Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lemondhatok-e a gyerekről?...

Lemondhatok-e a gyerekről? Vagy ilyenkor egyáltalán mi van?

Figyelt kérdés

Volt egy laza, pár alkalmas kapcsolatom egy lánnyal. A többedik együttlét során, váltig állította, hogy fogamzásgátlót szed, nyugodtan hagyjuk el a gumit, ne aggódjak nem lesz gond... Hát lett! Terhes és azt mondja tőlem. Igen, tudom, nem kellett volna belemennem, de basszus azt mondta ő védekezik!!!

Most gyerektartást akar, meg hogy ismerjem el a gyereket. De én nem akarom se a gyereket, se őt! Arról hallani sem akart hogy elvetesse. Igazából már nem is lehetne. Nem is szólt időben. Már lassan öt hónapos terhes, és csak most keresett meg! Én nem akarok gyereket, soha nem is akartam!

2015. aug. 18. 17:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/85 anonim ***** válasza:
41%

Előző, miért, ha rád hallgat, attól NEKI (nem a nőnek, nem a gyereknek, hanem NEKI) ugyan mennyivel lesz jobb?

("Gondolom, nem annyira a kérdező, hanem a születendő gyerek érdekében írták ezt. " - ezt gondolom, te írtad...)

2015. aug. 22. 16:55
 62/85 anonim ***** válasza:
40%

59: mivel a kérdező véleményt KÉRT, legalábbis én úgy értelmezem a kérdését, nem értem, hogy miért nem örülsz, hogy leírtam a véleményem.

Ami a "te ezt még nem értheted érvelést" illeti, sajnos ezzel nehéz mit kezdeni. Én negyvenévesen már látom, hogy az ember kamaszkora után is változik, vannak korszakok később is. Nem úgy gondolkodom most, mint 20 évesen. Sőt, néha el sem akarom hinni, hogy milyen - mostani ésszel - hülyeségeket csináltam 20 évesen, amíg szó szerint nem szembesít valaki vele. Bizony, még az emlékeket is törölte az agyam. Innen már nem nehéz megértenem azt sem, hogy 60 évesen megint máshogy fogok gondolkodni, és 80 évesen megint máshogy.

A kérdező abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy most olyanban kell döntenie ami 20 évvel későbbi jövőjére nagyon-nagyon kihathat. Valójában nem hozhat megalapozott döntést, mert fogalma sincs, hogy ő saját maga hogyan fog gondolkodni 40 évesen. Pontos választ senki sem tud adni neki, hiszen minden ember és sors más. De mégis, arról hogy hogyan gondolkodhat majd 40 évesen egy ilyen kérdésről, fölöttébb praktikus megkérdezni néhány - most jön a meglepetés - negyvenévest. Aztán úgy dönt ahogy akar. Ő fogja viselni a döntése következményeit. Én mindenesetre meg szoktam kérdezni a 85 éves nagyanyámat hasonló esetekben.

2015. aug. 22. 17:25
 63/85 anonim ***** válasza:
44%

Kedves #62, én elhiszem - miért ne hinném:) - hogy te csakugyan 43 éves férfi vagy - csak akkor légyszi ismerd el, hogy az #58-ast a tizenéves lányod mondta tollba... mert hát elég sok férfit ismerek a saját korosztályomból, csakugyan van, aki mellette szólna és van, aki ellene - de így egyikük sem fogalmazna... tudod, az embernek 43 évesen már nem kérdés, hogy mit mondjon a gyerekének adott esetben - "az igazat, csakis az igazat, mindig igazat" és a gyerek majd ebből levonja a saját következtetését... ez nem kérdés. Meg ilyent sem írna le, hogy " Egy darabig amúgy sem kell a látogatáson kívül mit csinálnod, csecsemőt nem lehet elvinni az anyjától." - mert a jó ég tudja, egy férfinak AZ soha nem pozitív dolog, ha pont annak lesz kiszolgáltatva, aki csúnyán becsapta és kihasználta...

Na, ilyenek...

Abban persze tökéletesen igazad van, hogy az ember akár mit is csinál, az MINDIG kétesélyes, vagy megbánja, vagy nem... Kérdés, hogy mit tud csinálni 5 vagy 10 vagy 15 év múlva az egyik és a másik esetben, ha tényleg megbánja... melyik neccesebb szerinted:

a, felvenni a kapcsolatot egy 10 éves (mondjuk) gyerekkel, mert az ember megbánta, hogy távolságot tartott tőle

vagy

b, megszakítani a kapcsolatot egy 10 éves (mondjuk) gyerekkel, mert az ember megbánta, hogy kapcsolatban maradt velük

(...és a, esetben ugye egy 10 éves gyerekkel lehetsz kapcsolatban úgy is, hogy az anyjának köszönnöd se kell... na, próbáld meg ezt egy csecsemő esetén... mint kifejtetted magad: " Egy darabig amúgy sem kell a látogatáson kívül mit csinálnod, csecsemőt nem lehet elvinni az anyjától." )))

2015. aug. 22. 18:30
 64/85 anonim ***** válasza:
47%

63: elolvastam még egyszer az 58-as hozzászólásomat. Nem tudom, milyen szempontból gyanús neked. Én írtam, teljesen vállalható, kétségtelen nem a kocsmai jól megmondom (aztán otthon kussolok az asszony előtt) stílusa van.

