Gyermekem apja 1éve nem fizet gyerektartást. Nincs bejelentett munkahelye, köteles fizetni?
Ha nincs bejelentett munkahelye akkor is kötelezik a fizetésre?Mi van akkor ha nem jön el?
A gyerekhez ragaszkodik, 2hetente el akarja vinni,oda is adom neki mert a birosàgon azt mondtàk köteles vagyok odaadni,mert ha nem én jöhetek ki rosszul a tàrgyalàson.
Volt màr valaki ilyen helyzetbe??
Azért nem értem, mert a gyerekelhelyezés, és a gyerektartás megállapítása egy kalap alatt szokott zajlani, hiszen ha megtörtént a gyerekelhelyezés, a másik fél egyértelműen megkapja a láthatást, és egyértelműen kötelezik a gyerektartás fizetésére.
De hogyha ez volt a kérdés, igen, meg fognak állapítani gyerektartást, csak nyilván nem túl sok pénz.
Szeretnéd, hogy ne így legyen, de ha nincs jövedelme, behajtani sem tudják rajta, szerinted hány apuka dolgozik direkt feketén?
A számlájához csak a bíróság vagy az adóhivatal férhet hozzá, de a bíróság is az adóhivatalon keresztül állapítja meg, mennyi a jövedelme. Ha nincs bejelentett munkahelye, semmit nem tudnak tőle elvenni hivatalosan, behajtást pedig nem kezdeményeznek ilyen ügyben, a vagyontárgyakra nem terjed ki a gyerektartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!