34/85 anonim ***** válasza:
34%
szerintem ne írj lemondó nyilatkozatot.mostmár így alakult,fizetni muszáj lesz. de a lényeg,hogy szerintem tartsd a kapcsolatot a kicsivel. heti,kétheti találkozó legyen. később még megbánhatod,hogy nem voltál rá kiváncsi.de akkor már lehet a gyerek nem lesz rád kiváncsi. ne tűnj el az életéből,de természetesen az anyával nem kell emiatt barátkozni,beszélgetni. éld az életed,de mostmár gondolj arra hogy van egy gyereked aki nem tehet semmiről. ne büntesd őt az anyja miatt. egyébként igen, kettőn áll a vásár. de utólag már kár ostorozni magad,hogy miért nem akartál védekezni.
2015. aug. 18. 19:32
 35/85 A kérdező kommentje:

De, azt mondta fogamzásgátlót szed. És nem egy egyéjszakás kaland volt. Ismerük egymást, előtte többször is voltunk együtt.

És TUDOM hogy hülye voltam és nem kellett volna, úgyhogy ezt már fölösleges hajtani.

Ha tényleg az enyém, akkor meg fizetem a gyerektartást. Viszont azt azt akarom, hogy tényleg a gyerek kapja. Ezt lehet valahogyan "ellenőrizni"?

2015. aug. 18. 19:46
 36/85 anonim ***** válasza:
56%

"De, azt mondta fogamzásgátlót szed." Állítólag a jetit is látták már...arról nem is beszélve, hogy még a helyesen szedett fogamzásgátló nyujtotta védelem sem 100%-os

"És nem egy egyéjszakás kaland volt. Ismerük egymást, előtte többször is voltunk együtt. " meg ilyen hozzáállással, hogy csak szexeltek egymással, feltételezem, hogy nem ez az egy ilyen csak szex kapcsolatotok volt, akkor nyilván egyikőtök sem él cölibátusban, bármikor összeszedhetsz bármit

"És TUDOM hogy hülye voltam és nem kellett volna, úgyhogy ezt már fölösleges hajtani. " igen, hülye voltál, de mentsd a menthetőt, std teszt, és soha többé szex alkalmi kapcsolatban óvszer nélkül

"Ha tényleg az enyém, akkor meg fizetem a gyerektartást. Viszont azt azt akarom, hogy tényleg a gyerek kapja. Ezt lehet valahogyan "ellenőrizni"?"" a gyerektartás nem a gyereknek jár, hanem annak a szülőnek, akinél a gyerek van elhelyezve, nincs jogod ellenőrizni, hogy melyik rezsiszámlát fizeti be belőle

2015. aug. 18. 19:51
 37/85 anonim ***** válasza:
61%

"Viszont azt azt akarom, hogy tényleg a gyerek kapja. Ezt lehet valahogyan "ellenőrizni"?"

Egészen eddig a mondatodig együtt bírtam érezni veled, még ha hülye is voltál.

Amúgy amit a te minimálbéredből gyerektartásra kap majd a csaj, abból nem lehet nyerészkedni. Még a duplájából sem.

Ha meg ennyire fontos neked, hogy a gyereked anyja egy fillért se költhessen magára a fityingjeidből, vedd magadhoz a gyereket, és ő fog neked fizetni. Legalább megtudod, hol lakik az Úristen...

Amúgy meg nincs mit egymás szemére hánynotok, mind a ketten b.lf.szok vagytok. Sajnos, ennek a saját kölykötök fogja leginkább meginni a levét.

2015. aug. 18. 20:15
 38/85 anonim ***** válasza:
44%

Sajnos, ahogyan már leírták, fizetned kell. Tényleg taccsra vághatott most ez téged, minimálbérrel ráadásul.

Ha nem akartad a gyereket, én a helyedben nem erőltetném a látogatást sem, mint ahogy az egyik válaszoló javasolta. A férfiak amúgysem esnek annyira kétségbe a gyerekért, nem véletlen az sem, hogyha betegek, akkor az anyuka aggódik, ők meg nyugodtan vannak, mert majd lesz valahogy. Nem tudom elképzelni, hogy van olyan, aki reszket azért, hogy gyereke legyen a saját reprodukciós okon kívül. De lehet, hogy van ilyen, csak az én környezetemben ilyen gáz emberek vannak, meg apám se le sem sz@r.

2015. aug. 18. 20:31
 39/85 A kérdező kommentje:

"feltételezem, hogy nem ez az egy ilyen csak szex kapcsolatotok volt" azt feltételezel, amit akarsz... úgysem hinnéd el, ha azt mondom nem volt más.

És igen, az az utolsó mondatom átgondolatlan baromság. Nem akarnám számon kérni, hogy rezsit fizet belőle vagy pelenkát. És igazából már egyáltalán nem tudom azt se hogy mit akarok, azt se, hogy mi lenne jó, azt meg pláne nem, hogy mi lesz.

2015. aug. 18. 20:56
 40/85 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2015. aug. 18. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!