Kijelenthet engem az anyám a tudtomon és akaratomon kívül a házból? 23/L
Figyelt kérdés
23 éves vagyok,édesanyámmal már nem tartom a kapcsolatot, és elköltöztem albérletbe a párommal, de nem jelentkeztem ki. ( nem is tervezem). Ki tud engem jelenteni,ha én nem járulok hozzá?
Előre is köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 18. 13:25
1/15 anonim válasza:
Ha ő az egyedüli tulajdonos akkor simán. Bemegy az okmányirodába, közli, hogy x idő óta nem laksz ott és kész.
2/15 anonim válasza:
Ha nincsen haszonélvezeti vagy tulajdonjogod, akkor kijelenthet.
3/15 anonim válasza:
Igen, ha ő a tulajdonos, és te már ténylegesen nem laksz ott, és ezt két tanúval tudja is igazolni.
4/15 A kérdező kommentje:
De én arról hogy értesülök? Mert annyira gyűlöl engem,hogy mondta hogy ki fog jelenteni,ez még pár hónapja volt, most utoljára 2 hete voltam ott a maradék cuccomért, és akkor már azt vágta a fejemhez,hogy mikor jelentkezem végre ki? És ebből gondolom,hogy nem teheti meg,mert különben megtette volna gondolom...De ha a gyereke vagyok,attól még semmi jogom sincs a házra, ha ő a tulajdonos? Nem azért kérdezem,mert nem kell tőle egy fillér sem, csak hogy kijelenthet-e ennek ellenére,hogy a gyereke vagyok és oda vagyok bejelentve,és mondjuk nem járulok hozzá..
2013. jan. 18. 13:32
5/15 anonim válasza:
Nem kell a hozzájárulásod, ha nem vagy tulaj/haszonélvező. Elmúltál 18, azt csinál, amit akar.
6/15 anonim válasza:
Szerintem nincs jogod a házra. Az ő halála után viszont örökölni fogod. Miért nem akarsz kijelentkezni?
7/15 anonim válasza:
Kijelenthet. Az, hogy be vagy jelentve semmiféle joggal és kötelezettséggel nem jár. Mivel 23 éves, felnőtt ember vagy, így igen, kijelenthet.
Valószínűleg ő sem tudja, hogy ezt simán megteheti, ezért csak fenyegetőzik.
8/15 anonim válasza:
Kijelenthet ő is. Az, hogy a gyereke vagy csak a halála után számít, az öröklésnél. Mivel nagykorú vagy, így neki már semmilyen felelőssége nincs irányodba, tehát lakhatást sem kell biztosítania (mivel oda vagy bejelentve hivatalosan ott laksz).
9/15 A kérdező kommentje:
Azért mert az albérletbe való bejelentkezés nem tudom hogy működik, de egyébként apum azt mondta,hogy hozzá akármikor bejelentkezhetek,úgyhogy ha át is jelentkeznék,akkor is oda...
2013. jan. 18. 13:41
10/15 anonim válasza:
Kijelenthet,engem is kijelentett anyám,pedig semmi haszna nem lett belőle (csak nekem károm,mert igy nem kapok bejárási támogatást a melóhelytől)
Párom szüleihez jelentkeztem be igy állandóra,ideiglenesen meg az albiba (ugyanis oda meg állandóra nem enged a tulaj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!