Lemondhatok-e a gyerekről? Vagy ilyenkor egyáltalán mi van?
Volt egy laza, pár alkalmas kapcsolatom egy lánnyal. A többedik együttlét során, váltig állította, hogy fogamzásgátlót szed, nyugodtan hagyjuk el a gumit, ne aggódjak nem lesz gond... Hát lett! Terhes és azt mondja tőlem. Igen, tudom, nem kellett volna belemennem, de basszus azt mondta ő védekezik!!!
Most gyerektartást akar, meg hogy ismerjem el a gyereket. De én nem akarom se a gyereket, se őt! Arról hallani sem akart hogy elvetesse. Igazából már nem is lehetne. Nem is szólt időben. Már lassan öt hónapos terhes, és csak most keresett meg! Én nem akarok gyereket, soha nem is akartam!
Már ne is haragudj, de ha te is tudtad, hogy csak szex lett, akkor miért nem védekeztél? Tudom, a csaj mondta...de most komolyan?! Ez még komolyabbnak tűnő kapcsolatban elmegy, na de egy szexkapcsolatban, vagy egyéjszakásban?!
Persze, elhiszem, hogy szarul érzed magad, de most totál lényegtelen, hogy te mit gondolsz, vagy a csaj mit gondolt. Ott a gyerek, és ha a tied, akkor fizetned kell és kész.
Kedves kérdező!
A gyerekről nem ilyen egyszerű lemondani, maximum, ha az anyuka nem igényel gyerektartást, vagy nem téged jelöl meg apaként.
Amennyiben tényleg tiéd a gyerek, vedd magadhoz. Van egy olyan érzésem, hogy a mellett a nő mellett nem lenne normális élete. Lehet nehéz lesz (nem is kicsit), de jobb lenne a gyereknek. Beszéld meg a szüleiddel is, hogy nem tudnának-e segíteni a nevelésében.
Mellesleg az anyuka mégis hány éves?
Ezért kellett volna alkalmi kapcsolatban gumit húzni. Szemét dolog volt a csajtól, de magadra vess, azért a kis maceráért most 18 évig fizethetsz.
Lemondani meg nem lehet. Illetve lemondhatsz olyan értelemben, hogy nem kötelező nevelned, nem kötelező tartanod vele a kapcsolatot. De a gyerektartást fizetned kell.
Igen, most lehet ecsetelni, hogy mekkora görénységet csinált - mert az volt ez a részéről -, meg hogy mennyire felelőtlen volt, és egy gyerek felnevelése bizony komoly felelősség. De felesleges. Megvan az ilyenről a véleményem, viszont a helyzet az, hogy nem hiába folyik a csapból is az, hogy alkalmi meg laza kapcsolatokban mindenképp használjanak gumit. Egyrészt a fertőzések miatt, másrészt meg pont ezért, ami veled történt.
Az, hogy utána megtartotta a gyereket, az az ő egyéni döntése. Az ő testében fog növekedni a magzat, az ő testét tennék ki lehet, hogy visszafordíthatatlan kockázatnak, ha abortuszra menne, és az ő teste felett ő dönt. Függetlenül attól, hogy előtte szemét volt-e, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!