Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lemondhatok 16 évesen egyik...

Lemondhatok 16 évesen egyik szülőmről?

Figyelt kérdés

8 éves voltam mikor szüleim elváltak... Apám börtönben is volt, kicsalta mindenkitől a pénzt stb. ettől függetlenül hittem benne, hogy szeret stb. Aztán a szeretetem elkezdett kopni, míg ma rádöbbentem, hogy számomra közömbös alak(nemrég ígérgetett dolgokat meg, hogy amint tud segít a pénzben is... aztán ma látom, hogy új diétába fogott, méregdrága cuccokat eszik ,mert azthiszi, hogy ettől majd lefogy, de a gyerekeinek semmit sem ad, pedig két testvérem, akik ikrek, most érettségiztek...). Nem fizet gyerektartást sem névnap,karácsony,szülinap stb. évente talán 1 alkalommal látjuk és akkor kapunk 1-2 ezer forintnyi csokit vagy valamit. Nem akarok hozzá tartozni! Anya a kb. 100.000-es fizetésével tart el engem és két testvéremet, az apák szégyene... megelégeltem és nagyon remélem, hogy nem kell megvárnom a 16 éves kort illetve ha valaki ismeri ennek a jogi lépéseit, azt megkérném, hogy írja meg akár kommentben, akár privátban.

Előre is köszönöm!

2015. júl. 27. 21:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
nagykorúan sem tehetsz ilyet
2015. júl. 27. 21:59
 2/11 A kérdező kommentje:
egyébként hiába fordultunk segítségért, nincs bejelentett lakása, csak 1 ahol nem ő lakik illetve nincsen vagyona(autó,ház,tv stb) és nem is dolgozik... szóval nem lehet tőle "elvenni" a pénzt...
2015. júl. 27. 22:00
 3/11 A kérdező kommentje:
mármint a gyerektartással kapcsolatban
2015. júl. 27. 22:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Gyermektartást a fizetésből vonják le, tehát, ha ő összelopja, vagy feketén dolgozik, akkor nem kaptok semmit
2015. júl. 27. 22:23
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehet lemondani, max ha az apád tesz lemondási nyilatkozatot, de te maximium szóban tudod kitagadni
2015. júl. 27. 22:35
 6/11 anonim ***** válasza:
86%

Ha ez a helyzet, édesanyád kérheti, hogy kizárólagos felügyeleti joga legyen veletek kapcsolatban. Ezt azért nagyon alá kell támasztani, és ha ennyire nem törődik veletek, szerintem nem is érdemes ebbe pénzt és időt ölni.

Nagykorúként pl. nevet változtathatsz, de ettől még az apád marad jogilag.

2015. júl. 27. 22:37
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
Ismerős a szitu. Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy lemondani róla, én "kitagadtam" az enyémet 12 évesen, egyszerűen onnantól nem álltam vele szóba, nem voltam hajlandó találkozni vele. A jogi dolgokhoz nem értek, csak azt tudom, hogy megkérdeztek, hogy akarok-e találkozni vele (nagyon tepert érte, korábban magához is akart venni, fel nem fogom, miért, pénzt egy fillért sem adott soha), közöltem, nem, ennyiben maradtunk. Úgyhogy a láthatás megszűnt. Nekem ez teljesen megfelelt, a nevemmel nincs bajom, név, enyém, csak mert az övé is, túlélem. Megváltoztathatnám, de számomra felesleges macera.
2015. júl. 27. 22:44
 8/11 anonim ***** válasza:
81%
Előző voltam s szerintem nem voltam elég világos. A bíróságon kérdeztek meg s ott vették tudomásul, hogy nem.
2015. júl. 27. 22:45
 9/11 A kérdező kommentje:
csak az a baj, hogy ha elpatkol, akkor nem akarok adósságot örökölni..., mert biztos vagyok benne, hogy van...
2015. júl. 27. 23:58
 10/11 anonim ***** válasza:
74%
Akkor megmondod az ügyvédnek, hogy lemondasz az örökségről, ezáltal minden tulajdonában lévő tárgy (lakás, autó) egyiket sem kapod meg, de az adóssága törlődik.
2015. júl. 27. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!