Jogos Anyám kérése?
Kényszerkijelentés valóban létezik, de nem úgy működik, ahogyan azt Móricka elképzeli.
A kényszerkijelentésre irányuló kérelemnek (egyebek mellett) tartalmaznia kell azt, hogy a kijelenteni kívánt személy nem lakja a lakást, önszántából hagyta el, és minden ingóságát magával vitte. Ezt két tanúval alá kell íratni. Ha valótlan dolgot írnak alá, az hamis tanúzásnak (bűncselekménynek) minősül. A nő szeretőjén kívül aligha vállalná be más a hamis tanúzást, de a lebukás amúgy is garantált. Ha rendőrt hívnak, hogy dobja ki a lányt, pont a bent-tartózkodás ténye bizonyítja, hogy a lány nem hagyta el a lakást, vagyis a tanúk hamisan tanúskodtak.
Ha olyan egyszerű lenne a tulajdonosnak kidobatnia valakit, akkor lakást bérbeadó emberek nem kínlódnának éveken át azzal, hogy nem fizető bérlőiket hogyan bírják távozásra...
Azt meg el nem hiszem, hogy akit eddig zavart, hogy a lány a lakásban egyáltalán ott volt, az ezután majd meztelen farokkal kezd szaladgálni a jelenlétében. Értsétek meg: ez a fickó nem fog küzdeni ezért a nőért, ő egy laza, problémamentes helyzetet akar. Ha ennél a nőnél (bármilyen ok miatt) nem találja meg, mást fog keresni.
"Értsétek meg: ez a fickó nem fog küzdeni ezért a nőért, ő egy laza, problémamentes helyzetet akar. Ha ennél a nőnél (bármilyen ok miatt) nem találja meg, mást fog keresni." - nem is a férfi fog küzdeni anyuka lányával, hanem nyilván az anyuka... egyfelől.
Másfelől képtelen vagyok felfogni, hogy ha a lánynak tönkrement a saját kapcsolata, arra miért megoldás, ha szándékosan tönkreteszi az anyja kapcsolatát is? Dögöljön meg a szomszéd tehene???- vagy mi?
A harmadik, hogy DE, ezen a szinten fontos, hogy a történetben a Kérdező miért vált el. Ha kidobták, vagy ütötték-verték tehát mindenképp lépnie kellett, az egy helyzet... az meg egy másik, ha mindenféle kényszertől mentesen hozta az anyját kényszerhelyzetbe... már szerintem...
Miféle szándékos kapcsolat-tönkretételről beszélsz? Az teszi tönkre a kapcsolatát, aki elvárja, hogy a párja egész hétvégére elküldje a nála lakó lányát, csak azért, mert a nagyságos úr megérkezett hetyegni. Amúgy miféle erkölcsi alapja van méltányosságot elvárnia egy olyan embernek, aki csalja a feleségét?
Tudod mit mondok? Egy NORMÁLIS nő és anya maga küldené el az olyan férfit, aki ilyet akar tőlük.
Az, hogy miért vált el a nő, nem értem, miért lényeges. Nem ő hozta az anyját kényszerhelyzetbe, hanem a barom szeretője, akinek nem áll fel a farka, ha a másik szobában a lány alszik éjjel.
Mit gondolsz, hogy bírja egy átlag szülőpár sok éven át, hogy egy lakásban lakik a kisgyerekeivel, és időnként szerelmeskedni akarnak a hálószobájukban. Ők se küldik el nagymamához a gyerekeiket hetente kétszer-háromszor, hogy üres lakásban szexelhessenek.
"Tudod mit mondok? Egy NORMÁLIS nő és anya maga küldené el az olyan férfit, aki ilyet akar tőlük" - én meg tudod mit mondok? Azt, hogy a te házadban a te normáid érvényesülnek, a mienkben a mi normáink, a Kérdező anyjának a házában meg a Kérdező anyjáé. Ez kérlek ennyi, és így van jól.
"Mit gondolsz, hogy bírja egy átlag szülőpár .... hogy üres lakásban szexelhessenek." - hát kérlek, lehet, hogy csalódni fogsz, de erre sincs egy egyetemleges válasz. Vannak akiknek tönkre is megy a szexuális élete, és el is válnak a szülést követő 2-3 éven belül (első válási csúcs).
Van, akik fennen hirdetik - itt a GYK-n is - hogy akkor szexeljen a pár, amikor a gyerek(ek) nincsenek otthon, mert ez a "NORMÁLIS"...
És van egy harmadik csoport, akik megoldják, ahogy tudják, és amilyen sikerrel tudják... nem túl ritkán úgy, hogy hallgatólagos tudomásulvétellel máshol, mással...
Ezen túl felhívnám a figyelmed egy aprócska, ámde lényegesnek tűnő különbségre... a 3 éves gyerekért a szülei a felelősek... a 30 éves "gyerekért" meg 100%-ban önmaga. A 3 éves gyereket elviszed a nagyszülőkhöz, ha nyugodtan akarsz szeretkezni(!), a 30 évest meg
nem neked kell vinni a nagyszülőkhöz... annak megmondod, hogy ekkor meg akkor fennforgás van, és azt hiszem, elvárható tőle (persze hacsak nem áll gyámság alatt) , hogy "magát vigye el a nagyihoz" - vagy ahova akarja.
Van két szoba, egyik az anyáé, másik a lányáé. Menjen be az anya szobájába az anya és a szerető, és a lány ne zavarja ott őket. ENNYI!
Még jó, hogy az egész tömbházat nem kell kiüríteni, hogy a szerető farka fölálljon!
Nem tehet ki csak úgy,mert én vagyok a haszonélvezője a lakásnak(ehhez a Nagyim ragaszokodtt,pont azért,ha ő meghal ne kerülhessünk a tesómmal az utcára,ha anyánk "behülyül" esetleg).
Amúgy meg nyilván van nyelvvizsgám mert különben nem is adtak volna diplomát...Egészségügyben dolgozom itt nem jár érte pótlék.
Akkor eü-ben elég szar helyet fogtál ki,én sima ápolónőként többet keresek,a volt férjem meg 8 általánossal betegszállítóként.Jut eszembe eü...kérdezd már meg nem tudnak-e helyet biztosítani a nővérszállón,nálunk orvosok is laktak ott,meg asszisztens is,a lényeg,hogy kórházi dolgozó legyél,a BP-i kórházaknak mind van,kb 9000 egy hónapra.
Biztos boldoggá tetted az édesanyádat,hogy visszajöttél és belekavarsz a magánéletébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!