Szülőként ez zavarna? Menjünk hotelbe, vagy mi?
17 éves lány vagyok, budapesti. Nemrég megismerkedtem egy fiúval, aki viszont Győrben él. Nagyon jóban lettünk, az a fajta kapcsolat a miénk, ami az első pillanattól kezdve működött. És nagyon könnyen elengedem magam a társaságában, nem vagyok olyan gátlásos, mint máskor. Ugyanazok a hobbijaink, a beszólásaimat nem veszi komolyan, hanem visszaszól és csak nevetünk az egészen. Ő szeretne normális párkapcsolatot, meg azt mondja, hogy benne van a távkapcsolatban is. De nekem ez lenne az első kapcsolatom és szerintem úgy nincs értelme a távkapcsolatnak, ha előtte nem voltunk normálisan együtt x időt. Meg ő fiatalabb nálam picivel, így még azt sem mondhatjuk, hogy kihúzzuk így egy évig és együtt kezdjük az egyetemet. Mert ő lehet, hogy Bécsben tanul majd tovább, ha majd választania kell.
Viszont abban benne vagyok, hogy "barátság extrákkal" legyen köztünk, szóval néha itt alhatna, meg ilyenek, de nem lennénk együtt. Csak nem tudom, hogy ehhez itthon hogy állnának hozzá.
Nagy a házunk, nem is zavarnánk anyáékat, mert az ő hálójuk van a földszinten, van köztünk egy emelet és afelett van az én szobám és a fürdőm. Szóval nem az lenne, hogy egész éjszaka hallgatnák, ahogy mi...
Szerintetek felhozzam ezt itthon?
"Egy 15-16 éves srácnak az az érdeke, hogy egy dugókapcsolatot tartson fent, mert kijelentik előre, hogy ebből több úgysem lehet? Nem lenne jobb, ha keresne egy olyan lányt, aki megadja neki azt, amit szeretne?" - nekem valami azt súgja, hogy ezt nem nekünk kell kitalálni, ennek a kérdésnek az eldöntésére ott van a srác maga. Kérdező felelőssége ebben addig terjed, hogy őszinte legyen a sráchoz, hogy az az igazság tudatában tudjon dönteni. (mint említettem, én a szexkapcsolat és a semmi közt az előbbit választanám - főleg ha a szexkapcsolat meg a semmi mellett is ugyanúgy kereshetek párt adott esetben... őszintén, Te nem? Miért?)
"Tehát még egyszer megkérdezem: mi értelme van annak, hogy a lány időnként használja a srácot, ha egyébként nem érdekli (mivel nem akar vele normális kapcsolatot)? "
Nyilván a szex az értelme. Miért ne vállalhatná emelt fejjel egy 17 éves - ha lány, ha fiú - hogy vannak szexuális vágyai - akkor is, ha nincs komoly párkapcsolata???????????????
""meg gondolom ő sem örülne, ha valaki megtudná, hogy a végzős lánya a hétvégék egy részét hotelszobákban tölti."
Szóval a kérdező is belátja, hogy ez nem jó szemmel nézett dolog." - nyilván, ezt mindenki tudja, 50 IQ felett... a kérdés csak az, hogy ez kinek a szégyene, azé, akit "nem jó szemmel néznek" vagy azoké, akik olyanba ütik az orrukat, amihez semmi közük... (mások szexuális élete)
"Szerintem normális szülő, aki kicsit is törődik a gyereke érzelmi fejlődésével is, az ilyesmibe nem menne bele." - ja, pechemre a saját szüleim is ilyen "normálisak" voltak, úgyhogy ezt ismerem... :((( Nem kérlek, egy szülőnek semmi joga, hogy a saját értékrendjét kényszerítse másokra - köztük a gyerekére IS... ha meg mégis megteszi, akkor nem kell 80 évesen rinyálni, hogy senkitől nem tud egy pohár vizet kérni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!