Lemondhatok a gyerektartásról?
Figyelt kérdés
A gyreket az apja sosem làtta, nem kívàncsi rà. Gyerektartàst sem fizet. Volt 2 éve gyerekelhelyezés és gyerektartàs perünk. 2 herente làthatnà és x összeget kellene fizetnie. Nem dolgozik, nincs semmi vagyona, hàza stb. Ìgy behajtani se tudjàk. Lemondhatok a gyerektartàsról, amit egyébként sem kapok, és megkaphatok a kizàrólagos felügyeleti jogot? Vàlaszokat elõre is köszönöm!2013. nov. 20. 12:57
1/11 A kérdező kommentje:
Azt el felejtettem írni, hogy dolgozok. Jól keresek, nincs szükségünk arra a pénzre!
2013. nov. 20. 12:58
2/11 anonim válasza:
Igen. De ha későbbiekben a gyereked,mégis látni akarja az apját! Nem zárhatod ki,ennek lehetőségét.
3/11 anonim válasza:
A két jog egymástól független. Két részre bontanám a választ:
1.) gyerektartás: mivel 2 éve volt a per, újra kellene perelni, mert nem fizet. Mivel nem tudják hogyan behajtatni, az önkormányzat bizonyos mértékig megelőlegezi, az apára ráterhelik, ha nincs miből behajtani, akkor leüli.
2.) Bemégy a gyámügyre, szólsz, h apával nincs kapcsolat 2 éve, nem tudod e miatt intézni a hivatalos ügyeket (útlevél pl.) és szólsz, h szeretnél kizárólagos felügyeletet, hogyan tovább?
4/11 anonim válasza:
Az előző vagyok. Szóval igen lemondhatsz a gyerektartásról, kizárólagos felügyeletet is kaphatsz. De ha később a gyereked látni akarja majd az apját, azt nem tudod megakadályozni.
5/11 A kérdező kommentje:
Eddig sem tilottam. Làthatta volna mikor akarja. Ezutàn sem fogom tilani. A könnyebb ügtintézés miatt szeretném a kizàrólagos jogot.
2013. nov. 20. 13:07
6/11 anonim válasza:
Ha nincs szükséged a pénzre, az első pont elhagyható. Viszont előfordulhat olyan élethelyzet, h az a kevés pénz is számítani fog és ennek nem 2 hét az átfutási ideje...
7/11 anonim válasza:
Nem mondhatsz le a gyerektartásról, mert az nem a te pénzed, hanem a gyereket illeti. Ha nincs szükséged arra a pénzre a napi megélhetéshez akkor tedd el neki bankba, mert neki igenis jól fog jönni ha felnő.
8/11 A kérdező kommentje:
Nem szeretném a pênzért perelni. Neki is meg kell élni valahogy.
2013. nov. 20. 13:09
9/11 anonim válasza:
4. Linkeld be nekem pls az erről szóló paragrafust, mert akkor engem több ügyvéd sok évig félrevezetett. Köszi.
10/11 A kérdező kommentje:
A kicsinek van megtakarítás egy számlán, amire minden hónapban utalok.
2013. nov. 20. 13:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!