Nekem is rohadt kellemetlen lenne ezzel a nővel egy házban tartózkodni. Bár a másik oldalt még nem hallottuk, kíváncsi lennék arra is. Kérdező felfoghatja bosszúnak is, hogy kapcsolatot tart a gyerekkel. (De ha csak bosszúnak fogja fel, akkor isten őrizzen hogy kapcsolatot tartson!) Viszont ha tényleg egy aljas nőről van szó, akkor az is pont amellett szól, hogy tartsa a kapcsolatot. Én nem hagynám magára a gyerekem egy hárpiával! Sőt ami azt illeti, megpróbálnám minél inkább magamhoz vonni a gyerekfelügyeletet. Annak ellenére is, hogy tudom milyen nehéz lenne, mert az a típusú apa vagyok, aki nem igazán tud mit kezdeni egy gyerekkel amíg az nem tud beszélni.

Nincs olyan alternatíva, hogy 10 évesen szakítsa meg a kapcsolatot. Ilyet nem tehet senki. Olyan van, hogy az anyja annyira ellene hangolja a gyereket, hogy reménytelenné válik a kapcsolattartás. De akkor a gyerek döntsön, hogy nem megy. Az apjának legyen nyitva mindig az ajtaja előtte, és erről tudjon a gyerek.

Kérdező felveheti a kapcsolatot később is, de nem lesz olyan a kapcsolatuk soha. Kamaszkortól kezdve pedig semmilyen nem lesz. Ezt tudnia kell a kérdezőnek. Ahogy azt is, hogy a gyerek első évei hatnak ki legjobban az egész életére. Sajnos most kell meghoznia a döntést, nem halogathatja, mert ebben az esetben a halogatás is döntésnek számít.

2015. aug. 22. 19:08
 65/85 anonim ***** válasza:
41%
"Nincs olyan alternatíva, hogy 10 évesen szakítsa meg a kapcsolatot. Ilyet nem tehet senki." - ezzel meg is válaszoltad a kérdést... ha tehát a kapcsolattartás mellett dönt, azt hiába bánja meg, tehetetlen lesz, esélye nem lesz változtatni. Ha úgy dönt, hogy nem tartja a kapcsolatot, azon viszont később változtathat... legfeljebb nem lesz pont olyan, mint ha első perctől fogva...
2015. aug. 22. 20:39
 66/85 anonim ***** válasza:
46%

Ha később dönt úgy, hogy mégis felveszi a kapcsolatot, akkor arra nagyon enyhe kifejezés, hogy "legfeljebb nem lesz pont olyan, mintha első perctől". Egyáltalán nem lesz olyan kapcsolata.

Egy óvodás gyerek nagyon gyorsan fejlődik az elején, olyan az agyuk mint a szivacs, csak legyen aki tölti napi 12 órában. Már kisiskoláskorban is látványosan lassabbak. Az első két évhez én nem tudok hozzászólni, mert ugye nem beszélnek, de a hozzáértők szerint az a legfontosabb időszak. Én inkább arra tippelnék, hogy a késedelem idejével exponenciális romlik a kapcsolat minősége. A kamaszkor kezdetével annyi. De nem értem, nincs neked gyereked?

2015. aug. 22. 21:17
 67/85 anonim ***** válasza:
41%

"Egyáltalán nem lesz olyan kapcsolata." - így van, hangsúly az "OLYAN"-on... vagyis jó sansszal ugyanaz történik, mint ha valaki kamaszkorban kap egy "nevelőszülőt"... nem lesz köztük tekintélyelvű "apa-gyerek" kapcsolat, de simán lehet baráti viszony... hogy ez kinek jó hír és kinek rossz, az egyedi... (szerintem inkább pozitívum)... és ahogy kiveszem, Kérdező sem vágyik most minden áron apa-szerepre...

"mert ugye nem beszélnek, de a hozzáértők szerint az a legfontosabb időszak." - KINEK?

2015. aug. 22. 22:40
 68/85 anonim ***** válasza:
39%
Egy gyereknek apára van szüksége elsősorban nem barátra. Hogy az első kétéves korszak kinek fontos az jó kérdés. Kapásból rávágtam volna hogy a gyereknek. De belegondolva nem biztos. Nemrég olvastam, hogy a kisgyerekes apákban is fizikai változások zajlanak le. Akárhogy is, lelkileg biztosan sokat érik ilyenkor egy férfi. De tudom, mire akarsz kilyukadni, hogy a kapcsolattartás a gyerek érdeke, nem pedig a kérdezőé. Csak ez nem igaz, ha egyszer mondjuk 30 éves korában hirtelen mégis ráébred hogy neki tulajdonképpen van egy gyereke, akkor a gyerek érdeke hirtelen az ő érdeke is lesz.
2015. aug. 22. 23:16
 69/85 anonim ***** válasza:
47%
"Csak ez nem igaz, ha egyszer mondjuk 30 éves korában hirtelen mégis ráébred hogy neki tulajdonképpen van egy gyereke, akkor a gyerek érdeke hirtelen az ő érdeke is lesz." - lásd a 63-as válaszom második fele, oda tértél vissza... ha nem tartja a kapcsolatot, azt is megbánhatja később, ha tartja, azt is... változtatni viszont csak az utóbbin lehet...
2015. aug. 23. 04:08
 70/85 anonim ***** válasza:
27%
. ha nem tartja a kapcsolatot, azt is megbánhatja később, ha tartja, azt is... változtatni viszont csak az ELŐBBIN lehet... (éjjel úgy tűnik, álmos voltam:))
2015. aug. 23. 09:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!