Jogos Anyám kérése?

Figyelt kérdés
Tönkrement a férjemmel a kapcsolatom és kénytelen voltam hazaköltözni 31 éves vagyok, egyedül nem tudok fenntartani egy albérletet.Dolgozom,beleadok a rezsibek,kajába.Anyámmnak van egy barátja,nem lakik velünk,csak hétvégnekét átjár(t) hozzá.Anyám azt mondja,hét végenként menjek el valahová,hogy ők nyugodtan tudjanak együtt lenni.Dehát hová?Nem mehetek minden hét végén valamelyik barátőmhőz,pláne úgy,hogy ott is alszom...Ráadásul a legtöbbjük már családos.Nekem se olyan jó móka,hogy hét év utánn haza kellett költöznöm ennyi idős fejjel...A lakás kicsi egy 2 szobás panel.Nem tudom mit gondoljak,igaza van Anyámnak?

2015. aug. 15. 21:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:
49%

Egyébként én az "élni és élni hagyni" elv híve vagyok. Alapesetben örülnék, hogy anyám nem magányos, társra talált (habár itt az derült ki, hogy a lány apját ő dobta ki, most meg nős férfival dugatja magát - ezekről mondjuk meglenne a véleményem).

De ha az új pasi ki akarna túrni az otthonomból, azt mondanám: ha harc, hát legyen harc! És onnantól mindent elkövetnék, hogy az a fickó ne érezze magát jól abban a lakásban. És biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb le is kopna és keresne egy másik nőt, akit problémamentesen dughat.

Arra biztatom a kérdezőt is, hogy harcoljon az érdekeiért. Nehogy már a lakásba följárogató szerető határozza meg, mikor lehet otthon és mikor nem!

2015. aug. 20. 09:26
 72/84 A kérdező kommentje:

Biológusként dolgozom laborban,nálunk nincs ügyelet meg hétvége,és ünnepnap se kell dolgozni.Nővérszállón meg csak az lakhat aki vidéki.

Valószinűleg egy ideig átmegyek Apámékhoz,aztán májustól úgyis lesz egy 2 éves melóm Norvégiában.Addig kellett volna "kibirni".De ezek utánn,aztán majd Anyám lesheti,hogy majd pénzt adok,ha kevés lesz a nyugdíja fenntartani a lakását,vagy ha lerobban idős korában.Remélem majd akkor is ilyen lekels lesz a nős kandúrja...

2015. aug. 20. 11:32
 73/84 anonim ***** válasza:
52%
Süt belőled a rosszindulatú anyád irányába, pedig csak annyit kért, hogy ha már ott laksz, hétvégente lépj le. Mondjuk nem tudom miért csinálsz belőle problémát hisz simán eltudsz lépni apádhoz hétvégente. A nővérszálló meg sztem csak derogál neked, hisz ha váláskor odamész az intézet vezezőhöz, és elmeséled mi a helyzet és, hogy ezért kell a szálló, biztos, hogy rögtön csinál helyet. Mint laboros , hogy-hogy nincs ügyelet? Minden kórházban van hétvégén labor.
2015. aug. 20. 15:41
 74/84 anonim ***** válasza:
40%

A rosszindulat belőled süt, 67%-os!

Mi az, hogy "ha már ott laksz"? Ez az otthona, amelynek egyébként jogilag is haszonélvezője.

Lakik az otthonában, jut külön szoba anyjának és a szeretőjének. Semmi nem gátolja az intim együttlétüket.

És akkor menjen el egész hétvégére, méghozzá minden alkalommal. Hát megmagyaráznám a fickónak emelt hangon, ki van itt birtokon belül!

Amúgy melléfogtál az ügyelettel is: a mi megyei kórházunkban konkrétan nincs labor ügyelet (de én máshol sem hallottam).

Kérdező, én azt nem értem, hogyan jött ki a nettó 90e Ft. Ez csak úgy lehetséges, ha te H2 osztályban vagy (max. 6 éve dolgozol), és nem kapod meg az eü. szakdolgozók plusz illetményét. Én azt nem értem, miért ne kapnád meg? Nem lehet, hogy jogellenesen hagynak ki belőle?

