Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekem apja 1éve nem fizet...

Gyermekem apja 1éve nem fizet gyerektartást. Nincs bejelentett munkahelye, köteles fizetni?

Figyelt kérdés

Ha nincs bejelentett munkahelye akkor is kötelezik a fizetésre?Mi van akkor ha nem jön el?

A gyerekhez ragaszkodik, 2hetente el akarja vinni,oda is adom neki mert a birosàgon azt mondtàk köteles vagyok odaadni,mert ha nem én jöhetek ki rosszul a tàrgyalàson.

Volt màr valaki ilyen helyzetbe??

2013. márc. 19. 16:14
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Lezajlott a tàrgyalàs....kiskoru gyermek estén ha nincs munkahelye akkor is köteles fizetni a minimàlbér 20%àt!! Ha nem fizet be kell jelenteni és az àllam fizetni fogja helyette tőle pedig behajtjàk vagy ha kell le is ültetik vele!!
2013. márc. 27. 09:12
 12/23 anonim ***** válasza:

Attól a gyermeknek jobb lesz, mert az apja börtönben van azért, mert nem tudja fizetni a mindenkori minimálbér 20%-át sem?

Az államnak is nagyon jó lesz, mert 5000nek számít egy nap leült idő, 20% az durván 15 000 ft, így minden hónap után az apa 3 napot börtönben tölt, te pedig rohadt boldog leszel a 15 000 forintoddal.

2013. márc. 27. 09:17
 13/23 anonim ***** válasza:
Azért ez az állam majd fizeti, nem olyan egyszeru. Először is minimum 6 havi nem teljesítés kell hozza, legalább egy nemleges foglalási jegyzék es az, hogy a jovedelmed kellően alacsony legyen. Max 3 évre lehet igényelni, ez egyszer újabb 3 évre meghosszabbítható.
2013. márc. 27. 09:17
 14/23 A kérdező kommentje:

9:17esnek:ifen jobb lesz mert nem 37ezerből hanem 52böl kell majd nevelnem....szerintem nem mindegy!!!!

Tegnap volt a tàrgyalàs....a bironő mondta ezeket!!

2013. márc. 27. 09:53
 15/23 anonim ***** válasza:
56%
37-re gyereket sem kellett volna vállalnod, 52-re sem, ez már a te, de inkább a gyermek problémja!
2013. márc. 27. 10:15
 16/23 A kérdező kommentje:
ennyi a gyesem...de sztem nem ezt kérdeztem...
2013. márc. 27. 10:26
 17/23 anonim ***** válasza:
50%
Nem kérdezted, csak szabad véleménynylvánítás volt. Leültetnéd a gyereked apját sz@ros 15 000 ftért, itt erről van szó.
2013. márc. 27. 10:30
 18/23 anonim ***** válasza:
56%
Szegény gyerek de jó helyen van :(
2013. márc. 27. 11:25
 19/23 anonim ***** válasza:
OFF Nemelyetek olyan ellenseges, hogy az mar faj. Honnan tudja barki is, hogy mire vallalt gyereket? Lehet hogy nagyon jo GYEDet kapott, de a gyerek mar elmult 3 eves, ezert csak a gyes jar. Amikor vallaltak, az apa is ott volt, nyilvan az o jovedelme is bele volt szamolva a koltsegekbe. Sajnalni meg nem kellene az apukat, mert eloszor is leultetni nem fogjak, ha egyszer nincs hivatalos munkahelye, akkor onhibajan kivuli nem teljesitesnek szamit, masreszt megussza egy ejnyebejnyevel, 1000bol ha egy embert csuknak le emiatt. Harmadreszt rengeteg apuka dolgozik feketen, hogy ne kelljen tartasdijat fizetnie. Szegyelljetek magatokat!
2013. márc. 27. 12:35
 20/23 A kérdező kommentje:
12:35 ös köszönöm!!Teljes mértékben igazad van,az apuka nagyon jol keresett havi 250ezret,igaz én akkor is 37et kaptam mert nem volt elötte bejelentett munkahelyem,de bőven éltünk az ő fizetéséből. És sajnos most 15ezer forint is nagyon nagyon sokat számit.
2013. márc. 27. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!