Jogos Anyám kérése?

Figyelt kérdés
Tönkrement a férjemmel a kapcsolatom és kénytelen voltam hazaköltözni 31 éves vagyok, egyedül nem tudok fenntartani egy albérletet.Dolgozom,beleadok a rezsibek,kajába.Anyámmnak van egy barátja,nem lakik velünk,csak hétvégnekét átjár(t) hozzá.Anyám azt mondja,hét végenként menjek el valahová,hogy ők nyugodtan tudjanak együtt lenni.Dehát hová?Nem mehetek minden hét végén valamelyik barátőmhőz,pláne úgy,hogy ott is alszom...Ráadásul a legtöbbjük már családos.Nekem se olyan jó móka,hogy hét év utánn haza kellett költöznöm ennyi idős fejjel...A lakás kicsi egy 2 szobás panel.Nem tudom mit gondoljak,igaza van Anyámnak?

2015. aug. 15. 21:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
20%
" amúgy hány éves az anyuka? gondolom, nyugdíjas lehet ő is meg a lovagja is, akkor miért nem érnek rá hétközben?" - mármint hogy szerinted anyuka alkalmazkodjon a saját házában máshoz??? Érdekes gondolat...
2015. aug. 17. 12:57
 42/84 anonim ***** válasza:
71%
mert hétköznap a pasas a feleségével van
2015. aug. 17. 15:03
 43/84 anonim ***** válasza:
79%

De jól le lett pontozva mindenki aki változásra biztatta a kérdezőt (költözés, tanulás, másik munka stb..) és mindenre találtak szuperjó kifogást.

Akik lepontoztak azoktól kérdezném, hogy szerintük akkor az a megoldás, hogy kérdező 30 évesen továbbra is az anyjától függve él és addig nem változtat semmit az életén amíg nem fog egy újabb pasit aki majd finanszírozza a különköltözését és lakhatását?

Igen, bőven túlzás anyuka kérése, de lehet hogy ez segíti majd kérdezőt kimozdítani a másoktól való függőségből. 30 éves, itt az ideje hogy megálljon a saját lábán is.

Szerintem a józan paraszti ész azt diktálja, hogyha nem élek meg a fizetésemből akkor próbálkozok jobbat keresni vagy valamit tenni a fizetésemelésért.

Írta, h közalkalmazott, tehetne nyelvvizsgát, amiért pótlék jár (neten ezer ingyenes nyelvtanító program van és külföldiekkel is lehet ingyen skypeolni h a beszélgetést is gyakorolja, nem csak nyelviskola létezik) vagy ha van még szabad állami féléve, akkor elvégezhetne vmi felsőfokú képesítést ingyen (pl. ha 4 éves főiskolára járt akkor marad még 2 állami féléve, és csomó ilyen képzés van ami csak egy éves). Meg biztos van még lehetőség amiről én nem tudok, csak keresni kéne.

Szomorú dolog a szakítás meg ez a helyzet is, de nem az a megoldás, hogy anyámat szidom a saját házában, hanem ha nem tetszik akkor csinálom jobban egyedül.

2015. aug. 17. 15:14
 44/84 anonim ***** válasza:
79%

" amúgy hány éves az anyuka? gondolom, nyugdíjas lehet ő is meg a lovagja is"

Azért egy 31 éves nö anyja igencsak valószínütlen, hoyg nyugdíjas. Ebböl következöen hétköznap dolgozik és nincs szabadideje.

De ettöl függetlenül ha a lány egész hétvégén ott van, akkor mindegy, hogy nappal zavar vagy éjszaka.

2015. aug. 17. 15:23
 45/84 anonim ***** válasza:
79%
am válóper megvolt? vagyonmegosztás? nem kaptál semmit?
2015. aug. 17. 15:24
 46/84 anonim ***** válasza:
17%

Jogos anyukád kérése, mert elég áldozat neki az, hogy visszavett, ne kelljen most még a magánéletéről is lemondania miattad.

Jóérzésű ember viszont inkább összeszorítaná a fogát, és soha, semmilyen körülmények között nem kérne ilyet a gyerekétől.

2015. aug. 17. 15:33
 47/84 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Van egyetemi diplomám,szóval nem óhajtok mégegyet,és pénzem sincs rá,szóval köszi azoknak akik a tanulást javasolják(aki nem hiszi,hogy ennyi a fizum annak ajánlom szives figyelmébe a közalkalmazotti bértáblát).

Amikor ideköltöztem nem ebben egyeztünk meg,csak anyám pasija elkezdett cirkuszolni,hogy ez neki nem tetszik.Anyum délutánonként dolgozik,délelőtt úgysem vagyok otthon akkor bőven jöhetne a pasas hét közben akár minden nap(mert az már nyugger).Amikor a tesóm lakott itt Anyám még Apámmal volt együtt(őt kirakta,mert már nem teljesíteni).

Persze amikor odaadom a fizum felét(tehát nem tart el!),akkor jó vagyok....Igen állandóan kersek többet fizető munkát,mert ez nekem se jó(tehát nem nagyboldogan vakarászom a fenekem),deha nincs???

A férjemmel albérletben laktunk ő is csóró volt,nem volt mit vagyonmegosztani...

2015. aug. 18. 07:04
 48/84 anonim ***** válasza:
16%

"odaadom a fizum felét(tehát nem tart el!)"

HA szerinted a 45ezer Ft elég a megélhetésedre, akkor igencsak komoly bajok vannak a tealitásérzékeddel. Ez még egy ember kajáját sem igazán fedezni a rezsiröl nem is beszélve.

2015. aug. 18. 07:43
 49/84 anonim ***** válasza:
21%
Ne mondd nekem, hogy Budapesten nem tudsz betársulni egy olyan albérletbe, ahol többen laktok...Itt van augusztus közepe, a hallgatói népvándorlás kora, szeptembertől rengetegen kezdik meg a felsőfokú tanulmányaikat, és nagyon sokan albérletezve, többen öszeverődve, lakótársakat keresve. Akadj le anyádról, hadd élje az életét! Ha neki fontos az a kan, aki csak hétvégén jön, és akkor teljes magányt akar, akkor az ő dolga! Útban vagy, kész!Nem a tied a lakás, nem te diktálsz. Ha nem tudsz alklmazkodni, akkor keress más lakhatást. Nézz körül a munkahelyeden azok között, akik hasonló keresetűek, vagy akár az országban: szerinted mindenki anyukánál tud lakni? Valahogy ők is megoldják, mert meg kell oldani...Ne legyél már ennyire felháboroda azon, hogy sokan azzal jönnek, hogy oldd meg magadnak az életedet, felnőtt ember vagy, ne mást akarja a te igényeidhez igazítani.
2015. aug. 18. 08:14
 50/84 anonim ***** válasza:
21%

Persze amikor odaadom a fizum felét(tehát nem tart el!),akkor jó vagyok. - Most ezt úgy éled meg,hogy szívességet teszel neki?????? Azt várnád,hogy felnőtt létedre tartson el???

Látod,hogy az egyetemi diplomáddal mire vitted,lehet,hogy valami szakmunkát kellene kitanulnod,amiből meg is tudsz élni.

2015. aug. 18. 16:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!