2015. aug. 20. 17:45
 75/84 A kérdező kommentje:
Kutatólaborban dologozom.H1 kategóriában.És csak 2 éve vagyok közalkalmazott.
2015. aug. 20. 19:04
 76/84 anonim ***** válasza:
36%

74%.os,akkor nincs se egy belgyógyászat sem egy sürgősségi,sem egy intenzív osztály sem ott,ugye? Mert ezek nem nagyon működnek,sürgősségi laborvizsgálatok nélkül,amire nem fognak várni hétfőig,főleg egy friss infarktusnál,de több ilyen kór is létezik.Látom okos vagy.

Nézd igazad van,olvasson be a kérdező a pasinak,hátha tönkrevágja az anyja kapcsolatát is,ahelyett,hogy mondjuk a hétvégéket az édesapjával töltené,hisz mint kiderült,azoknál is tudna lakni,tehát elvileg simán ott tudná tölteni a hétvégéket.Úgy kell,igazad van,felnőtt ember ennyit ne tegyen meg a saját anyjáért,költözzön vissza felnőtt fejjel,aztán árja azt az anyjától,hogy annak élete csak ő körülötte forogjon.Igazad van 31 évesen pontosan így kell viselkedni. Még ha 19 lenne,akkor talán ,de talán még akkor sem,megérteném ezt az önzést.Azt meg ne is mondjam,hogy szívességnek érzi,hogy fizeti a rezsi -kaja ráeső részét.Pfffff.....

2015. aug. 20. 19:56
 77/84 anonim ***** válasza:
57%

Még mindig fordítva ülsz a lovon.

Nem visszaköltözött az anyjához felnőtt fejjel, hanem visszaköltözött a neki haszonélvezettel biztosított otthonába. Nem könyöradomány az anyja részéről, hogy befogadta, hanem a lány élt a jogával, használja, amihez joga van.

"... felnőtt ember ennyit ne tegyen meg a saját anyjáért ... várja azt az anyjától,hogy annak élete csak ő körülötte forogjon"

Ez akkor lenne jogos, ha én arra biztatnám, hogy ELEVE ne engedje a szeretőt ott lenni. Már leírtam, de úgy látszik nehéz felfogású vagy: én az "élni és élni hagyni" elv híve vagyok. Alapesetben örülnék, hogy anyám nem magányos, társra talált. De ha nem férnének el a szobájukban, hanem engem akarnának kitúrni, akkor már ők nem hagynának engem élni - tehát harc lenne!

Az az önzés, amit az anya és a szerető művel: elférhetnének a maguk szobájában, lehetne békesség is, de ők ki akarják túrni hetente több napra a lányt. Az, hogy egy édes(?)anya a saját gyerekével tenné ezt, arra már nincs is szavam.

2015. aug. 20. 20:14
 78/84 anonim ***** válasza:
57%

Még annyit:

Őszintén remélem, 67%-os, hogy neked nincs gyereked. Ha igen, akkor nagyon sajnálom őt. Nekem (férfi vagyok) eszembe nem jutna a gyerekemet így elküldeni otthonról. Épp eléggé össze lehet zuhanva a válása miatt. Most neki támaszra, megértésre lenne szüksége, és biztatásra, hogy rendbe fog jönni az élete.

Ha párom lenne (mármint nem lenne feleségem), akkor pedig értelemszerűen intim dolgainkat az én szobámban intéznénk, amit ilyenkor kulcsra zárnánk. Képtelen vagyok megérteni, miért nem jó megoldás ez.

2015. aug. 20. 20:31
 79/84 A kérdező kommentje:
Nem tudok csak úgy Apámhoz szaladgálni hét végén mert külföldön él.Azon gondolokodom,hogy az átmeneti időszakra kiköltözöm hozzá,de ez nem megy márol-holnapra.
2015. aug. 21. 08:43
 80/84 anonim ***** válasza:
71%
Jó kérdező,csak Te írtad,hogy valószínű átköltözöl hozzá,ami úgy hangzott,mintha pár utcával arrébb lakna.Sokkal jobban járnál ha nála lennél,még többet is tudnál keresni,nagyobb az esély az önállósodásra.
2015. aug. 22. 10:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!