Szülőként ez zavarna? Menjünk hotelbe, vagy mi?
17 éves lány vagyok, budapesti. Nemrég megismerkedtem egy fiúval, aki viszont Győrben él. Nagyon jóban lettünk, az a fajta kapcsolat a miénk, ami az első pillanattól kezdve működött. És nagyon könnyen elengedem magam a társaságában, nem vagyok olyan gátlásos, mint máskor. Ugyanazok a hobbijaink, a beszólásaimat nem veszi komolyan, hanem visszaszól és csak nevetünk az egészen. Ő szeretne normális párkapcsolatot, meg azt mondja, hogy benne van a távkapcsolatban is. De nekem ez lenne az első kapcsolatom és szerintem úgy nincs értelme a távkapcsolatnak, ha előtte nem voltunk normálisan együtt x időt. Meg ő fiatalabb nálam picivel, így még azt sem mondhatjuk, hogy kihúzzuk így egy évig és együtt kezdjük az egyetemet. Mert ő lehet, hogy Bécsben tanul majd tovább, ha majd választania kell.
Viszont abban benne vagyok, hogy "barátság extrákkal" legyen köztünk, szóval néha itt alhatna, meg ilyenek, de nem lennénk együtt. Csak nem tudom, hogy ehhez itthon hogy állnának hozzá.
Nagy a házunk, nem is zavarnánk anyáékat, mert az ő hálójuk van a földszinten, van köztünk egy emelet és afelett van az én szobám és a fürdőm. Szóval nem az lenne, hogy egész éjszaka hallgatnák, ahogy mi...
Szerintetek felhozzam ezt itthon?
12-es, nem ezt jelenti. A "friends with benefits" kifejezés már azelőtt a béna film előtt is létezett, és pontosan azt jelenti, amit mindenki használ. Barátok közötti szexkapcsolat, romantika nélkül.
A filmhez max. annyi köze van, hogy adott egy béna fordítást a kifejezésre.
Kedves #30, azt már megszoktam, hogy a GYK pontozgató-makijainak nem erőssége az olvasás... a kérdés arról szól, hogy "Szülőként ez zavarna?... Csak nem tudom, hogy ehhez itthon hogy állnának hozzá."
Az itteniek szerint "hasznosnak tűnő" válaszok meg azt fejtegetik, hogy bezzeg ők... és még véletlenül sem a kérdésre válaszolnak.
Mert a válasz bizony az, hogy a t. szülők 90%-a ilyen esetben azt mantrázná, hogy "neked most az a dolgod, hogy tanulj, te most a tanulással foglalkozz", rosszabb esetben a párkapcsolatával, annak korlátozgatásával zsarolna.
Arról mindenkinek meg lehet a privát véleménye, hogy nála csak együtt működik a romantikus kapcsolat és a szex, vagy külön is... de válaszolni arra kellene, hogy a Kérdező hogyan érje el a célját, a kapcsolat tudomásul vételét a szüleinél...
Igen, van erre egy remek megoldás: ha 17 évesen nem fér bele egy normális kapcsolat, akkor nem kell kapcsolat.
Nehogy már ott lyukadjunk ki, hogy egy 17 évesnek mindenképp dugópartnerre van szüksége. Egyébként a Pest-Győr távolság alig több mint egy óra, ha ennyit nem tudsz áldozni egy kapcsolatra, akkor nem is akarod - mint ahogy le is írtad, hogy nem akarod.
Nem csak nekem fura, hogy 17 évesen ennyit vársz el, hogy valaki havonta megdugjon, mert szimpatikus.
Engem szülőként nem az zavarna, hogy a 17 éves lányomnak szexuális élete van, és a fiú odajár hozzánk, hanem az, hogy a lányom így gondolkozik. Valami nincs rendben az érzelmi síkoddal.
#33 "Igen, van erre egy remek megoldás: ha 17 évesen nem fér bele egy normális kapcsolat, akkor nem kell kapcsolat. Nehogy már ott lyukadjunk ki, hogy egy 17 évesnek mindenképp dugópartnerre van szüksége." - pont annyira, mint 27 vagy 37 évesen... ez habitus kérdése, nem életkoré... (a gyermekkor leszámításával)
egyébként azt gondolom, hogy persze, értelmes célért érdemes áldozatot hozni... viszont a "másnak hogy tetszik" nem tartozik az értelmes célok közé... Ne más akarja már mérhetetlen önhittséggel eldönteni, hogy Kérdező jól tette-e, hogy 17 évesen megszabadult a szüzességétől ilyen módon... nem mindenki a Júlia-Romana szintet tartja iránymutatónak a saját életére... ez van, no.
És egy párkapcsolat szabályai még mindig csak az adott párra tartoznak...
Elmondtam anyának, hogy semmi komoly nincs köztünk a fiúval, de néha esetleg itt alhatna. Viszont ha ez zavarja, akkor mehetünk szállodába is, csak az jóval drágább és kényelmetlenebb megoldás lenne, meg gondolom ő sem örülne, ha valaki megtudná, hogy a végzős lánya a hétvégék egy részét hotelszobákban tölti.
Belement, hogy itt alhasson, meg abba is, hogy elkezdjek gyógyszert szedni. Szóval szerencsére minden megoldódott.
Kérdező (#39), szerintem ez így tökéletesen rendben van...
(max mindjárt megjelennek a "de miért tabletta, miért nem óvszer" mantrázók is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!